Lokalne novice
Aleš Bržan in Boris Popovič
Aleš Bržan je za občinsko volilno komisijo novi koprski župan. Borisu Popoviču ostane pritožba na občinski svet. Foto: BoBo
VIDEO
Bržan je novi župan Kopra
VIDEO
Tarča o dogajanju po loka...
VIDEO
Kakšen bo razplet koprski...

Dodaj v

Koper: Vse pritožbe zavrnjene. Bržan ostaja župan.

Pri Popovičevih tehtajo možnost pritožbe na občinski svet
6. december 2018 ob 07:40,
zadnji poseg: 6. december 2018 ob 23:23
Koper - MMC RTV SLO, Radio Slovenija, STA

Občinska volilna komisija je v celoti zavrnila tako ugovor Borisa Popoviča kot ugovor Aleša Bržana, kar pomeni, da je izid volitev nespremenjen in novoizvoljeni župan Kopra ostaja Aleš Bržan, je po seji povedal predsednik komisije Miloš Šenčur.

V Kopru je več ur potekala seja volilne komisije, ki je odločala o ugovorih na potek in izid volitev za župana. Seja je bila zaprta za javnost, udeležili so se je lahko lahko predstavniki oz. oba kandidata Boris Popovič in Aleš Bržan. Po koncu je predsednik občinske volilne komisije povedal, da so v celoti zavrnili ugovore obeh kandidatov. "To pomeni, da imata ob vložnika ugovorov možnost vložiti pritožbo na občinski svet, to je do začetka konstitutivne seje. Število glasov se je spremenilo, mislim, da za 10, zato ker smo morali pretresati navedbe iz ugovora od A do Ž. Zato smo morali opraviti štetje na enem od volišč," je pojasnjeval Senčur.

Aleš Bržan ostaja župan Kopra. Popovičev odvetnik Franci Matoz pravi, da je dokazal, da so napake bile. Za Radio Slovenija je dodal: "Vedno je na koncu ustavno sodišče, saj gre za volilno pravico. A ne bi prejudiciral, rad bi počakal na obrazložitev sklepa, saj me zanima, kako bo ta sestavljena. Potem se bomo odločali, kako naprej in ali se pritožiti na občinski svet. Šele potem je možen upravni spor." Prvo sejo občinskega sveta mora sklicati Popovič, predvidoma bo 20.decembra.

Ugovore vložila oba kandidata
Kot je znano, je Boris Popovič trdil, da nekaterim volivcem ni bilo omogočeno glasovanje na domu in da so bile nekatere glasovnice izločene kot neveljavne, čeprav naj bi bila volja volivca jasno izražena. Aleš Bržan pa je v ugovoru opozoril na neskladje med zapisniki in volilnimi imeniki. Koprska občinska volilna komisija je zasedala več ur.

Predsednik OVK-ja Senčur je ob robu seje pojasnil, da so se domnevne nepravilnosti se nanašale na 16 volišč. Ponekod je šlo za domneve, da je volilni odbor napačno prešteval tako prejete kot oddane glasovnice, zato je moral OVK v sodelovanju s predsednikom volilnega odbora ponovno prešteti vpisane v volilni imenik, tiste, ki so glasovali, ter število glasov in glasovnic, ki jih je prejel posamezni kandidat.

Popovič je pred sejo občinske volilne komisije medijem povedal, da pričakuje, da bo OVK ugodil njegovemu ugovoru. Popovičev odvetnik Matoz pa je dodal: "Pričakujemo, da se vse glasovnice še enkrat preštejejo, preverijo, da bo vsak dvom odpravljen." Dodal je, da ne gre za nezaupanje v delo volilnih odborov, ampak za verjetnost, da glede na število vseh glasovnic in na tesen izid pride do napak, "in zato je bolje odpraviti vsak dvom".

