Vizija novega direktorja je pogled v prihodnost.
Vizija novega direktorja je pogled v prihodnost. "S temi zadevami iz preteklosti se ne mislim obremenjevati, moramo oceniti trenutno stanje na projektu Teš 6 in sprejeti strategijo za naprej," je dejal Dermol. Foto: BoBo
Prevoz 350-tonskega transformatorja za Teš6

Novi direktor Teša Peter Dermol je zagotovil, da so z glavnim izvajalcem del Alstomom večino odprtih finančnih vprašanj že razrešili, projekt pa nameravajo optimizirati tako finančno kot tudi časovno.

Na vprašanje, ali so ogroženi terminski načrti izvedbe Teša 6, je Dermol odgovoril, da tega ne more ne potrditi ne zavreči. Po njegovi oceni je skladno s terminskim načrtom v Teš prispel več kot 400-tonski blok transformator, ki ga bodo zdaj pripeljali neposredno na gradbišče, po načrtu prihaja tudi ostala tehnološka oprema.

Za zdaj ni opazil 'okostnjakov'
Ob primopredaji poslov z vršilcem dolžnosti direktorja Teša Francem Roscem ni opazil nobenih "okostnjakov". Priznal pa je, da so zapleti pri pridobitvi posojila od Evropske investicijske banke in Alstomov suspenz del pri gradnji Teša 6 vplivali vsaj v psihološkem smislu. A dodaja, da so vsi pripetljaji stvar preteklosti.

"Dovolj mi je, da mi zaposleni zaupajo"
Glede navedb časnika Dnevnik, da mu je nadzorni svet priznal pet let vodstvenih izkušenj, ki pa jih naj ne bi imel, Dermol odgovarja, da te informacije širijo tisti, ki ne želijo dobro projektu Teš 6 ne Sloveniji in njenemu gospodarstvu.

"S tem se ne bom obremenjeval, meni je dovolj, da vidim, da mi zaposleni stojijo ob strani in mi zaupajo. V preteklosti sem že bil dežurni v elektrarni, kar pomeni, da sem jo praktično sam vodil. Ti očitki so brezpredmetni in se z njimi ne bom ukvarjal," je še dodal.

Prevoz 350-tonskega transformatorja za Teš6