Kultura
Ruby Rose se bo v novi televizijski seriji pojavila kot Batwoman. Foto: Promocijsko gradivo

Dodaj v

Ruby Rose kot Batwoman - prva homoseksualna superjunakinja

Serija na male zaslone predvidoma prihaja konec leta 2019
10. avgust 2018 ob 17:58
New York - MMC RTV SLO, STA

Na male zaslone prihaja nova televizijska serija s homoseksualno superjunakinjo Batwoman s pravim imenom Kate Kane v glavni vlogi, ki jo bo zaigrala prepoznavna igralka Ruby Rose.

Avstralka Ruby Rose je po navedbah tujih medijev vlogo dobila predvsem po zaslugi odlične igre v seriji Oranžna je nova črna (Orange is The New Black). Prepoznavna igralka, ki je tudi sama lezbijka, bo tako upodobila prvo razkrito homoseksualno superjunakinjo.

Serija naj bi na televizijske zaslone prišla konec prihodnjega leta ali na začetku leta 2020. Izšla bo na televizijskem omrežju CW, ki je sproduciralo že kar nekaj serij, ki temeljijo na likih iz stripov DC Comics – Supergirl, Puščica (The Arrow) in The Flash. Igralka se bo v vlogi Batwoman prvič predstavila decembra, v epizodi, v kateri se bodo združili liki iz vseh treh serij.

"Izjemno navdušena in počaščena sem. In hkrati čustvena razvalina ... saj so to moje otroške sanje," je pred dnevi na Instagramu zapisala 32-letna igralka iz Melbourna. Dodala je, da je pogrešala takšno televizijsko serijo, ko je bila še mlada pripadnica skupnosti LGBT. Takrat se je počutila nezastopano, samo in drugačno.

G. K.
Prijavi napako
Komentarji
SMERŠ
# 10.08.2018 ob 18:59
manjka samo še BatTrans
peglezn
# 10.08.2018 ob 20:57
To bo oskar, če niso kvote že pofilane...
Ramus
# 10.08.2018 ob 22:44
Dodala je, da je pogrešala takšno televizijsko serijo, ko je bila še mlada pripadnica skupnosti LGBT. Takrat se je počutila nezastopano, samo in drugačno.

Res treba pazit kaj otroci gledajo,...
Sujo
# 10.08.2018 ob 19:07
SMERŠ, prihaja trans junak_inja

https://variety.com/2018/tv/features/nic
ole-maines-supergirl-first-trans-superhero-1202896181/

v mega dobi živimo.
Lokita
# 11.08.2018 ob 11:13
Kaj pa če bi še klasično ženske vloge začeli igrat moški npr. naj napravijo serijo Razočarani gospodinjci, ali pa Seks v mestu, kjer so glavni junaki sami moški. S tem da sem sama ženska in ne ne mislim gledat novega Terminatorja zato, ker je zdaj glavna junakinja ženska...tudi preganjalcev duhov v ženski verziji nisem šla gledat...preprosto ne čutim potrebe, da vidim še feminizirano različico, ker je bil original DOBER. To zdaj mi deluje kot prisiljena politična korektnost...
Ramus
# 10.08.2018 ob 22:42
Čustvena razvalina bo uprizorila super junakinjo,... he he he
bilzerian
# 11.08.2018 ob 13:21
kdo pa psloh pravi, da so batman, superman, pakajjazvekakiman sploh heteroseksualci?

nikjer ni bilo posebej povdarjena njihova spolna usmerjenost.

zakaj morajo torej tile "drugačni", ki bi radi bili normalni sedaj imeli junake, katerim ni bistvo to, da so superjunaki, ampak jih junake dela to, da imajo določeno spolno usmerjenost.

ali bodo počasi začeli prirejati še športna tekmovanja, ki bodo samo za istospolno usmerjene?
ali gay olimijado?
in bodo s tem homiči začeli diskriminirati normalne? kajti na navadnih olimpijskih igrah nikjer ne piše, kakšno spolno usmerjenost mora imeti nek tekmovalec.
mr polh
# 11.08.2018 ob 10:56
Nestrpno čakamo še črnega homoseksualnega supermana, ki je v resnici ženska. Plot twist!
oziris.va
# 11.08.2018 ob 07:59
KovacevaKobila
# 10.08.2018 ob 22:14

manjka samo še BatTrans

He he he, zanimivi kriteriji. BatTrans bi se vam zdel tu mač ... z odraslim heteroseksualnim moškim, ki si natika pajkice in se pretvarja, da je netopir, pa nimate težav?


Moderni netopirji niso več ravno v pajkicah ;)

Še Jekleni supermož je izgubil gate. Klik za članek v angleščini
Harmonist
# 11.08.2018 ob 02:08
Po črni Ivani Orleanski sem končno dočakal njo...ahhh
pazi_mina
# 11.08.2018 ob 09:15
Gaymen je najboljši!
Ples
# 10.08.2018 ob 23:18
@KovačevaKobila
Jokam :)))
slo.venec
# 10.08.2018 ob 18:37
Bo ta serija prišla na rtvslo? Če je serija stara manj kot 30 let, potem zagotovo ne.
Ahlinka
# 11.08.2018 ob 12:28
Lokita, bistvo "feminiziranih različic" filmov, ki zadnje čase prihajajo na platna, ni le to, da so zgolj ženske verzije sicer moških likov, ampak dejstvo, da takih vlog in likov prej za ženske enostavno ni bilo. Če pa so že bile, so bile narejene izključno za moške oči (recimo kak enodimenzionalen lik pustolovkinje z napihnjenimi prsmi in zadnjico ter našobljenimi polnimi ustnicami, ki se seveda slej ko prej preda nekemu (pod)povprečnemu dolgočasnemu tipu). K sreči se ta trend trenutno vsaj malo spreminja. :)