Bržana ni bilo na seji
Seje OVK-ja sta se udeležila zaupnika Aleša Bržana, ne pa tudi sam Bržan. Ta je sicer medijem v kratki izjavi pred samim dogajanjem povedal svoje prepričanje, da bo OVK odločil skladno z zakoni in sprejel odločitev, "kot mora biti". "Kar se mene tiče, so volitve zaključene in upam, da so vsi razumeli, da je volilna kampanja šla že mimo in da je čas, da se vse skupaj malo umiri," je dodal. Čeprav sam ni seznanjen z vsebino Popovičevega ugovora, razen prek medijev, Bržan meni, da ponovnega štetja ne bo: "Mislim, da je ponovno štetje mogoče sicer samo na podlagi izrednih razmer v skladu z zakonom in da te razmere niso bile izpolnjene."

Kdo so člani volilne komisije?
Predsednik komisije Miloš Senčur je sicer predavatelj na novogoriški Fakulteti za državne in evropske študije. Po rodu je iz Kočevja in je tudi vodja strokovne službe Združenja mestnih občin, ki ima sedež v občinski stavbi na Verdijevi ulici, je poročala Tjaša Škamperle z Radia Koper.

Tomaž Bele je nekdanji predsednik koprskega nogometnega kluba, Breda Bajec je vrsto let zaposlena na koprski občini in velja za odlično poznavalko delovanja občinskega sveta in volilnih opravil. Marko Vidnjevič je šest let svetovalec koprskega župana, njegova zaposlitev v občini pa je vezana na zaupanje oz. mandat Popoviča.

Čeprav so torej vsi člani in tudi nekateri namestniki na neki način povezani s koprsko občino in zdajšnjim županom, pri njihovem imenovanju pred letom dni nihče od občinskih svetnikov, tudi tistih iz vrst opozicije, ni bil proti. Državna volilna komisija meni, da je bila komisija imenovana v skladu z zakonom, in posebej opozarja, da sama nima pristojnosti nadzora nad njenim delom, saj je komisija neodvisen volilni organ.

Služba vlade za lokalno samoupravo je pred leti pripravila mnenje, da imenovanje člana volilne komisije, ki je hkrati zaposlen v občinski upravi, ni v neskladju z zakonom. Vendar tudi dodala, da se lahko pojavi dvom o nepristranskosti v primerih morebitnih pritožb zaradi domnevnih kršitev volilnih opravil na dan glasovanja ali nepravilnosti na voliščih. Ravno to se zdaj dogaja v Kopru, kjer lahko tudi po četrtkovi odločitvi še naprej pričakujemo uporabo vseh pravnih sredstev.

G. C., L. L., A. K. K., A. S.
Prijavi napako
Komentarji
bluppo
# 06.12.2018 ob 08:29
bory: Pa kaj imate Koperčani toliko proti Popoviču? V letih svoje vladavine je mesto spedenal "u nulo". Je čisto, urejeno, svetovljansko( cruiserji!), vsaka travica na svojem mestu....

Ja pojdi malo v Koper in povprašaj. Še bolje pejdi malo na podeželje in povprašaj. Ja, betona je na tone ampak odvisno za koga. Popovič je pač princip ali si z mano ali si proti meni. Ni malo primerov po vaseh, kjer ni bilo narejeno praktično nič (npr. ležeči policaji, asfalt itn.) samo zato, ker Popovič ni maral predsednika krajevne skupnosti oz. ker se pred volitvami ni hotel vpisati v njegovo stranko. Koncesije za občinske lokale dobivajo vedno isti ljudje, polena pod noge lokalom in restavracijam, ki ne spadajo v županov krog (Kapitanija - konkurenca Kroštoli, Oljka - konkurenca Nimisu) itn. Pojdi in vprašaj, ti bo hitro jasno.
Fleaa
# 06.12.2018 ob 08:27
bo že mamica Popovićeva plačala če bo treba kaj plačat....
AM
# 06.12.2018 ob 08:18
"Zakonsko popredeljeno je, da je tudi zapis "love you" ob imenu kandidata "jasno izražena volja volilca". "

Tole se ne strinjam, navodila so jasna, da je potrebno obkrožiti številko !

