Paviljon je zasnovan kot enoetažni pritlični objekt z veliko stekleno izložbo in ravno streho, zunanja linija paviljona pa sledi ulični liniji. Foto: Pokrajinski muzej Celje
Paviljon je zasnovan kot enoetažni pritlični objekt z veliko stekleno izložbo in ravno streho, zunanja linija paviljona pa sledi ulični liniji. Foto: Pokrajinski muzej Celje
Celje
Načrtovano je, da se bosta programsko prepletala muzejska predstavitev arheoloških najdb in turistični informacijski center. Predprostor paviljona bo tako namenjen predstavitvi najdenih arheoloških ostalin. Sledili bodo prostori turističnega informacijskega centra: sprejemni prostor za obiskovalce, prostor za prodajo vstopnic in spominkov ter izdajo turističnega gradiva. Foto: BoBo

vrata nov turistični informacijski center in paviljon arheologije.

Odprtje sovpada s svetovnim dnevom turizma, katerega namen je okrepiti zavest, da je turizem ključnega pomena za družbo, saj pomembno sooblikuje in vpliva na družbene, kulturne, politične, okoljske in gospodarske razmere po vsem svetu.

Kot so sporočili s celjske občine, je sodoben turistični informacijski center s paviljonom za prezentacijo arheologije nedvomno pomembna pridobitev za Celje. Zaradi svoje zasnove, ki na zelo prefinjen način spaja preteklost in sedanjost, a od samega začetka vključuje tudi ključni turistični trenutek, v njem prepoznavajo tudi novo turistično znamenitost mesta.

Celje ponuja "dejaven mestni oddih"
Celje se po navedbah občine na turistični zemljevid vedno bolj umešča kot mesto, ki ga poleg prepoznavnega zgodovinskega značaja vse bolj odlikuje poudarek na t. i. dejavnem mestnem oddihu, pa tudi na doživljajskem trenutku - Celje mesto prireditev.

To potrjujejo tudi turistični rezultati; število prenočitev je lani poraslo za 30 odstotkov glede na leto prej, podobno rasti opažajo tudi letos. V porastu je tudi število turistov, ki obiščejo Celje.

Novi prostori so prav tako pomembna pridobitev za Zavod za turistične in kulturne prireditve Celeia Celje, ki s sodobno projektiranim turističnim informacijskim centrom dobiva ne le do meščanov in turistov prijazen prostor za informiranje, ampak tudi večnamenski prostor za izvajanje različnih tipov turističnih in drugih promocijskih ter informativnih dogodkov.

Turistični informacijski center na Glavnem trgu bo za obiskovalce odprt od ponedeljka do petka od 9. do 17. ure in v soboto od 9. do 13. ure. Ob nedeljah in praznikih bo zaprt.