Zima je letos precej zgodnja. Foto: MMC RTV SLO
Zima je letos precej zgodnja. Foto: MMC RTV SLO
Sankanje
Na svoj račun bodo prišli tudi ljubitelji sankanja. Foto: MMC RTV SLO/T. O.
Začela se je smučarska sezona

V Rekreacijsko-turističnem centru Krvavec in na smučišču Kranjska Gora se je nova smučarska sezona že začela. V petek se bo po belih strminah mogoče spustiti tudi na Rogli, medtem ko bodo smučišča na Voglu, Mariborskem Pohorju in na Pokljuki delno odprli v soboto. Smučišče na Cerknem se bo odprlo v četrtek. Smučišči na Kaninu in na Golteh pa bosta začeli obratovati predvidoma sredi meseca.

Mariborsko Pohorje: Nova krožna žičnica
Na Mariborskem Pohorju se lahko pohvalijo z novo krožno kabinsko žičnico, ki bo povečala kapaciteto prevoza na 2.400 potnikov na uro. Postavili so tudi garažni del v sklopu spodnje postaje in kupili nov teptalni stroj ter 12 sneženih topov za zasneževanje na progi Pisker. Celotna naložba v objekte in naprave je vredna okoli sedem milijonov evrov.

Na Kopah in Ribniškem Pohorju pa so naložbe usmerili v nastanitvene objekte, so še povedali ob predstavitvi novosti, ki se je je udeležilo več predstavnikov gorskih turističnih centrov.

Krvavec: Novosti nočno sankanje in skier cross proga
Direktor Rekreacijsko-smučarskega centra Krvavec Srečko Retuznik je med novostmi izpostavil nočno sankanje na smučišču Tiha dolina ob petkih in sobotah. Za privržence adrenalinskih športov pa bo na voljo skier cross proga.

Smučarski center Cerkno bo razširil lani odprti snežni park. Veliko pozornosti pa bodo namenili animaciji na smučišču in smučarski vrtec.

Nov hotel na Golteh
Na smučišču Golte so zgradili nov hotelski kompleks s 116 ležišči, v kar so vložili osem milijonov evrov. V hotelu sta med drugim tudi konferenčna dvorana in prostor za družabne in gostinske dejavnosti.

Ne Veliki planini načrtujejo postavitev nove otroške vlečnice na Šimnovcu. Ob koncih tedna bo organizirano nočno sankanje. Nočno smučanje pa bo letos na novo omogočeno tudi na Javorniku in na smučišču Treh kraljev.

Novo drsališče na Starem vrhu
Smučišču Stari vrh je delno uspelo izviti se iz finančne krize. Letos tako med drugim ponujajo 300 kvadratnih metrov veliko drsališče ob otroškem traku. Povečali pa bodo tudi zasneževanje.

Rogla: Posvetili so se tekačem
Na Rogli so investicije usmerili v tekaške proge in letos končali prvo fazo tekaškega poligona. Pripravili pa so tudi otroško tematsko smučarsko pot. Velika pridobitev je tehnično zasneževanje. Smučarske vozovnice je po novem mogoče kupiti prek klika.

Poleg novosti pa so na Zbornici gorskih centrov omenili tudi projekt Kartica ugodnosti Active Slovenia, ki omogoča številne ugodnosti pri nakupu smučarskih vozovnic, nastanitvah in različnih storitvah.

Začela se je smučarska sezona