Sicer pa: je bolje vse glasovnice še 1x prešteti, da se odstrani dvom....
RudeCorona
# 06.12.2018 ob 08:12
@TIGRkoper

Hot je Črnogorec :D

In po moje Bržan sploh ne ve, kako zgleda. Hot je bil Popovičev prijatelj, tako kot Mišić in Mandarić in v bistvu vsi, ki jih Popovič sedaj z Bržanom povezuje.
bluppo
# 06.12.2018 ob 08:14
Kako lahko volilno komisijo sestavljajo ljudje, ki so tako blizu občini oz. županu? Od tega je en direktno županov kader.

Konflikti interesov in to ...

Mislim, sej če bi bil nekdo, ki ni zaposlen na občini še ne pomeni, da ni županov prijatelj ampak tako je preveč očitno in narobe.

Aja, sej so pristojni organi to že ugotovili:
Vendar tudi dodala, da se lahko pojavi dvom o nepristranskosti v primerih morebitnih pritožb zaradi domnevnih kršitev volilnih opravil na dan glasovanja ali nepravilnosti na voliščih.

Manipulirati s kakšnimi glasovnici načeloma ne morejo, če so prisotni tudi ljudje protikandidata vendar samostojno odločajo kdaj je neka kršitev huda in kdaj ne in posledično kaj bodo naredili. Npr. če bi bila situacija obratna in bi Bržan zahteval ponovno štetlje zaradi nekih sumov bi lahko komisija odločila, da le-to ni potrebno.
bruhnmici
# 06.12.2018 ob 09:00
Tudi če nisem izvoljen, bom postal župan. Zlepa ali zgrda.
bluppo
# 06.12.2018 ob 08:32
Koper ima 1000 lepih zgodb in dosti lepega za pokazat, mediji pa ste delali le v smeri, da očrnite Popoviča. Sram naj vas bo.

Ja, navajanje dejstev (neudeleževanje sojenj) in poročanja o nepravilnostih (nepravične in protizakonite prakse) so res delali novinarji ampak oni le poročajo o zadevah, ki jih dela g. Popovič. Človek bi pričakoval, da se bo v vseh teh letih naučil delati tako, da ne dviguje toliko praha ampak kaj ko je že preveč v mentaliteti "niko nam ništa ne može".
bluppo
# 06.12.2018 ob 08:36
Glede na sodne postopke, ki sta jih imela in glede na to, da ga še kar naprej blati, ob dejstvu, da je javna uslužbenka, bi morala sama, sicer pa njeni šefi, to spoznati oziroma se distancirati od pripravljanja prispevkov o njem.

Zakaj pa to? Saj je v sodnih sporih z njim zaradi njega ne obratno. Čudna praksa to, da novinarji nebi smeli poročati o nekom ki jih razžali in ga potem tožijo. To bi bilo lepo orodje v rokaj šerifov.

Lahko pa razložiš kje je konflikt interesov. Ženska večinoma poroča o tistem, kar se zgodi - ji popovič sam servira zgodbe.
menitosi
# 06.12.2018 ob 23:30
Pravilno. Prav na bruhanje bi mi šlo, če bi bil zopet župan Popovič.

Človek je nesposoben, baje niti nima prilivov in ga finančno ves čas preživlja mama, vsaj tako trdi sam na sodiščih. Kako naj bo takšna oseba sposoben župan v Kopru, sprašujem 50% Koprčanov, ki ste glasovali zanj?
marinaio
# 06.12.2018 ob 09:19
bory: Ni vse zlato kar se sveti! Kičenje mesta NI razvoj, je samo skrivanje ozadja. In ljudje ustrezno s svojim IQ-jem, tudi nasedajo na to. Dogajanje v ozadju je gnilo, zelo gnilo.

matjak: Očrniti Popovića? Mediji poročajo kar se dogaja. Ampak prepričat prepričanega je nemogoče. Če je vam podpornikom super živet v takem, dobesedno REŽIMU, pol vam ni pomoči. Župan, ki bi moral bit župan od vseh, si ne more privoščiti maščevalnosti in podlih iger. Ko se ljudje bojijo govorit in izrazit svoje mnenje ni več demokracije.

Tudi Rim je funkcioniral na način: "Kruha in iger!" in propadel...
5tane
# 06.12.2018 ob 09:20
Kako lahko Popovič fura občino če ga mora v življenju preživljati mamica ?
Perun
# 06.12.2018 ob 13:00
Zakaj je vsaj polovica (in malo več) Koprčanov proti Popoviču?