Nič nimam proti, če se pojavijo Razočarani gospodinjci ali moški Seks v mestu. Če bo zgodba dobra, zakaj pa ne?
vnk
# 10.08.2018 ob 20:57
Mislil sem na novico drugače, ker spet neki ploskamo, češ "naši" zmagujejo, hura za LGBT, naj posije mavrica. A se sploh kaj od CW-jevih DC serij vrti na RTV Slo? Morda na kakšnem drugem kanalu? Kje jih lahko slovenska publika gleda? Tko, za Slovenca ima ta novica bore malo pomena... sam pač rezultat, če uredništva nimajo nobenih smernic, razen prepisovanja in uvažanja ameriških idej brez duše, ki se skladajo z njihovo uvoženo ideologijo, za katero so mnenja, da je zrastla na njihovem zeljniku.
Lokita
# 15.08.2018 ob 11:42
ginza če te že naslov razkuri, kako ne boš občutljiv...filmska klasika reducirana na fakt, da sedaj glavno vlogo igra istispolno usmerjena ženska. To ni dopolnjevanje za moje pojme, to je utiranje pot vseh drugačnosti in izpostavlajnje drugačnosti kot prvino...zakaj je za dober film pomembna spolna usmerjenost igralke ali igralca? Pardon ampak s takim reklamiranjem filmov...jao jao...čez 20 let bomo brali naslov: X Y kot Batwoman- prva superjunakinja, ki živi in seksa z robotom..Pardon ampak kdo je s kom v postelji je za film irelevantno...ali pač?
ginza
# 13.08.2018 ob 15:41
Kovačeva Kobila, gledam z vidika franšize, ki mi je bila osebno čisto OK. Zakaj popravljat, če ni pokvarjeno?

Tu ne gre za popravljanje, ampak za dopolnjevanje. Saj stari filmi ne bodo izginili samo zato, ker so se posnele nove verzije. LOL Ne bodite tako preklemansko občutljivi.
Lokita
# 11.08.2018 ob 13:29
Ahlinka, Xene bojevniške princese verjetno niste gledali, pa filmov z Laro Craft tudi ne itd...Catwoman je tudi že dolgo na sceni. Vsi ti liki so ženski že v osnovi. Tudi sicer je v Sci-fi nemalo močnih ženskih karakterjev. Zdaj v tej Batwoman verziji, kjer bo domnevam precej vročih scen z ženskami, pa ne bo nič za moške? Najbolj gledani porniči so pa ti z lezbičnimi scenami...
Kovačeva Kobila, gledam z vidika franšize, ki mi je bila osebno čisto OK. Zakaj popravljat, če ni pokvarjeno?
Skozi zgodovino se je pozicija žensk nemalo spremenila in se še spreminja temu primerna pa je tudi pojavnost žensk v različnih sferah, tudi v filmu. Naj naredijo filme z Ajlo iz rodu predjamskih medvedov, ki je glavna junakinja te izjemno zanimive zgodbe...to bi bilo pa že preveč dela, je lažje delat nove in nove reciklaže že narejenega.
IzgubljenaDuša
# 10.08.2018 ob 21:31
vnk, CWjeve serije vrti FOX al pa BRIO kolikor je meni znano
KovacevaKobila
# 11.08.2018 ob 12:40
S tem da sem sama ženska in ne ne mislim gledat novega Terminatorja zato, ker je zdaj glavna junakinja ženska

Če prav razumem vas torej ne moti, če je android narejen po podobi rahlo grotesknega avstrijskega bodibilderja, ki govori z absurdnim nemškim naglasom ... pri Terminatorju, narejenim po ženski podobi, pa potegnete črto? :)
Tao3
# 10.08.2018 ob 21:34
Luškana punca :)
IzgubljenaDuša
# 10.08.2018 ob 18:36
rad imam ta program CW
vnk
# 11.08.2018 ob 00:17
vnk, CWjeve serije vrti FOX al pa BRIO kolikor je meni znano

Mah, ne rabim slovenskih podnapisov, tako da najdem iz... drugih virov. Ampak, če je ta novica zanimia za širšo javnost, potem bi bilo lepo od RTVja zapisati, kje lahko ljudje spremljajo to vsebino na legalen način s slovenskimi podnapisi. Se mi zdi, da je pač avtor(ica?) novico prevedel iz ameriškega vira, ker gre pač za LGBT tematiko, ne pa, ker bi jih dejansko tematika zanimala ali pa želeli podati bralcu koristne informacije.

Čustvena razvalina bo uprizorila super junakinjo,... he he he

Joj, a pa sploh poznaš vsaj malo tematiko?

Res treba pazit kaj otroci gledajo,...

Imeti kaj gejevski lik ni čisto nič narobe, sploh da se pokaže istospolni mladini, da obstajajo tudi drugi in se ne počutijo tako same. Zato, ker ena gej bejba igra gej bejbo k ponoc kriminalce tepe, tvoji otroci se bojo začel hodi na lgbt parade. Meni smrdi to, da prevečkrat izpade forsirano.
KovacevaKobila
# 10.08.2018 ob 22:14
manjka samo še BatTrans

He he he, zanimivi kriteriji. BatTrans bi se vam zdel tu mač ... z odraslim heteroseksualnim moškim, ki si natika pajkice in se pretvarja, da je netopir, pa nimate težav?
Kazalo