Maribor
(3)
Maribor
Kandidatov za župana Maribora je vsak dan več. Foto: MMC RTV SLO/Larisa Daugul

Dodaj v

Za mariborsko županjo kandidirata Melita Petelin in Alenka Iskra

Nekdanja podžupanja in nekdanja direktorica Term Maribor se podajata na lokalne volitve
16. oktober 2018 ob 22:46
Maribor - MMC RTV SLO, STA

Nekdanja podžupanja in zadnja leta samostojna mestna svetnica Melita Petelin je vložila kandidaturo za županjo Mestne občine Maribor z zbranimi podpisi občanov. Stranka SD pa v boj za županski stolček pošilja Alenko Iskra.

Melita Petelin je bila med prvimi v mestu, ki so napovedali župansko kandidaturo, in dejstvo, da se je medtem javilo že 15 tekmecev, je ni odvrnilo od dejanske vložitve kandidature. V politiko je sicer stopila pred štirimi leti na Listi župana Andreja Fištravca, bila pozneje nekaj časa tudi podžupanja, a je po slabem letu dni skupaj s še nekaterimi drugimi svetniki zapustila županovo ekipo, ker se ni strinjala z njenim načinom dela. Zadnji dve leti je delovala kot samostojna svetnica, večkrat zelo kritična do Fištravca in njegovih sodelavcev.

Pred Petelinovo je župansko kandidaturo brez javne najave vložila stranka SD, ki za županjo predlaga nekdanjo direktorico Term Maribor Alenko Iskra. Ta pri oddaji kandidature ni bila prisotna, dokumente je v njenem imenu predala nekdanja poslanka SD-ja Majda Potrata.

V prejšnjih dneh so kandidature za župana Maribora uradno vložili nekdanji župan Franc Kangler (NLS, SDS, SLS), poslanka LMŠ-ja Lidija Divjak Mirnik, ki kandidira s podpisi občanov, predsednik Stranke mladih – Zeleni Evrope Igor Jurišič, kandidat DeSUS Uroš Prikl, Aleksander Kamenik (SAK), kandidat SSN-a Zdenko Vinkov in gibanje Zedinjena Slovenija v imenu priprtega Andreja Šiška.

Kandidaturo sta s pomočjo podpisov občanov napovedala tudi zdajšnji župan Andrej Fištravec in podjetnik Saša Arsenovič. S podporo strank bodo kandidirali še Zdravko Luketič (NSi), Igor Domanjko (LNBP), Josip Rotar (Lista kolesarjev in pešcev) in Vlado Šega. (Levica).

L. L., A. S.
Prijavi napako
Komentarji
Srečko Bogataj
# 17.10.2018 ob 14:09
Vsi se grebejo za korito.
marelica7
# 17.10.2018 ob 07:28
Vsak kandidat za Župana bi moral zbirati podpise od občanov. Kdor ne doseže 10% od števila prebivalcev, ne more vložiti kandidature.
Vse ostalo je mešanje megle.
Peace on earth
# 17.10.2018 ob 15:02
Kangler dobi to "tekmo" in smo spet na konju
Kazalo