Popovič gradi. Nekaj mi je všeč, nekaj pač ne. Sam koncept pozicioniranja vsega na obalo oz. promenado medtem, ko pa stare mestne ulice (Kidričeva, Čevljarska) in glavni trgi (Titov, Brolo) je meni osebno faljen. Ampak dobro, to je stvar debate in okusa. Nekomu je pač všeč Miami, drugemu pa Firenze...

Ne (z)morem pa več čez Popovičev obraz (v prenesenem pomenu seveda). In tu je leži glavni razlog. Preveč je zgodb o nedotakljivosti. Resničnih zgodb, ki niso v medijih in jih poznam iz prve roke. Borisu je nedotakljivost stopla v glavo - sindrom mnogoterih voditeljev (na političnem in gospodarskem področju) in mora na dopust. Sej se bo vrnil čez 4 leta in mogoče malo spustil. Mogoče ne.

V tem trenutku pa je preveč leteč in pravi neotesanec. Ustvarja nepredvidljivo poslovno okolje. Mnogim barom je skrajšal delovni čas na 22:00, ker niso z njim (pa sploh ni rečeno, da so proti njemu). Pošilja okoli inšpekcije. Vglavnem, res se ni pametno g. (trenutnemu) županu zamerit. In res se mu ni težko zamerit, ker se je razvadil.

Tudi če se ne bo absolutno nič zgradilo v naslednjih 4ih letih, sprejmem to z veseljem za prepotrebno čistko v zraku.
Jouža
# 06.12.2018 ob 11:50
Človek s 47 kazenskimi ovadbami, drugače kot v negativni luči, niti ne more biti prikazan.
Prius
# 06.12.2018 ob 08:46
Ljudje božji, pa kaj vam je? Govoriti o levem navijaštvu, hkrati pa se ne obregniti ob dejtvo, kako je sestavljena volilna komisija, ki bo odločala o ugovorih?
Zaposleni na občini? Še huje, svetovalec župana? Tu pa ne vidite ''konflikta interesov''?

