Maribor
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 3.3 od 24 glasov Ocenite to novico!
Goreče bakle
Globa je doletela tudi več navijačev - tako domačih kot tujih -, ki so se do policistov nedostojno obnašali, izzivali pretepe itd., pa tudi dva gostujoča navijača, ki sta med tekmo na tribuni prižgala bakli. Foto: Reuters
Navijači
Nogometno tekmo si je ogledalo okoli 12.500 gledalcev, od tega 2000 navijačev navijaške skupine Viole, ki so bili na tribuni jug. Na tribuni sever je bilo okoli 640 navijačev »ultrasov« in na tribuni zahod še 200 navijačev FC Spartak Moskva. Foto: BoBo
VIDEO
Množičen pretep pred tekm...

Dodaj v

Policijska bilanca tekme Maribor - Spartak: bakle, ranjen policist in kup izrečenih glob

Policist je bil lažje poškodovan
14. september 2017 ob 10:40
Maribor - MMC RTV SLO

Ob sinočnji nogometni tekmi v Mariboru so imeli policisti nemalo dela - kar nekaj navijačev je na stadion skušalo vstopiti brez vstopnice, že pred tekmo sta se spopadli skupini navijačev, pri tem pa je bil en policist lažje poškodovan.

Prvič so policisti posredovali že malo po 14. uri popoldne, ko so na počivališču Dobrenje ob avtocesti A1 na rednem avtobusu z Dunaja opazili 20 navijačev Rusije, ki pri sebi niso imeli vstopnic za ogled nogometne tekme. Enemu izmed njih so izrekli globo, ker na zahtevo policista ni želel izkazati svoje identitete, drugemu pa so izrekli globo, ker se je na javnem kraju nedostojno vedel, izzival k pretepu in se nedostojno vedel do policistov. Ker se kljub pozivom ni umiril, so ga pridržali do streznitve, so sporočili mariborski policisti.

Domača navijača čakata globa in odločba o prekršku
Malo 19. uri sta se na Gosposvetski ulici v bližini stadiona Ljudski vrt soočili večji skupini navijačev Maribora in Spartaka in začeli izzivati pretep. Domači navijači so proti gostujočim začeli metati steklenice in kamenje, s čimer so huje ogrozili javni red, splošno varnost in nevarnost za premoženje, so sporočili policisti in dodali, da so zato "z uporabo palic in plinskih razpršilcev obe skupini ločili in vzpostavili javni red in mir". Dva domača navijača, ki sta metala steklenice in kamenje, so policisti prijeli, ob tem pa pri njiju našli in jima zasegli še pirotehnična sredstva. Obema so izdali plačilni nalog, izdali jima bodo odločbo o prekršku, oba pa so za čas tekme tudi pridržali. Enemu od njiju so policisti izrekli tudi ukrep prepovedi udeležbe na javnih prireditvah.

Ruski navijač poškodoval policista
Med posredovanjem je eden izmed ruskih navijačev pritekel do enega od policistov in ga s hrbtne strani udaril v predel obraza. Policista je ob tem lahko telesno poškodoval in so ga z reševalnim vozilom prepeljali v UKC Maribor. Napadalca so policisti po tekmi prijeli ob izhodu iz stadiona in ga pridržali po določilih. Ovadili ga bodo zaradi suma storitve kaznivega dejanja preprečitve uradnega dejanja ali maščevanje uradni osebi, za kar je zagrožena kazen zapora, od 6 mesecev do 5 let.

Malo pred pol osmo je večja skupina gostujočih navijačev skušala nasilno vstopiti na stadion Ljudski vrt, kar so jim policisti preprečili, željo po ogledu tekme pa je imel tudi srbski državljan, za katerega pa se je zgodba končala z več kot zgolj z opozorilom - izkazalo se je namreč, da je na območju schengena več kot 90 dni, kolikor mu je dovoljeno, zato so ga oglobili.

Globa je doletela tudi več navijačev - tako domačih kot tujih -, ki so se do policistov nedostojno vedli, izzivali pretepe itd., pa tudi dva gostujoča navijača, ki sta med tekmo na tribuni prižgala bakli.

