Plošča Blakroc prinaša na področje plesne glasbe prijetno in kakovostno  svežino. Foto:
Plošča Blakroc prinaša na področje plesne glasbe prijetno in kakovostno svežino. Foto:

To je fantastičen plošček, ki je na enemu mestu ultimativno združil bluz in hip hop. Zadnjič sem ob pogledu na 'empty TV', se oproščam, MTV-lestvico hip hopnovosti ostal zgrožen nad še vedno enako količino mačizma, zlatih verižic, nagih deklet, predelanih avtomobilov … Od Chrisa Browna, ki je jezen, ker ne more več pretepati žensk, do filozofsko duhovnega minimalista (če upoštevamo število uporabnih besed v njegovi liriki) 50 Centa. Beda!

Toda upanje na boljšo prihodnost očitno ostaja v območju sodelovanja. Namreč Blakroc je projekt bluz-rock 'n' roll dueta The Black Keys iz Ohia in številnih pravih raperjev, ki svoja lirična opažanja usmerjajo v nekaj več kot zalezovanje deklet. In plošček Blakroc je najboljši dokaz tega. Že otvoritvena skladba Coochie z Ludacrisom in OI' Dirty Bastard najbolje odražata duh devetdesetih in zgodnjih del skupine Public Enemy. Že v naslednji On The Vista z Mos Defom se lahko zavrtite v 'slowtempu'.
Toda za podpisnika teh vrstic sta najboljši skladbi – čeprav je bilo ti izjemno težko določiti -What You Do To Me (feat. Billy Danze, Jim Jones, Nicole Wray), s hammondom pogojen soul-r'n'b biser, in Dollaz & Sense (feat. Pharoahe Monch & RZA) nabrite 'music noire' francoske naveze. Genialna plošča genialnih glasbenikov!
Ocena: 5