Carrie Fisher (1956-2016). Foto: EPA
Carrie Fisher (1956-2016). Foto: EPA
Carrie Fisher, Debbie Reynolds in Billie Lourd
Tri generacije igralk v družini: Carrie Fisher, Debbie Reynolds in Billie Lourd leta 2015 na podelitvi nagrad ceha filmskih in televizijskih igralcev. Fisherjeva in Reynoldsova nista mogli druga brez druge, celo umrli sta tako rekoč naenkrat: mamo je doletela usodna možganska kap le dan po smrti ljubljene hčere. Foto: EPA

Leta 1956 rojena Carrie Fisher je zaslovela kot princesa Leia v izvorni trilogiji Vojne zvezd. V epizodi Rogue One, v kateri je šlo za predzgodbo siceršnje sage, je bilo mogoče videti hologramsko različico mlajše princese Leie, zaradi česar so nekateri privrženci te Vojne zvezd predpostavljali, da bo tudi v prihajajoči epizodi tako.

Sila se očitno še zmeraj prebuja
Vendar so pri studiu v sporočilu za javnost zapisali, da bo Fisherjevo mogoče videti v prihajajočem filmu s pomočjo materiala, ki so ga posneli z njo za sedmo epizodo, vendar ga takrat niso uporabili. Sedma epizoda, naslovljena Vojna zvezd: Sila se prebuja, je v kinodvorane prišla leta 2015, se pravi leto dni pred smrtjo igralke, sicer hčere prav tako igralke Debbie Reynolds, ki je umrla zgolj en dan za svojo hčerjo.

Filmarjem je odobritev za uporabo tega materiala v novi epizodi dala hči Fisherjeve Billie Lourd, ki je prav tako zapisana igralskemu cehu.

Abrams vnovič na režiserskem stolčku
Snemanje naj bi se začelo z avgustom v Londonu, režija je znova pripadla J. J. Abramsu, ki je s Chrisom Terriojem poskrbel tudi za scenarij.

"Nadvse smo oboževali Carrie Fisher. Resnično zadovoljiv sklep Skywalkerjeve sage brez nje nam ni prišel na misel. Nikoli ne bi angažirali koga drugega ali pa uporabili računalniško ustvarjenega lika. S podporo in blagoslovom njene hčere, Billie, smo našli način, da se poklonimo zapuščini Carrie in vlogi Leie v epizodi IX z uporabo neobjavljenega materiala, ki smo ga posneli za epizodo VII," je dejal Abrams.

Večina povratnikov, nekaj novincev
Med povratniškimi igralci bodo v novi epizodi še Daisy Ridley, Adam Driver, John Boyega, Oscar Isaac, Lupita Nyong'o, Domhnall Gleeson, Kelly Marie Tran, Joonas Suotamo, Mark Hamill, Anthony Daniels in Billy Dee Williams. Med njimi pa bo znova mogoče videti tudi Billie Lourd.

Igralski ekipi naj bi se priključila še Naomi Ackie in Richard E. Grant, vendar njuni vlogi še nista znani. Poleg tega, da naj bi film prišel v kinematografe v drugi polovici decembra prihodnjega leta, je znano še, da bo glasbo tako kot za predhodne epizode znova zložil John Williams.