'Igrala sem toliko različnih posameznic, da moja lastna osebnost nikoli ni zasijala,' je nekoč dejala Eleanor Parker. Foto: Wikipedia
'Igrala sem toliko različnih posameznic, da moja lastna osebnost nikoli ni zasijala,' je nekoč dejala Eleanor Parker. Foto: Wikipedia
Detective Story
Drugo nominacijo za oskarja ji je prinesla vloga v filmu Detective Story, v katerem je igrala ženo Kirka Douglasa.

Christopherja Plummerja, ki je v filmu igral barona Von Trappa, je po poročanju BBC-ja novica razžalostila, igralko pa je opisal kot eno najlepših dam in oseb, kar jih je poznal. Igralka, ki se je rodila leta 1922 v Cedarvillu v Ohiu, je že pri 18 letih podpisala pogodbo s studiem Warner Brothers. Tedaj je že posnela film They Died with Their Boots On, vendar so prizore z njo izrezali, tako da se je na platnu prvič zares pojavila leto pozneje kot bolničarka v filmu Soldiers in White. Naslednjih nekaj let so ji dodeljevali manjše vloge in šele 1946 so ji zaupali glavno vlogo v filmu Of Human Bondage, ki pa je doživel polom.
Trikrat v igri za zlati kipec
Eleanor Parker je nase vidneje opozorila leta 1950 v filmu Caged, ko ji je vloga mlade, nedolžne obtoženke, ki jo izkušnja zapora preoblikuje v žilavo zapornico, prinesla prvo nominacijo za oskarja. Že leto pozneje je sledila druga nominacija, v družbi najboljših tistega leta se je znašla kot žena Kirka Douglasa v filmu Detective Story.
Tudi naslednja leta so ji bila naklonjena. Nanizala je nekaj uspešnih filmov, med drugim Scaramouche s Stewartom Grangerjem, Valley of the Kings z Robertom Taylorjem in The Naked Jungle s Charltonom Hestonom. Leta 1956 je bila še tretjič nominirana za oskarja, in sicer za vlogo operne pevke Marjorie Lawrence v filmu Interrupted Melody.
Njena zadnja vidnejša vloga je bila ravno v muzikalu Moje pesmi, moje sanje, kjer ji je njenega Von Trappa speljala Julie Andrews. Zatem je njena kariera počasi zamrla in neredno je nastopala le še v tv-nadaljevankah, med drugim v serijah Umor je napisala in Ladja ljubezni. Svojo zadnjo filmsko vlogo je odigrala leta 1991 v filmu Dead on the Money.
Poročena je bila štirikrat, leta 2001 je postala vdova po smrti direktorja Raymonda Hirscha, za njo pa žalujeta dve hčerki in dva sinova.