Gradnja obvoznice v Rogatcu se že leto dni ni premaknila nikamor. Foto: MMC RTV SLO/Danijel Posek
Gradnja obvoznice v Rogatcu se že leto dni ni premaknila nikamor. Foto: MMC RTV SLO/Danijel Posek

Obvoznica v Rogatcu je projekt, ki se že približno leto dni ni premaknil nikamor. Od začetka gradnje zdaj minevajo že tri leta, kot pojasnjuje župan Rogatca Martin Mikolič, pa se projekt vleče iz dveh razlogov: "Finančne razmere so ustavile pritok državnega denarja, prav tako pa je v težave zašel izvajalec del prve faze, celjski Nivo. Zdaj smo že izbrali izvajalca, ki bo dokončal dela prve faze, ob tem pa tudi sklenil projekt. Upamo le, da se nihče ne bo pritožil na izbor izvajalca, in tako bi se dela lahko nadaljevala že ta mesec."

Gradnjo približno 700 metrov dolgega odseka bi lahko tako končali nekje do septembra, da se bo to zgodilo, pa pričakujejo tudi na Direkciji RS za ceste, kjer nam sicer niso podrobneje razložili, zakaj se projekt vleče in kako bo potekal naprej.

Dokončanje obvoznice pa bo za kraj pomenilo veliko pridobitev, zatrjuje župan Mikolič: "Med turistično sezono se skozi Rogatec prebijajo številna vozila, ki so namenjena na mejni prehod Dobovec, to pa pomeni, da bi obvoznica zelo razbremenila južni del kraja." Letošnjo turistično sezono se bodo tako domačini kot turisti še vozili skozi kraj, glede na obljube tako občine kot direkcije za ceste pa naj bi bilo že prihodnje leto drugače.

Po končanju tega projekta pa Rogatec čaka še razbremenitev edinega trga v občini. Skozi tamkajšnje ozke ulice namreč še vedno vsak dan vozijo tudi težki tovornjaki, občina pa si prizadeva, da bi tovrstni promet povsem umaknili iz središča kraja.