Kolezija je po letih propadanja  dobila novo podobo. Kopališče lahko sprejme 700 kopalcev. Foto: BoBo
Kolezija je po letih propadanja dobila novo podobo. Kopališče lahko sprejme 700 kopalcev. Foto: BoBo
false
Na Koleziji obiskovalce poleg vodnih užitkov čakajo tudi igrišča za košarko in odbojko ter namizni tenis. Foto: BoBo
Kolezija po skoraj 15 letih znova odpira vrata

Kompleks vključuje olimpijski in otroški bazen, čofotalnik za otroke, masažni bazen in obbazensko ploščad z lesenimi ležalnimi tribunami, obiskovalci pa se bodo lahko rekreirali tudi za mizami za namizni tenis ter se pomerili v košarki in odbojki. Na občini načrtujejo, da bo Kolezija, katere zgodovina sega v davno leto 1853, znova postala eno najpriljubljenejših poletnih točk v Ljubljani.

Kljub drugačnim načrtom pa je zaradi pomanjkanja finančnih sredstev iz projekta izpadla gradnja pokritega olimpijskega bazena, tako da Ljubljana tudi nasploh ostaja brez njega. Za potrebe mestnih klubov in društev bodo morda izven kopalne sezone te pokrili tudi z balonom, na občini pa za prihodnost ne izključujejo možnosti izgradnje še pokritega 25-metrskega bazena, če se bo pokazal interes zasebnega vlagatelja.

14 let je bilo kopališče zaprto
Kot je za TV Slovenija poročal Matija Mastnak, se je zgodovina Kolezije začela leta 1853, ko so tam postavili lesen bazen, do pravega razcveta pa je prišlo po drugi svetovni vojni z izgradnjo dveh novih betonskih bazenov. Zaradi dolgov so kopališče pred 14 leti zaprli, po več kot desetletju iskanju rešitev, vmes je leta 2007 občina postala lastnica objekta, pa se je po pridobitvi gradbenega dovoljenja in izvajalca del lani novembra vendarle začela prenova. Kopališče upravlja Šport Ljubljana, v katerem pričakujejo, da bodo k njim zahajali predvsem mladi, upokojenci in okoliški prebivalci.

Dnevna vstopnica za kopanje na Koleziji bo čez teden znašala devet evrov za odrasle in sedem evrov za otroke do 14. leta starosti, dijake, študente in upokojence, ob koncih tedna pa 11 oz. devet evrov. Cena celodnevne družinske vstopnice za do pet ljudi bo 35 evrov.

Ob prenovi kopališča je bila preurejena tudi Gunduličeva ulica.

Kolezija po skoraj 15 letih znova odpira vrata