Ugovor, ki se glasi ''nekaterim ni bilo omogočeno glasovanje od doma'' ne pomeni preprosto ponovno preštetje glasov, ali vam res ni jasno?
marelica7
# 07.12.2018 ob 07:01
Da odrasel moški, ki se giblje po mestu kot funkcionar in podjetnik, za svoje špekulacije zlorablja ostarelo mamo je zame poden od podna ! Da se pri teh letih sklicuje na materino premoženje...kje je CSD in DURS da zaščiti to ubogo staro žensko.
kapljač
# 06.12.2018 ob 23:36
No , da le ostane pri tem, da je Bržan zmagovalec. Sedaj sta na potezi spet Popovič in medijski advokat Matoz, ki ga za manipuliranje z javnostjo , mastno plačuje občina Koper.
janroz
# 06.12.2018 ob 14:31
Lahko zagovarjate Popoviča, lahko mu lezete v zadnjico vendar po vsem kar je povedal javno preko medijev pove o njem ogromno in če drugega ne, bi se lahko gospod naučil javnega nastopanja, če mu je toliko do tega položaja. Preprosto ne razumem tistih, ki si Kopra brez njega ne predstavljajo? Temu rečemo pasja zvestoba, zvestoba gospodarju pa naj dela kar hoče, manjka vam mačje zvestobe, to je zvestoba do mesta, vrednost in če boste mačka brcnili se vam ne bo več približal, vam bo pokazal, da vas ne mara, ker je neodvisen, ker lahko preživi brez vas, pri pasji zvestobi pa je kuža odvisen od gospodarja zato mu je za vse, tudi batine, hvaležen!! Če bi Popovič delal tako dobro kot govori, bi s pokončno držo predal mandat, ker bi vedel, da bo mesto delovalo dobro naprej, njega pa v prvi vrsti skrbi, da bodo njegovi ostali brez posla in posledično sredstev, to je največji strah. Vtikal se je v NK Koper in ga potopil, čemu je to počel, naj pojasni! Napoveduje neke mega projekte, dragi Koprčani, se morda zavedate, da ni nobenega razvojnega preboja, da še sedaj nimate drugega tira brez katerega bo Luka kmalu začela stagnirati in pri oviranju tega projekta je na začetku sodeloval tudi Popovič dokler se ni pustil prepričati namesto da bi bila to zahteva Kopra, ker je to življenjskega pomena za Koper in širše, vso državo! Ne, Koper se je zadovoljil z nekaj metri asfalta, palmami inče k temu dodamo še vso svetlobno navlako, kič, nesnaga, ki se sveti res ne vem kaj vam je! Če vas s tem prepriča, potem oprostite, imejte ga za večno!
Semedelčan
# 06.12.2018 ob 23:35
Edina pravična odločitev. Kim džong un naj se malo zamisli nad samim sabo. Prej sem ga poslušal na POP- u kjer je izjavil .. " Živeli smo v izobilju. Ljudje so pretreseni. Otroci jočejo" Res je. On in njegovi so źiveli v izobilju. Njegovi otroci res jočejo. Kaj bo z njimi..ubogi reveži. Zdaj bodo vsi na plečih uboge none, ki je že doslej plačevala vse račune, od odvetnikov
Kapetano
# 06.12.2018 ob 10:55
Popo bo na koncu koncal v zaporu zaradi volilne goljufije in prav je tako
artoum*2
# 06.12.2018 ob 09:35
ne vem kdo ima prav in se niti ne mislim poglabljat. vem pa nekaj drugega. županovanje bi moralo biti omejeno na dva "2" mandata, sicer mreža okoli župana postane prevelika, pa tudi samemu županu oblast stopi v glavo.
Haloo
# 07.12.2018 ob 06:02
V pravila bi morali zapisati, da so veljavni le pravilno izpolnjeni lističi z obkroženim DA ali NE. Saj smo pismen narod in pravila poznamo. Vedno tvoja, podpisi, srčki in vse drugo naj se razume kot zafrkancija ne pa izražena volja (glas) izbranemu kandidatu!
Calendula
# 06.12.2018 ob 23:56
Gospod Bržan, iskrene četitke iz osrednje Slovenije.
mentsana
# 06.12.2018 ob 23:38
No prvi korak je narejen, smo pa še daleč od normalne demokracije saj pol volilcev obožuje moralne avtoritete tipo matoz in nezamenljive ter nezmotljive vladarje pa tudi če kradejo
simpri
# 06.12.2018 ob 23:35
Hvala, komisija, končno bomo Koprčani zadihali! Hura!!
runcajz
# 06.12.2018 ob 18:14
Dokler bo Popo izjavljal, da mu vse kar ima kupi mama, potem si morate Koprčani zastaviti vprašanje, kaj pa je ta tip delal s svojo plačo vseh teh 16 let ? A njegova žena tudi živi na račun svojih staršev ?
Saj je zrel za socialno pomoč, revež, pa še toliko mega projektov bi izpeljal !
Kako že gre tista, da s tujim je lahko ……………..
Pošljite ga delat in naj se preživlja s svojim delom in ne maminimi fičnki !
ksenak2
# 06.12.2018 ob 12:45
Primorske novice so v torek napisale, da je volilne skrinjice in glasovnice najprej preveril Popotov volilni klub v Žusterni, in da so zastopniki iz posameznih volišč izročali kuverte z glasovnicami Popotovim zastopnikom, ki so jih nosili v volilni štab Popota oz njegove stranke Koper je naš in to v prvem in drugem krogu volitev. O tem pa v drugih medijih nič.

Ovadbo na državno in lokalno volilno komisijo je podala gospa z imenom in priimkom, ki ni hotela izročit neveljavnih in praznih glasovnic odposlancu iz Žusterne. Upam da bo ta očitni volilni kriminal obravnavan tudi na volilni komisiji.

Poleg tega je volk pazil ovce, saj so shranjene volilne skrinje iz predhodnega glasovanja cel teden kar na občini, namesto nekje drugje. Kdorkoli od domačih je imel lahko dostop do njih, čeprav volk pravi, da so bile ovce popolnoma na varnem in da ni nihče šaril po njih.

