Dolenjska
Novomeška svetniška opozicija je bila ob napovedi njegovega vnovičnega potegovanja za to mesto maja kritična do Macedonijevega štiriletnega županovanja in glede izpolnitve njegovih predvolilnih obljub. Foto: BoBo

Dodaj v

Novomeška opozicija: Župan ni uresničil niti desetine svojih predvolilnih obljub

Kritike opozicije v novomeškem občinskem svetu
3. julij 2018 ob 13:06,
zadnji poseg: 3. julij 2018 ob 13:13
Novo mesto - MMC RTV SLO, STA

Novomeška opozicija oz. občinski odbori SD-ja, SMC-ja, Gospodarsko aktivne stranke, Slovenske nacionalne stranke in Zveze za Dolenjsko se je znova odzvala na županovanje Gregorja Macedonija.

Novomeški svetniki SD-ja, SMC-ja in Gospodarsko aktivne stranke, Srečko Vovko, Mojca Špec Potočar in Alojz Kobe so povedali, da želijo predstaviti "drugačno resnico od županove" in da so z Macedonijevim odzivom na majska vprašanja dobili zgolj pavšalne odgovore in ne argumentiranih pojasnil. "Ne obtožujemo, želimo le odgovore, ki jih je župan dolžan javnosti," je poudaril Vovko.

Novomeška svetniška opozicija je bila sicer ob napovedi njegovega vnovičnega potegovanja za to mesto maja kritična do Macedonijevega štiriletnega županovanja in glede izpolnitve njegovih predvolilnih obljub, saj menijo, da Macedoni v prvem mandatu "ni uresničil niti desetine svojih predvolilnih obljub". Njegovo delo pa je bilo v primerih, na katere opozarjajo, po njihovi oceni nepregledno, negospodarno in nezakonito.

Hkrati so opozorili na neuresničene nove razvojne programe in črpanje evropskih sredstev, na pretirano zaposlovanje v občinski upravi, nepotrebno ter nepregledno porabo proračunskega denarja, predvsem za promocijske dejavnosti in odvetniške storitve.

Pri svoji oceni so med drugim opozorili na ustanovitev novega občinskega Zavoda Novo mesto, na dodatno zaposlovanje na občini, na odstop od projekta Cerod 2 in na domnevne nepravilnosti pri projektu hidravličnih izboljšav vodovodnega sistema Dolenjske ter energetske sanacije javnih zgradb v Mestni občini Novo mesto.

Navedenim očitkom so dodali še pomisleke o ustanovitvi novega javnega podjetja CERO-DBK za ravnanje z odpadki, čeprav v novomeški občini na tem področju že delujeta dve podjetji. Opozorili so še na problem preglobokih posegov neposredno ob starih mestnih hišah pri prenovi novomeškega Glavnega trga, na problem financiranja prenove novomeškega središča in s tem povezanega novomeškega "prometnega kolapsa".

Macedoni: Gre za pavšalne kritike
Macedoni se je sicer na majske trditve odzval, da "gre za ponavljajoče se pavšalne kritike, ki jih je že večkrat javno zavrnil z argumenti in s preverljivimi dokumenti". Dodal je, da so predstavniki opozicije navedli "številne neresnične, nepreverjene in zavajajoče informacije", njegov odgovor pa naj bi bili "številni uspešno izvedeni projekti, ambiciozni razvojni načrti, pregledno delovanje občinske uprave in urejene občinske finance".

