Lokalne novice
Maribor
Kandidatov za mariborskega župana je vsak dan več Foto: MMC/Miloš Ojdanić

Dodaj v

Kandidaturo za mariborskega župana napovedal tudi Saša Arsenovič

H kandidaturi ga je nagovorila skupina znanih Mariborčanov
11. oktober 2018 ob 20:57
Maribor - MMC RTV SLO, STA

Podjetnik Saša Arsenovič je danes potrdil, da se bo potegoval za mesto župana Mestne občine Maribor. H kandidaturi ga je kot uspešnega poslovneža brez politične preteklosti nagovarjalo več strank, po prigovarjanju skupine znanih Mariborčanov pa je le privolil v vstop v politiko. Meni, da mora biti občina predvsem odličen servis za občane.

V t. i. iniciativi za Maribor, ki je podprla Arsenoviča, so med drugim pesnik Andrej Brvar, arhitekt Gregor Reichenberg, kulturna delavka Zora A. Jurič, nekdanji smučarski funkcionar Tone Vogrinec, zdravnica Maja Lampelj, ultramaratonec Robert Kereži in gradbenik Samo Peter Medved.

Kot je v njihovem imenu povedal Brvar, niso mogli več križemrok spremljati, kaj se dogaja v mestni politiki. "Maribor je v zadnjih letih padel v razvojni prosti pad, ki se je mestoma spreminjal že v družbenopolitične ekscesne pojave, in to nas je spravljalo v grozo. Zato smo začeli razmišljati, koga bi predlagali za župana, in bolj ko smo razmišljali, bolj se je kristaliziralo, da je Saša Arsenovič pravi za to. To je človek z vizijo," je dejal.

Na volitvah naj bi nastopil kot neodvisni kandidat
Župansko kandidaturo so javno predstavili po sprehodu čez Stari most, kar naj bi simboliziralo povezovanje in sodelovanje. "Vse to, kar sem v mestu zgradil, mi ne bi uspelo, če ne bi vedno imel ob sebi dobre ekipe in znal povezovati ljudi," je povedal Arsenovič. V politiki nima izkušenj, a verjame, da lahko preseže strankarske delitve. "Sem nadstrankarski. Moja vizija je bolj podjetniška in menedžerska," je dejal.

Na volitvah naj bi nastopil kot neodvisni kandidat, čeprav ni zbiral podpisov. Po neuradnih navedbah naj bi njegovo kandidaturo vložil SMC, računa pa na podporo še drugih političnih strank. A le redke še niso predstavile svojega kandidata. Na volitvah naj bi se predstavil tudi s svojo listo kandidatov za mestni svet.

Direktor Galerije Gosposka
Nekdanji igralec tenisa je bil najprej dejaven v tujini, v zadnjih letih pa je kot lastnik in direktor Galerije Gosposka postavil v središču Maribora na noge vrsto uspešnih gostinsko-namestitvenih objektov, kot so Restavracija Rožmarin, Gostilna in Hotel Maribor. "Galerija Gosposka je v zadnjih letih vložila v mesto več denarja kot mesto samo," je izračunal.

Župansko kandidaturo v Mariboru so do zdaj napovedali aktualni župan Andrej Fištravec, poslanka LMŠ-ja Lidija Divjak Mirnik in nekdanja podžupanja Melita Petelin, ki bodo zbirali podpise. S podporo strank pa bodo kandidirali nekdanji župan Franc Kangler (NLS, SDS, SLS), mestni svetnik NSi-ja Zdravko Luketič, predsednik Stranke mladih – Zeleni Evrope Igor Jurišič, nekdanji poslanec DeSUS-a Uroš Prikl, Aleksander Kamenik (SAK), Igor Domanjko (LNBP), Josip Rotar (Lista kolesarjev in pešcev), Alenka Iskra (SD) in Matic Matjašič (Lista mladih. Povezujemo). Med kandidati za župana se omenjata še Vlado Šega in Andrej Šiško.