Rezultat za Popota na predhodnem glasovanju je bil kar 70% za. Pa o prevažanju celih kolektivov občinskih in od občine odvisnih podjetij s kombiji na predhodno glasovanje je verjetno tudi nekaj nenormalnega za civilizirano demokracijo.
Nikolas
# 06.12.2018 ob 11:57
Komentarje kot za stavo pišejo sami "pristaši" Popoviča, in ga hvalijo, najbrž imajo tudi kaj od tega!?
Tisi, ki ga ne hvalijo a ga poznajo, že vedo kako in kaj!
jurlin
# 06.12.2018 ob 18:24
V navodilih volilne komisije piše, da šteje za veljavno glasovnico marsikaj.
-----------------------
Tu vidim glavni problem in možnost velike manipulacije. Glasovnica bi morala biti veljavna edino pod enim edinim pogojem. OBKROŽI. Vse ostalo, križec, kljukica, podpis, love You ali karkoli drugega pomeni neveljavno glasovnico.
Tako pojasniti volilcem in marsikjej bi bilo manj problemov. Predlagam ponovitev drugega kroga z drugo volilno komisijo.
Figeto
# 06.12.2018 ob 10:49
Tudi sinčku je kupil drag bel velik avto.
Pardon, nona, kot kaže.
seven7
# 07.12.2018 ob 06:55
Jaz menim, da je za Popota dobro, da več ni žuapan. Sploh glede na njegovo zdrvstveno stanje, ki je tako slabo, da se je celo zatekal k zdravljenju v tujini.
Plus tega, verjamem, da bo sedaj imel čas za sodišča.
kavc_selektor
# 06.12.2018 ob 23:54
Haha važno da so ugotovili, da je še več glasov v prid Bržana!!:) Popo skrij se nekam in si ne delaj več sramote, lepo te prosimo. Lp, prebivalci Kopra.
Banban
# 06.12.2018 ob 09:26
Sa je vsem jasno, da ne pri enem, ne pri drugem, Koper ni na prvem mestu?

Popovic je nedvomno ogromno naredil. Ampak, ali cilj posvecuje vsa sredstva?

Ker vem nekaj malega o agoniji NK Ankaran, ki jo je iz mascevanja zelo verjetno povzrocil Popovic osebno, bi rekel, da mu je morda res cas, da se mu pristrize peruti.
kapljač
# 06.12.2018 ob 13:40
Ste se kdaj vprašali zakaj je po osamosvojitvi ,nastalo tako nesmiselno število novih občin? Kar pomeni toliko število nepotrebnih županov , toliko nepotrebnih svetnikov , nepotrebnih članov komisij in odborov , toliko nepotrebne administracije in še toliko ostalih nepotrebnih priseskov. Preprosto, zaradi delitve oblasti! Levica v času levega dr. Drnovška je s pomočjo Janševe desnice, prevzela državno oblast. Desnici pa s e je v zameno tako omogočila prevlada v občinah, predvsem teh na podeželju. Tako da levim in desnim kaplja iz dveh različnih malh v žepe , oziroma , kaj nas politike briga država in narod. Politika je ta , ki mora prva preživet, je njihovo načelo. In če imaš neaktiven narod je v državi vsaka anomalija možna. ( Francozom ko se samo malo dvigne cena naftnih derivatov, se ti gredo cestno vojno z oblastjo, mi Slovenci pa ne znamo množično niti na volišča. Zato pa takle mamo)
Jouža
# 06.12.2018 ob 12:38
Točno tako. Matoza so doslej plačevali občani, ko je vlekel Popovića iz lukenj, ki so mu jih "krivično" skopali drugi.
Ko bo po porazu definitivno zapustil županski stol, se bo šele začelo z aferami in sodišči, ker bo marsikdo spregovoril.

