70 novih parkomatov po mestu. Foto: Uporabnik MMC-ja
70 novih parkomatov po mestu. Foto: Uporabnik MMC-ja

Parkomate so postavili letos jeseni, in sicer 25 za Bežigradom, devet na Koleziji, 18 v Rožni dolini, 17 v Šiški ter enega v središču mesta. Vsi, razen tistega v središču, spadajo v tretje parkirno območje, kjer ura parkiranja stane 40 centov, parkirnino pa je treba plačati od ponedeljka do petka med 7. in 17. uro.

Ura parkiranja v središču mesta stane 70 centov; med tednom jo je treba plačati med 8. in 19. uro, v soboto pa med 8. in 13. uro.

Do začetka delovanja novih parkomatov si bodo stanovalci že lahko uredili dovolilnice, ki jih bodo začeli izdajati 2. januarja prihodnje leto, so pojasnili na Mestni občini Ljubljana.

Postavljenih 425 parkomatov
Na območju Ljubljane je sicer trenutno postavljenih 425 parkomatov. Ljubljanski mestni svet je nedavno potrdil spremembe parkiranja, tako bo s februarjem prihodnje leto treba parkirnino na javnih parkiriščih s parkomati v ožjem mestnem središču plačevati uro dlje.

Novost so tudi tri območja parkiranja, ki bodo nadomestila dozdajšnji dve območji. Prvo območje časovno omejenega parkiranja s parkomati bo zajemalo večino območja ožjega mestnega središča, drugo območje bo zajemalo območje Krakovega, del Prul in del Bežigrada, tretje območje pa preostale dele občine.