14 Poljakov in en Rus so se morali obrniti nazaj proti meji
Poleg tega so policisti na studenški brvi zasledili skupino 15 tujih navijačev, ki so imeli pri sebi predmete, ki bi jih lahko uporabili za napad ali bi z njimi lahko huje ogrozili javni red in mir, splošno varnost ali premoženje, zaščiteni pa so bili tudi s ščitniki za okončine, niso pa imeli vstopnic za ogled nogometne tekme". Vsem 15 (14 jih je bilo državljanov Poljske in en državljan Rusije) prepovedali nadaljevanje poti do stadiona, nato jih je vseh 15 zapustilo našo državo, so še sporočili policisti.

T. K. B.
Prijavi napako
Komentarji
tureavanture
# 14.09.2017 ob 10:51
14 jih je bilo državljanov Poljske

poljaki se hodijo pretepat v Slovenijo z rusi, zanimiva turistična niša?
EnGlažek
# 14.09.2017 ob 10:50
valček2010
A zdaj je Maribor in Spartak kriv da se nekaj idiotov garba po ulicah. Svašta kaj vse si folk zmisli samo da nekaj napiše.
The-red-devil
# 14.09.2017 ob 10:56
Folk brez kančka možganov. Jaz sem še za večje globe (ampak ne za klube) za posameznike.
napo11
# 14.09.2017 ob 10:58
Kolikor sem jaz prebral, bi naj precej sranja delali navijaci Wisle Krakov, ki imajo neke neporavnane racune z navijacu Spartaka. Tako so se zdruzili z "navijaci" Maribora in skupaj delali nered. zanimivo, da tega ne izves na slovenskih portalih, ampak na hrvaskem.
antartide
# 14.09.2017 ob 10:51
Navijaštvo postaja sinonim za duševno bolezen.
napo11
# 14.09.2017 ob 11:12
aja, metanje bakel na igrisce?

kaj hudica imas od tega, ce vrzes baklo na igrisce? a mi lahko to prosim kdo od navijacev to argumentira oz opravici, ker tega enostavno ne razumem.
napo11
# 14.09.2017 ob 11:10
sicer pa sramotno za vse Viole. namesto, da bi pokazali Evropi, kaj je dosegel en majhen Maribor, kako se lahko izstopa s kulturnim navijanjem, da bi si vsak zelel priti na tekmo. namesto tega pa skrbite za sramotenje ugleda kluba, za sramotenje samega mesta in nasploh sramotite slovenskega predstavnika v ligi prvakov. a je to res tistio, po cemer zelite izstopati v ligi prvakov. a vam res IQ ne seze kam dlje od stekmovanja v tem, kdo je vecji bedak? a ce se sfajtate na ulici z drugimi navijaci in policijo, potem pomeni, da ste najboljsi navijaci al kako? zal mi je, da v 21. stoletju eni se vedno nimajo nic v glavi. pa ne obsojam samo Viol, gre za moje osebno splosno mnenje o taksnih navijacih, ki niso NAVIJACI, ampak navadni huligani, ki nikjer drugje ne morejo izstopati, razen v pocetju neumnosti.

Po drugi strani pa kapo dol fantom na terenu za odlicno predstavo. ta tocka je vec kot zasluzena.
kdo je ze govoril ob zrebu, da bo Maribor podiral rekorde Dinama v negativnem smislu? NK Maribor, en redkih ponosov nase prelepe Stajerske!
et
# 14.09.2017 ob 11:21
Hrvati o nas pišejo, ko imajo polovico svojih stadionov zaprtih za evropo ali delno izpraznjenih.
anny22
# 14.09.2017 ob 10:59


To bodo kar viole..ali nekaj podobnega.
zozozo
# 14.09.2017 ob 13:33
Vsakomur, ki se na videu od anny22 pretepa s policijo, in se zraven dere "Mi smo Maribor!" ima vsak Mariborčan vso moralno pravico pritisniti (vsaj) eno okrog ušes, za sramotenje mesta.
junkmail
# 14.09.2017 ob 11:25
V stari Jugi bi jih policija tako polomila, da bi se iskali.
zozozo
# 14.09.2017 ob 12:36
Se strinjam da kar se zgodi na stadionu je v pristojnosti kluba.

