Andrej Fištravec je ob začetku drugega mandata zamenjal direktorja mestne uprave - namesto Žule je izbral Laha. Foto: BoBo
Andrej Fištravec je ob začetku drugega mandata zamenjal direktorja mestne uprave - namesto Žule je izbral Laha. Foto: BoBo

Nadzorni svet javnega komunalnega podjetja Nigrad je Žulo na večerni seji v sredo presenetljivo imenoval na mesto direktorja, čeprav ga sploh ni bilo med 11 kandidati, ki so se prijavili na razpis, piše Večer in dodaja, da uradne potrditve z mestne občine in iz Nigrada za zdaj še ni.

Nadzorniki so Žuli podelili enoletni mandat, njegovo imenovanje pa naj bi bilo v skladu z zakonom o delovnih razmerjih, ki naj bi dopuščal neposredno imenovanje poslovodnih organov. Žula bo direktorski stolček zasedel že danes, ko se pooblastila iztečejo začasni direktorici Zdenki Radek.

Pogoste zamenjave direktorjev
Z zgolj enoletno podelitvijo mandata se očitno nadaljuje obdobje nestabilnega vodenja Nigrada, saj se je v zadnjih sedmih letih na tem mestu zamenjalo prav toliko direktorjev. Letošnja serija zamenjav se je začela avgusta, ko je po le nekaj mesecih odstopil Vladimir Krajcer. Začasno ga je nasledil dotedanji prvi nadzornik Iztok Fras, mesec dni pozneje pa je odstopno izjavo podal tudi on.

Fištravec Žulo zamenjal z Lahom
Žula je ostal brez mesta direktorja mestne uprave, kjer je bil zadnje leto in pol od izvolitve župana Andreja Fištravca na nadomestnih volitvah. Ta se je z novim mandatom odločil za zamenjavo na tem mestu in se za vodenje mestne uprave dogovoril z Damijanom Lahom, kar je v javnosti že naletelo na različne odzive. Lah je bil namreč kot nekdanji generalni sekretar na notranjem ministrstvu med ministrovanjem Katarine Kresal obtožen zaradi spornega najema stavbe Igorja Pogačarja za nacionalni preiskovalni urad. Ljubljansko okrajno sodišče ga je v tem primeru sicer oprostilo, a zaradi pritožbe tožilstva zadeva še ni pravnomočna.