Kriminalistična preiskava je ovrgla sum samovžiga ali požiga. Foto: BoBo
Kriminalistična preiskava je ovrgla sum samovžiga ali požiga. Foto: BoBo

Domžalski župan Toni Dragar se je sešel s predstavniki sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Ljubljana, ki so občino napotili še na inšpektorat za varstvo pred naravnimi in drugimi nesrečami.

Po ugotovitvah kriminalistov je krivec za požar znan. Župan je spomnil, da so se pred izbruhom požara na strehi stanovanjske stolpnice izvajala izolacijska dela. Dodal je, da upravnik stolpnice zagotovo ve, kdo jih je opravljal. Glede morebitne kazenske ovadbe pa predvideva, da bo ovadba vložena po končanem inšpekcijskem nadzoru.

Družinam stanovanja in denarna pomoč
Požar, ki je zajel zgornji del stolpnice, je sicer popolnoma uničil štiri stanovanja, pet jih je neprimernih za prebivanje, še dve družini pa potrebujeta stanovanje za mesec dni, dokler si ne uredita svojega. Vse prizadete družine so že dobile nadomestna stanovanja, občina pa je izdala tudi sklepe o dodelitvi denarne pomoči. Nakazila bodo sledila danes ali najpozneje v petek, vsakemu članu družine pa pripada 700 evrov pomoči.

Poleg tega se je na transakcijskem računu, na katerem občina s pomočjo Rdečega križa zbira humanitarne prispevke, doslej zbralo že več 10.000 evrov.