V pristojnosti kluba je idiota vreči ven iz štadiona ali drugič ne spustiti na štadion. Prekrški in kazniva dejanja pa so v pristojnosti policije in sodstva.
stomic
# 14.09.2017 ob 11:43
Vsem..
pričeli so Spartakovi navijači... Naši so dali samo odgovor... neprimeren pač, ampak v Sloveniji tuji ne morejo biti glavni...
Če bi izzivali kaki tuji navijači pri Green dragonsih bi jih ti tudi hoteli napasti... gre za obrambo domačega teritorija...
so pa vsi idxxioti itak....
sploh ko vidiš, da so to mulčki stari 16-25 let, pa mislim da jih je več tistih pod 20 letom starosti...
RJSlo
# 14.09.2017 ob 11:36
No ja. To je samo zato, ker mariborski navijači ne razumejo ruščine. Ruski navijač kriči "Job tvoju mat", mariborski pa nazaj "Ne grem k tebi spat".
stewie
# 14.09.2017 ob 10:44
Kaj pa če bi tem navijačem, ki so se ob sedmih zvečer delali frajerje na Gosposvetski, dali priložnost, da namesto globe kazen odslužijo s tem, da gredo pomagat vojakom v Piran, pa da bo Mahnič zadovoljen, Hrvati pa prestrašeni?
Ker zdaj se ob pogledu na Mahniča samo neokusno smejijo in ga pozivajo na dvoboj s pestmi.
Ramus
# 14.09.2017 ob 10:49
"Kaj pa če bi tem navijačem"

Zelo bedasta ideja,...
joy
# 14.09.2017 ob 12:59
Res me zanima koliko vijolic bo šlo v Moskvo.
zozozo
# 14.09.2017 ob 12:37
pričeli so Spartakovi navijači... Naši so dali samo odgovor... neprimeren pač, ampak v Sloveniji tuji ne morejo biti glavni...

To so izgovori za v vrtec. Vsak je sam odgovoren za svoje obnašanje, to da so se drugi prvi grdo obnašali, ni noben izgovor,
špohtl
# 14.09.2017 ob 13:38
Stroške policijskih posredovanj, bi morali vključiti v ceno karte za ogled tekme. Zakaj bi to plačevali vsi davkoplačevalci ?
antipopulist
# 14.09.2017 ob 15:11
Takoj po žrebu je bilo jasno, da se Mariboru obeta totalna veselica:

1. Veseljaki iz Sevilje imajo neporavnane račune z našimi veseljaki.
2. Spartakovi veseljaki veljajo za največje veseljake med vsemi veseljaki in imajo še neporavnane račune s poljskimi veseljaki, ki so prijatelji mariborskih veseljakov.
3. Liverpulovi veseljaki imajo prav tako neporavnane račune z veseljaki iz Sevilje. Mogoče pa je tu le nekaj upanja za med-veseljaško ljubezen in mirnejši policijski spanec?
ZvonkoBingl
# 14.09.2017 ob 18:34
Noben pa ne pove, da so bili ti policisti v službi od 15.00 13. 9. pa do 6.00 14.9. ob sendviču in pol litra vode, da so se bockal z navijaško drhaljo..!!!Ne mi zbrisat komentarja, ker je to res in hkrati žalostno!!!
acoschwanz
# 14.09.2017 ob 11:52
dobro za proračun:)
whisky
# 14.09.2017 ob 18:57
krampe in lopate v roke in kopat za drugi tir - obe trasi
fafaron
# 14.09.2017 ob 12:15
Navijačev, ki namesto da bi navijali, sejejo raje grozo med ljudi, bi eliminirali s prepovedjo na tekme za vse življenje. To je edino mogoče. Toliko hudobije zaradi ene tekme, kdo bi jih razumel. Zakonodaja je preblaga. Zraven bi sodila že nekajletna zaporna kazen. Helikopter snema celo mesto, vsakemu se dokaže pred sodiščem še isto noč. Ko se bo nekaj navijaških avtobusov vrnilo napol praznih, ker bojo ti žlehjaki tam, kamor sodijo - za rešetkami, šele takrat se bo lahko vlada pohvalila, da je začela urejat zadeve.
Ramus
# 14.09.2017 ob 10:45
"Policijska bilanca tekme Maribor-Spartak: bakle, ranjen policist in cel kup izrečenih glob"