L. L.
Prijavi napako
Komentarji
Romper
# 11.10.2018 ob 21:52
Končno nek primeren kandidat.
cannex
# 12.10.2018 ob 06:54
Vrhunski kandidat! Rezultati govorijo svoje. Njegovi projekti v mestnem jedru so edine investicije, ki so se dejansko realizirale v mestu. Res je storil za mesto več, kot pa občina. Upam, da mu Maribor da priložnost, da se dokaže. Malo je moteče, da bo kandidiral na listi SMC. Res pa odtehta to, če bo imel svoji listo v mestnem svetu.
gico
# 11.10.2018 ob 22:45
Hvala Saša!
pink panther
# 11.10.2018 ob 21:40
idol mu je janković a to pomeni propadla podjetja in veliko provizij
lemur
# 11.10.2018 ob 22:47
Celo nekaj za volit torej.
celtic1888
# 11.10.2018 ob 22:15
Kul. Še je upanje za Totibor.
kunta kinte
# 12.10.2018 ob 08:18
Dolžan...vse kar je pokupil v Mb in uredil,ne moreš brez kreditov,če jih redno vrača,ne vidim problema.
viper81
# 11.10.2018 ob 21:51
Letos je pa gužva potencialnih županov v Mariboru. Sedaj mora na volitve prit samo dovolj ljudi, pa Kangler in Fištravec nimata šans.
vidaest
# 11.10.2018 ob 21:40
Kanglerju to ne bo niti malo všeč ...
Guinness
# 12.10.2018 ob 11:21
...a ni Maribor (zaenkrat) še v Sloveniji...?? Glede na neke kandidate bo počasi "out" iz Slo...isto kot LJ...:-)

Boljse, da zmaga pravi slovenc po imenu Franc in ponovno zaposli na obcini polovico svojih slovenskih sovascanov iz domace slovenske vasi, pa bomo ziveli super
cannex
# 12.10.2018 ob 10:30
Če bi bila občina investotor bi samo za obnovo gostilne in hotela Maribor potrošila 8mio. Pa imamo še obnovljen bivši Kvik (Rožmarin, La pizzeria, Steakhouse), nov obnovljen hotel na Vojašniškem trgu, kupil je Žički dvor in pa ored kratkim Stari radio, kjer bi naj bil nov hotel. Sem prepričan, da nebi dobil kredita za Stari radio, če nebi redno vsega odplačeval. Da bi le mestne finance (ob sedanji zadolženosti) bile tako učinkovite.
vidaest
# 12.10.2018 ob 09:09
baje je dolzan 8 miljonov evrov...dober podjetnik..pravi da je nadstarnkarski..pa kandidira na smc listi...razumi kdor more

Vsi, ki imamo kredit, smo "baje" dolžni. Glede na zasedenost njegovih lokalov, ga verjetno redno odplačuje. Če imaš pa ti 8 milijonov keša za obnovo hotela, pa kapo dol.
sweety983
# 11.10.2018 ob 21:10
Troboj Kangler, Fištravec, Arsenovič. Ostali vsi skupaj 5%.
kotzi
# 12.10.2018 ob 07:52
baje je dolzan 8 miljonov evrov...dober podjetnik..pravi da je nadstarnkarski..pa kandidira na smc listi...razumi kdor more
popaj16
# 12.10.2018 ob 12:26
Koncno nekdo pameten. Dajte razumet, da noben ni čist kandidat. Glavno je, da nardi dosti za mesto, četudi poskrbi za svojo rit ob tem. Normalno. Tako pač je. Ni prav ampak tako je.
Rancher
# 11.10.2018 ob 21:49
...a ni Maribor (zaenkrat) še v Sloveniji...?? Glede na neke kandidate bo počasi "out" iz Slo...isto kot LJ...:-)
Peace on earth
# 15.10.2018 ob 18:52
"dober podjetnik" , še boljše bo gospodaru z denarjem občine Maribor, NOOT! Čas je da Kangler pride nazaj na oblast..
Kazalo