G. C.
Prijavi napako
Komentarji
Kenzu
# 03.07.2018 ob 13:40
Vse pove to, Srecko Vovko in Mojca Spec Potocar, ki se seli iz stola na stol trenutno vodja utada za migracije, ki nima pojmaaaaa zakaj se gre
knjigobub
# 03.07.2018 ob 16:11
Absolutno tile kekci rešujejo svojo rit, bojijo se konca obnove Novega mesta, k potem se bodo zares videli rezultati Macedonijevega dela, mislim, da bo izvoljen že v prvem krogu, ker se mesto končno razvija v pravo smer, struja nekdanjega župana pa hoče nazaj na oblast, da bi bil največji dosežek cvičkarija, pa postavljena flaša sredi krožišča..pod črto so pa nesposobni vsi, ker če bi bili, ne bi delovali v lokalni politiki
optimusp
# 03.07.2018 ob 16:14
Sramota.
Končno se izvajajo projekti ki bodo mesto peljali naprej. Končno je nekdo ugriznil v prenovo mestnega jedra. Prej so si dvajset let župani kupovali glasove z nesorazmernim vlaganjem v rural. Zdaj pa lahko upamo da bo mesto zaživelo kot si zasluži.
meho1a
# 03.07.2018 ob 16:50
Se pridruzujem zadnjim trem. Koncno se je zacelo premikati. Pohvale zupanu. Da ne omenjam pokojnega Muhiča...uspelo mu je kontrirati matematicnim zakonom: 0+0=-1.

Macedonij ni 100%, je pa pokazal da ima voljo. Upam samo, da se bo kmalu zacel projekt obvoznice, ker vec kot nujno potrebna.
Mihsss
# 03.07.2018 ob 15:44
Da jih ni sram, nevoščljivce! Vsak, ki živi v Novem mestu, zelo dobro ve, da je Macedoni z naskokom najuspešnejši župan. Toliko projektov, kot je v teh letih izpeljal s svojo ekipo, jih niso pred tem vsi župani skupaj! Prav na bruhanje mi gre, ko berem kaj takega. Če si uspešen in jim predstavljaš močno konkurenco, bodo naredili vse, da te uničijo, pridejo na oblast in se začnejo okoriščati. Sramota. Novo mesto končno ima župana, ki ima to mesto rad in ki mu je do pospešenega razvoja na vseh področjih.
slovenskisin
# 03.07.2018 ob 14:12
SD je lahko samo tiho, kaj je levica delala nekaj desetletjih po nm, nastavili so več ljudi na stolčke (knjižnica, gasilci, ...).
Mihsss
# 03.07.2018 ob 18:27
V prihodnje bo pestro. V planu je tretja razvojna os mimo mesta, nova obvoznica mimo Češče vasi in Regrških košenic z mostovoma, nove brvi za pešče in kolesarje čez reko Krko, arheološki park na Marofu, prenova Velodroma je že v teku, prav tako celotnega starega mestnega jedra, rekonstruirajo se ceste po različnih delih mesta, prenovljen bo Narodni dom (o prebivalcih dotičnega raje ne izgubljam besed, ker se mi naježi koža; upam, da jih po hitrem postopku naženejo ven), širjenje sistema izposoje koles GONM in še mnogo več.

In kaj je zapuščina preteklih županov, na primer predzadnjega, Muhiča? Ena velika ničla. Znan je edino po aferi RIC, ki še danes bremeni MONM. Zasebniku izplačujejo astronomsko najemnino za uporabo prostorov Razvojno izobraževalnega centra. Heroj je potem celo izjavil, da sploh ni vedel, kaj je podpisal. Nimam besed.
gospod iskreni
# 03.07.2018 ob 17:05
Vsake toliko se pelje skozi NM, razlike so opazne. Cisto politikanstvo
demontaža
# 03.07.2018 ob 15:04
Kdaj mu bo uspelo izseliti pritepence iz Narodnega doma. Voluharji še vedno zasedajo prostore, kljub odločbi sodišča.
Ghurka
# 03.07.2018 ob 13:27
seveda,saj vsi lažejo pred volitvami,s figo v žepu in mi teh lažnivcev ne prepoznamo in jih volimo.no nekdo bo že imel korist od teh lopovov.
urosh444
# 03.07.2018 ob 15:15
Povedano drugače, če bi politiki, ki veselo nakladajo v predvolilnih soočenjih in nasploh v kampanji, izpolnili samo 10% obljub, bi že zdavnaj prehiteli Švico. Volilna udeležba kaže, da jim volivci že dolgo ne verjamejo več.
kingeston
# 03.07.2018 ob 15:23
in potem se delajo norca iz trumpa?
Kazalo