Opij za množice,...
Binder Dandet
# 14.09.2017 ob 13:57
Tele zamaskirance iz prve vrste, ki so napaali policaje obtožit napada na uradno osebo in dosodit maksimalno kazen (ziher je več let).
Janx
# 14.09.2017 ob 13:44
Dragonse vedno izženejo s tribune, ko vržejo par petard. S temle projektilom bi lahko koga ubili policija pa nič.
Spartak bi moral do konca lp igrati pred praznimi tribunami.
Evo vam zdej Ruse.
hrgotax
# 14.09.2017 ob 12:18
GupeM,
ne žali neandertalcev ...
junkmail
# 14.09.2017 ob 14:42
Moram reči, da sem bil pred tekmo prav praznično razpoložen. Do tega. Tudi jaz sem bil mladenič, ki se mu je zdelo kul, če je bilo malo "napeto" pred tekmo. Ampak tole... To je trop nekih neonacistov, ki mamicam pocucajo zadnje evre za proteine, da lahko delajo štalo. Sama nacistična simbolika na zastavah itd... To kvari vzdušje. Najbolj debilno pa je, da so ti pubeci vse prej kot nekdo, ki bi jih Hitler dolgo gledal. Bolno do amena. Potem pa bodi v pravi štimungi, če si lahko. Tam razvijajo neke transparente proti migrantom, med tem, ko imajo migrante v klubu.... Da ne govorim o polpismenosti in skrajnem primitivizmu.
anny22
# 14.09.2017 ob 14:08
Tragikomično je, da je tudi med policisti večina Štajercev. Kaj bi si mislila širna Slovenija, če bi se naši košarkaški navijači v Carigradu spopadli s policijo in tujimi navijači in se drli: "Mi smo Slovenci!" ? Vzet potni list in naj gre v širni svet, če ga kje hočejo...
nonparel
# 14.09.2017 ob 13:13
Nasilnežem ni mesta na športnih prireditvah. Zato podpiram ukrepe policije, da se jim že prej prepreči udeležitev na tekmo.
forhand
# 14.09.2017 ob 12:37
Maribor se je dobro odrezal proti kvalitetnejšemu moštvu Spartaka. Glede obnašanja "nekaterih viol-ali so to sploh navijači" pa je višek sramote. Vodstvo Maribora, bi moralo narediti rez med navijači že ko so na treningu igralcem grozili in jih slačili.Žal k temu precej prispeva kar Zahović
sam. S takim obnašanjem odvračajo normalne gledalce od obiska tekem in delajo sramoto po vsej Evropi. Tekma je za njih le poligon za huliganstva. Na tekmah Maribora doma in ob vseh gostovanjih je razglašen visok rizik. Enako bo v soboto v Novi Gorici. Že vrsto let so vse ulice okrog stadiona polne specialcev. Temu prispeva tudi NZS ki razen blagih kazni ne stori ničesar. Če bi vsakemu takemu huliganu, ki povzroča nered prepovedali vstop na stadion za najmanj eno leto bi najkasneje v 6 mesecih naredili red. Enako velja tudi za " navijače" Green Dragons.
sirus
# 14.09.2017 ob 11:30
Maribor metropola, tudi tam je Gosposvetska cesta, ne ulica.
gesan
# 14.09.2017 ob 13:52
Še vedno mi nihče ni razložil, kako lahko ob takšni kontroli pride na stadion toliko pirotehnike!
Se pravi, če lahkjo to prišvercajo, potem lahko prišvarcajo tudi morilski stroj!
Ali pa, to sploh ni prišvercano!

V prvem primeru gre za nesposobnost, v drugem pa za kriminal!
Tretje razlage ni, razen čistokrvnega izgovora, ki nima nobene veze z resnicoljubjem!

In še enkaj: že naprej vedo, da prihajajo k nam osebe, ki so v preteklosti sodelovali v terorju po ulicah.

Kako za vraga ne osbstaja nobena možnost, da takšne osebe ostanejo doma, tam kjer so, pa naj tam razbijajo po svojih glavah!?!

Tu pa se zaganjajo za nami policaji z plavimi lučmi kot za kakšnimi kriminalci, ker nas od daleč nekje opazijo, da nismo v avtu pripeti.

