Lokalne novice

Poudarki

  • Streho bi lahko začeli graditi že februarja.
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 3.4 od 7 glasov Ocenite to novico!
Zelenjava
Platnene strehe, ki so jih pred leti postavili na mariborski tržnici, so se izkazale za neučinkovite pred dežjem in snegom. Foto: BoBo

Dodaj v

Bo mariborska tržnica prihodnje leto naposled dobila streho?

Koncesionar Snaga zbira ponudbe za pripravo projektne dokumentacije
29. julij 2017 ob 11:34
Maribor - MMC RTV SLO, STA

Družba Snaga, ki je od začetka leta dolgoročni koncesionar za upravljanje tržnične dejavnosti v Mariboru, zbira ponudbe za pripravo projektne dokumentacije za gradnjo strehe na mariborski tržnici.

Prodajalci na mariborski tržnici že dalj časa tožijo nad razmeramo v dežju in snegu, saj so trenutne platnene strehe, ki so jih namestili pri zadnji obnovi, v padavinah neuporabne. V družbi Snaga so v začetku letošnjega leta imeli zgolj letne ali polletne koncesijske pogodbe, v okviru katerih niso opravljali dolgoročnih vlaganj.

S sklenitvijo dolgoročne koncesijske pogodbe pa je mariborska občina lahko pooblastila tudi Snago, da v njenem imenu začne postopke za gradnjo strehe nad tržnico. V ta namen so pri Snagi že imenovali strokovno komisijo, ki je določila objavo povpraševanja za oddajo ponudb za pripravo projektne dokumentacije.

"Predmet povpraševanja je izdelava projektne dokumentacije za strešenje osrednje mariborske tržnice in vključuje določene omejitve. Po eni strani zavoda za spomeniško varstvo, ki ima svoje pogoje, na drugi strani pa Snage kot upravitelja, ki si želi strehe, ki jo bo enostavno vzdrževati," je pojasnila predstavnica Snage Petra Hercog. Ponudbe sprejemajo do 20. avgusta in takrat naj bi tudi bilo znano, kdo od povabljenih ponudnikov je oddal ponudbo z najnižjo ceno, ki je merilo izbora izvajalca.

Izbrani ponudnik bo imel 75 dni časa, da pripravi ustrezno dokumentacijo. Ko bo to urejeno, bo treba pridobiti gradbeno dovoljenje in nato izvesti nove postopke za začetek gradnje. Če ne bo zapletov, v Snagi računajo, da bodo streho lahko začeli graditi na začetku prihodnjega leta.

"Po najbolj optimističnih načrtih bi streho lahko začeli graditi februarja. To bi bil ugoden termin, saj prodajni plato takrat še ni toliko zaseden, kot na primer aprila ali maja, ko se število doma pridelanih proizvodov poveča in je tudi ponudba na tržnici večja," je pojasnila Hercogova.

L. L.
Prijavi napako
Komentarji
monte
# 29.07.2017 ob 18:36
In avtor članka ni sposoben dobiti/poiskati ene fotke mariborske tržnice!? Totalno neprimerna fotka glede na temo članka; mar bi se zapeljal do MB in jo poslikal, če ni sposoben drugače poiskati ustrezne fotke. Efekt prilimane fotke je enak, kot če bi bila v prispevku fotka snežaka -- tud on ima korenček.. Čisti odraz SLO novinarstva/mrhovinarstva. Šalabajzarstvo...
1a34
# 29.07.2017 ob 14:06
Večkrat sem obiskal mariborsko tržnico. Sadje in zelenjava je 100 krat boljše kot na sliki ob članku.
velenjcan
# 29.07.2017 ob 15:35
Nekdo se je hudo norca delal iz Mariborčanov s tistimi lijaki, ki so bili odprti ob lepem vremenu, v dežju in snegu jih je bilo pa treba zapreti. Prav bi bilo, da krivec plača tole streho iz svojega.
presenečen
# 29.07.2017 ob 15:31
Saj streho imajo - nerodne in bedaste megalomanske dežnike. Naj najdejo krivce za čudežen projekt dežnikov?
pan
# 29.07.2017 ob 19:07
Mariborska tržnica bo dobila novo streho.
Kitajsko!
1a34
# 02.08.2017 ob 21:28
@administrator
@Miki Mause

Ali pa ti tok butast...Svaša majka rodi budale od človeka........

Za kakršnokoli nasilje vključno z verbalnim oz. žalitvami na internetu ni prostora.
1a34
# 02.08.2017 ob 21:09
@Miki Mause

http://isjfr.zrc-sazu.si/sl/terminologisce/svetovanje/sen
zoricne-lastnosti#v

Na portalu MMC se pri gledanju slik od teh osnovnih čutov lahko uporablja le vid tako da ne poznam razloga za tvojo jezo.
1a34
# 02.08.2017 ob 21:05
@Miki Mause
Ma bejž, ti pa ješ z očmi? In zaradi takih tebi podobnih, pol hrane kmetje pustijo na njivi segniti, ker trgovce in potrošnike zanima IZGLED hrane ne pa njen namen. Res ne vem, kaj tej dotični zelenjavi manjka na sliki? Ali pa ti tok butast in nisi še nikoli videl tudi takšne zelenjave pa misliš, da je manj kakovosta. Svaša majka rodi budale od človeka.........

Za lastnosti živil, ki jih človek lahko zaznava s svojimi osnovnimi čuti (vid, okus, otip, vonj, sluh), se na področju živinoreje in živilske tehnologije večinoma uporablja termin senzorične lastnosti (mesa, vina, medu, mleka, olja itd.). Pojavlja se tudi izraz organoleptične lastnosti.
1a34
# 02.08.2017 ob 20:57
Moraš razumeti, da mestni ljudje mislijo, da mora hrana iz njive ali vrta zgledati isto kot v supermarketu.

Ravno obratno. Napisal sem, da se na mariborski tržnici prodajata odlična zelenjava in sadje.
Skippy
# 30.07.2017 ob 23:35
Moraš razumeti, da mestni ljudje mislijo, da mora hrana iz njive ali vrta zgledati isto kot v supermarketu.
hehet
# 29.07.2017 ob 16:21
Eno leto za postavljanje strehe?
samogledam
# 30.07.2017 ob 08:00
meni trznica v Mariboru ni vsec, nima duse, jo pa vsak starejsi ali invalid izgubi na tistem klancu...
zato je bolj primeren obisk na Teznu ob nedeljah...zakaj ni sejmisce odprto tudi v soboto?
Kazalo