Hilda Tovšak je po propadu Vegrada pod drobnogledom preiskovalcev. Foto: BoBo
Hilda Tovšak je po propadu Vegrada pod drobnogledom preiskovalcev. Foto: BoBo

Na svojega moža Petra Tovšaka naj bi po poročanju Dnevnika nekdanja gradbena baronica želela prenesti delnice Imosa Holdinga, vredne okoli 300.000 evrov. 80 delnic v njeni lasti predstavlja 2,21-odstotni lastniški delež v podjetju. Že konec lanskega leta pa je Tovšakova svojemu sinu prodala petinski delež v družinskem gradbenem podjetju Slavc.

Tovšakova ni lastnica nepremičnin
Prav tako je spremenila naslov stalnega prebivališča iz Šentilja pred Turjakom v Ljubljano, in sicer na naslov, kjer je sinovo stanovanje. Njen odvetnik Boris Kanduti je za Dnevnik zanikal, da naj bi se Tovšakova tako skušala izogniti morebitni prepovedi razpolaganja s svojim premoženjem.

Je pa po podatkih zemljiške knjige Peter Tovšak vpisan tudi kot lastnik družinske hiše v v Mislinjski dolini, prav tako Hilde Tovšak ni med lastniki zemljišč na območju ranča, ki naj bi ga z Vegradovim materialom gradili njegovi delavci.

Kanduti sicer pravi, da skuša s selitvijo in prepisovanjem delnic Tovšakova rešiti zakonske težave, hkrati pa je zatrdil, da se zakonca Tovšak ne ločujeta.

Sodni postopki, preiskave ...
Hildo Tovšak preiskuje skupina državnih tožilcev za pregon organiziranega kriminala zaradi kaznivih dejanj poneverbe in neupravičene uporabe tujega premoženja. Prav tako na sodišču proti njej poteka postopek zaradi domnevnih dogovarjanj in podkupovanj pri pridobivanju posla gradnje kontrolnega stolpa na ljubljanskem letališču.