Takrat Matoza ne bodo več plačevali občani, razen če današnji (bivši) župan ni sklenil ugodnejše, stoletne pogodbe z Matozevo pisarno, misleč, da se bo "dinastija" podaljšala v petstoletno vladavino.
Design
# 06.12.2018 ob 11:05
Sploh ne bi bilo problema. Nevtralno volilno komisijo iz drugega konca Slovenije, pa bo mnogo bolj ziher, da ne bo kdo kaj ušpičil.
hernandez
# 07.12.2018 ob 07:59
se vsaj vidi, kako se popović neznansko oklepa tega stolčka, čeprav si baje z njim ni ustvaril nobenega premoženja in mu vse plačuje mama in mu rubežniki kao nimajo kaj rubit.
slovenc1
# 07.12.2018 ob 00:41
No siol medtem poroča,da naj bi Bržan dobil celo dodatnih deset glasov na enem izmed volišč.
kapljač
# 06.12.2018 ob 17:12
Volilna komisija je precej povezana z županom Popovičem
----------------
Ma ja, da je obstal 16 let, je moral najprej sebi prilagodit občinsko volilno komisijo!? Ni problem zgolj v Popoviču, problem je v državi, ki tolerira, da si župani sami sebi nastavljajo volilne komisije.-
kapljač
# 06.12.2018 ob 13:22
"Slovenci se težko kosamo z Balkanci , saj ti v kalnem znajo veliko bolje loviti ribo. Največji problem pri Balkancih pa je ta, da v čisti vodi ti ribe sploh ne morejo , še manj znajo uloviti. Zato bi bil zadnji čas , da se v Kopru zamenja oblast.
Slovan65
# 07.12.2018 ob 10:05
Daj Popović, ne maltretiraj cele Slovenijenaslednih 5 let.
Izgubil si in spokaj skupaj z Matozom.
AM
# 07.12.2018 ob 07:42
"Vedno je na koncu ustavno sodišče, ..."

Se pravi, da Matoz že ve, kako bo odločilo ustavno sodišče ? Takšne izjave so sumljive !
Haloo
# 07.12.2018 ob 05:51
Se kar ne more sprijazniti, da ga bo morala mama še naprej preživljati :-(
Design
# 07.12.2018 ob 05:23
Ne moreš človek verjeti...že vrabčki na veji čivkajo, a Popovič je tudi tokrat dobil skoraj polovico na regularnem delu volitev. Ni mi jasno, kako jim uspe, res.
veza
# 07.12.2018 ob 05:18
brezposelni

saj so pregledali in prešteli teh 16 volišč, na katere se je Popović pritožil, ugotovili so, da se izid ni spremenil, zmagal je Bržan
Ples
# 07.12.2018 ob 00:09
Fajn.
čuompa
# 06.12.2018 ob 18:50
Popo se bori na vse kriplje..kako drugace počistiti za sabo.
murovec
# 06.12.2018 ob 10:11
Ob teh imenih komisije in njihovih položajih v občini ni niti približno možno govorit o neupravičenem sumu v nepristranskost. Bolj enostavno bi bilo da kar Popovič določi izid to je najbolj bedna oblika " nepristranske komisije " manmjka le še žena in sin Popoviča. Pa vsi ti so na plačilni listi Popoviča ob dodatku Matoza pa sam Bog ne more pomagat do poštenih odločitev.
Fraenk
# 06.12.2018 ob 23:26
Lepo, ampak zdajbo spet nastopil Matoz predvidevam..
kapljač
# 06.12.2018 ob 15:02
In će vemo, da je veliko število občin zgolj poligon za politične stranke, da se zaposli in financira čim več njenih pripadnikov, vemo da je politika ta , ki nam najbolj uničuje državo , saj nesmeselno ravna z denarjem . Vstrajati je treba, da se število občin zmanjša 70% , že zato, da se bo politična pozicija uravnovesila. Mnoge stranke bodo tako ostale brez priliva, in bo napočil čas, ko se bodo zaprle in odšle. Manj kot je v državi političnih strank, bolj bo država lahko funkcionirala.
johan1
# 06.12.2018 ob 09:15
Glede na sestavo volilne komisije, kjer so v glavnem Popovićevi ljudje (tako Radio Slovenija) je izid seje že kar pričakovan.
Kazalo