Axl in Slash - kdo je bolj kriv za spor? V vsakem primeru ni dvoma, da sta oba močni osebnosti, ki druga ob drugi nista mogli zdržati. Foto:
Axl in Slash - kdo je bolj kriv za spor? V vsakem primeru ni dvoma, da sta oba močni osebnosti, ki druga ob drugi nista mogli zdržati. Foto:
Axl Rose
Axl Rose skoraj dve desetletji pozneje. Lani je z novo zasedbo G'N'R izdal album Chinese Democracy, ki naj bi bil prvi iz načrtovane trilogije - sklenili naj bi jo leta 2012. Foto: EPA

Vodja skupine Guns'n'Roses, v kateri je nekoč na kitari blestel Slash s prepoznavno bujno pričesko in klobukom, je za Billboard povedal, da spor med njima, nekoč glavnima zvezdnikoma skupine, nikoli ne bo rešen.

Axl pa dodaja, da bodo Gunsi v trenutni zasedbi v bližnji prihodnosti morda odšli na turnejo. Kot je znano, so lani po skoraj dveh desetletjih čakanja oboževalcev le izdali nov album, Chinese Democracy, ki je doživel mešane odzive kritikov.

Axl: "Dajte mi že mir, piz*a"
"Kar se Slasha tiče: prebral sem sporočilo obupanega oboževalca, ki sprašuje, kaj bi bilo, če bi eden izmed naju umrl, in če obstaja kakšna možnost ponovne združitve. Pomislil sem: Ja, in med koncertom bo tvoj dojenček po nesreči brcnil svečo in požgal tvojo hišo ter ubil sebe in vse člane tvoje družine. Dajte mi že mir, piz*a. Jasno je, da bo eden izmed naju moral umreti, preden se spraviva in kakor koli žalostno, grdo ali nesrečno se to komu zdi, tako je. Te odločitve so bile sprejete dolgo časa nazaj in vsako leto znova potrjene od nekega moža," je v svojem slogu zabrusil Rose.

Kdo je bil kriv za razpad, Slash ali Axl?
"Obstajajo skupine, ki, potem ko se jim posamezniki zaobljubijo, so, kar so. A žalitve in poškodbe dan za dnem, leto za letom, več kot desetletje so nočna mora. To, da kdor koli svoje osebne užitke postavi nad vse ostalo, je bolestno," je Axl odkrito namigoval na razloge, zakaj do ponovne združitve s Slashom ne more priti in ne bo prišlo.

Več o življenju in delu Axla Rosa si preberite tukaj.

Kot je znano, je Rose že v preteklosti kitarista in njegov "velikanski ego" krivil za razpad skupine, v Slashevi zgodbi pa je bil seveda glavni krivec Axl ...

O morebitni turneji Gunsov v zdajšnji zasedbi je 47-letni Rose povedal: "Ni načrtov, a so pogovori. Menedžment in naši promotorji so navdušeni nad ponudbami iz vsega sveta."

A. K.