Krško od NEK-a dobi skoraj devet milijonov evrov. Foto: Goran Rovan
Krško od NEK-a dobi skoraj devet milijonov evrov. Foto: Goran Rovan

Občinsko poročilo porabe denarja tako razkriva, da so ga namenili za celovito prenovo Dalmatinove ulice, Ceste krških žrtev in krški Zaton ter zgradili črpališče zalednih voda. Poročilo med drugim še navaja, da so s pomočjo denarja izvedli projekt hidravličnih izboljšav vodovodnega sistema, zgradili kompostarno Centra za ravnanje z odpadki Spodnji Stari Grad, prenovili veliko dvorano Kulturnega doma Krško in energetsko sanirali osnovne šole v Krškem, Brestanici in Leskovcu pri Krškem.

Denar namenjajo tudi kulturnim in športnim programom, izboljšanju pogojev za razvoj gospodarstva in podjetništva, izobraževanju od predšolske vzgoje do univerzitetnega študija, zdravstveni oskrbi in boljši zdravstveni pomoči na domu, kakovostnejšemu bivanju in oskrbi starejših občanov. Pripravljajo tudi dodatne programe in dejavnosti za šolarje, so zapisali.

V okviru individualne rabe so lani največ denarja iz omenjenih nadomestil namenili pokrivanju razlike v ceni za otroške vrtce, programu šole v naravi, sofinanciranju letovanja otrok, pomoči na domu in sofinanciranju plačevanja komunalnega prispevka, so še navedli v krški občini.