Klasičen idiotizem nesposobnosti dojemanja kaj je prav in kaj ni!
king1
# 14.09.2017 ob 13:48
SUper tekma za pogledat, večina ljudi normalnih in spodobnih kakor vedno.
Vendar budale so in bodo in čedalje več jih je v tej naši lepi domovini...žal...
Ukrepi so potrebni in seveda brez milosti do budal...
ivod
# 14.09.2017 ob 13:10
anny22
hvala za nazoren video :)
policija bi morala prijeti in pridržati vse maskirane razgrajače, jih identificirati in ustrezno vzgojno usmeriti :)
Skippy
# 14.09.2017 ob 13:05
Folk brez kančka možganov. Jaz sem še za večje globe (ampak ne za klube) za posameznike.

A 200 evrov ni dovolj, ker ne pokaže kartice? Je potrebno vzeti celo plačo? Vi pa vaše neskončne globe. V Avstriji, Nemčiji in Franciji se globe gibljejo v rangu 25-35 evrov - pri nas pa za vas nikoli niso dovolj visoke. Zato pač imamo mi prazne žepe, oni pa polne.
malizec
# 14.09.2017 ob 12:43
Ce smo jim ze dal pooblastila, naj policaji, v takih primerih kot v zgornjih posnetkih, vsaj une elektrostimulatorje ven potegnejo da vidjo ce delujejo.
EnGlažek
# 14.09.2017 ob 12:08
valček2010
Se strinjam da kar se zgodi na stadionu je v pristojnosti kluba.Konec koncev varnostne službe niso zato tam da bi zastonj gledale tekme.Tam je treba naredit red po navodilih kluba.Kar se pa dogaja na ulicah pa ni v pristojnosti kluba-Žal.Tu se ne strinjam s teboj. Kaj pa naredi policija je pa druga stvar.O tem razpravljati pa je škoda časa.Kot je eden lepo napisal od neredov ima korist država (kazni) Ampak to ob drugi temi!
mattta
# 14.09.2017 ob 11:21
Hik se pravi te ne vidimo več na naslednji tekmi, če si bil na tej 20 min?
et
# 14.09.2017 ob 11:07
Pa dajte si zapomnit že enkrat, da to niso navijači. Ne mešajte politike s športom. Huligane so ustvarli politiki in ne športniki!
Emmure
# 14.09.2017 ob 19:45
živali pač.Mislim da tile luzerji pac ne morejo metati slabe luci nad NK Maribor,ki je vcerja bil boljsi od Rusov.Krampe v roke in Cesto Zmage prekopat.
a.orhidejca
# 14.09.2017 ob 17:59
Čisto simple, kamere in še 1x kamere pa vsakemu rebra polomit s telefonskim imenikom.
gesan
# 14.09.2017 ob 13:54
mrtene
# 14.09.2017 ob 13:45
Tale fuzbal je v vseh pogledih največja sramota za šport, pa kljub temu pobere največ pozornosti in denarja.
........................................
.
To nima nobene veze z športom in recimo z fusbalerstvom!
TO so teroristi, ki izrabljajo pač eno od možnosti, da zakrinkani v večkji družbi gojijo svoje sovraštvo do drugih!

In ne vem, zakaj jih sistemi ne jemljejo kot teroriste!
Ker to so in nič drugega!
vojnaslo91
# 14.09.2017 ob 12:57
Policija je tu razočarala... nobene potrebe ni do nežnosti do navijačev.
Samo lomi....
bilzerian
# 14.09.2017 ob 12:52
ne nekaj na pamet. viole so bile na pijači pred piko, ko so jih napadli rusi in nekaj pomočnikov iz srbije.
torej niso viole nikogar napadle, ampak so se samo branili.
policaji pa so na koncu opravili svoje delo in ene in druge malo nahoblali s pendreki in naredili red.
mattta
# 14.09.2017 ob 11:20
Napo11 kaki poljaki?? folk tudi vse verjame...
neymar_psg_10
# 15.09.2017 ob 10:37
Viole, me res zanima koliko vas je takih džekov, da ima jajca it na povratno v Moskvo? Ker tam pa ne bo samo 800 teh ruskih veseljakov, ampak 80000.
ZvonkoBingl
# 14.09.2017 ob 18:35
fritaja..NE BLUZI!!!
fuckwad
# 14.09.2017 ob 15:02
Navijaštvo postaja sinonim za duševno bolezen.
Navijaštvo, vernost, politična dogmatika - to so vse oblike blaznosti, ki se jim pa v PC (irealnem) svetu tako ne sme reči.
Kazalo