3D-tehnologija gledalcu omogoči, da se portretirancu še bolj približa in fotografijo doživi bolj intimno. Foto: Matjaž Tančič
3D-tehnologija gledalcu omogoči, da se portretirancu še bolj približa in fotografijo doživi bolj intimno. Foto: Matjaž Tančič

Tančičevo zmagovalno fotografijo Time Keeper je navdahnila ureditev dnevne sobe, kakršna je v navadi pri kitajski etnični manjšini Hui in jo najdemo v vaških domovih v Jiksianu na Kitajskem. Mladi so že skoraj pozabili na prvotni namen hišnih oltarčkov, kar lepo simbolizira, kako tudi druge navade prednikov počasi, a zagotovo drsijo v pozabo.

Če je Tančič svojo pot začel kot fotoreporter Mladine, se je pozneje prelevil v modnega fotografa, kar je za seboj potegnilo različna sodelovanja z mediji doma in po svetu. V njegovi modni fotografiji reportažni slog ostaja močno opažen, vsaj v nenehnem iskanju zanimivih lokacij in tistega "nečesa več", ki ga prinaša nepredvidljivost reportažne fotografije. Tančič, ki zdaj živi med Pekingom in Ljubljano, je svoje fotografije med drugim objavil v revijah Vogue, L'Officiel, Inspire in drugih.

Zmagovalna fotografija bo v okviru razstave 2013 Sony World Photography Awards Exhibition, ki jo bo od 26. aprila do 12. maja gostil prestižni Somerset House v Londonu. V britanski prestolnici bodo Tančiču nagrado tudi izročili.