S svojo svetlo poltjo in eksotičnim videzom se zdi Tilda Swinton pravzaprav zelo dobra izbira za vlogo nečesa ... nečloveškega. Foto: Reuters
S svojo svetlo poltjo in eksotičnim videzom se zdi Tilda Swinton pravzaprav zelo dobra izbira za vlogo nečesa ... nečloveškega. Foto: Reuters

Oskarjevka Tilda Swinton, ki ji je letos najbrž rahlo nezasluženo ponovna nominacija za dramo Pogovoriti se moramo o Kevinu spolzela med rokami, bo v Nemčiji posnela film z ameriškim režiserjem Jimom Jarmuschem.

V produkciji hiše Pandora iz Kölna bo Jarmusch snemal film Only Lovers Left Alive. Najkrajši sinopsis gre takole: "kripto-vampirska ljubezenska zgodba, ki se odvija na ozadju romantično opustelega Detroita in mesta Tanger", načeloma pa naj bi šlo za "nenavadno" ljubezensko dramo o vampirjih, ki sta zaljubljena že dolga stoletja. Jarmusch in Swintonova sta sicer že leta 2009 sodelovala pri filmu The Limits of Control (Meje razuma).

Kot je mogoče izvedeti na spletni strani filmskega sklada Severnega Porenja - Vestfalije, bo sklad produkcijo podprli z 1,1 milijona evrov, celoten proračun filma ne presega relativno skromnega zneska 1,45 milijona dolarjev.

Michael Fassbender "odpadel"
V filmu bodo sodelovali tudi dvakratni nominiranec za oskarja John Hurt, Avstralka Mia Wasikowska in Tom Hiddleston (Polnoč v Parizu); preden se je projektu pridružil Hiddleston, se je sicer šušljalo da bo del igralske zasedbe tudi trenutno vseprisotni Michael Fassbender, a vse kaže, da iz tega zdaj ne bo nič. Čisto mogoče je, da se snemanje prekriva z njegovima naslednjim projektom, filmom Twelve Years a Slave v režiji Steva McQueena.