Lokalne novice

Poudarki

  • Sodeloval bo na Listi za Ptuj
Miran Senčar
Senčar je ostal pri enem županskem mandatu. Foto: MMC RTV SLO

Dodaj v

Miran Senčar ne bo več kandidiral za ptujskega župana

Lokalne volitve 2018
10. september 2018 ob 11:12
Ptuj - MMC RTV SLO, STA

Ptujski župan Miran Senčar se ne bo potegoval za svoj drugi mandat v najstarejšem slovenskem mestu, saj se bo po lastni napovedi vrnil v podjetniške vode.

Na lokalnih volitvah bo Miran Senčar vseeno sodeloval, in sicer na Listi Za Ptuj, ki bo kmalu izbrala novega županskega kandidata ali kandidatko.

Javnosti je sporočil svojo oceno, da so v zadnjih štirih letih na Ptuju ustvarili odlične pogoje za pospešen razvoj, zagnali so investicijski ciklus in v projekte pritegnili rekorden obseg evropskih razvojnih sredstev.

Senčar je prepričan, da imajo na vseh področjih – od predšolske vzgoje do mobilnosti, gospodarstva in skrbi za okolje – pripravljene dobre projekte, ki Ptuj vztrajno in učinkovito spreminjajo v prepoznavno turistično destinacijo in v trajnostno organizirano občino, predvsem pa v prijazen ter perspektiven dom za svoje prebivalce.

Ob tem je spomnil, da kmalu začenjajo tudi gradbena dela za ureditev mestne tržnice. Projekt so "z zaupanjem v stroko, argumenti in veliko potrpežljivosti in vztrajnosti kljub velikanskim političnim preprekam pripeljali do točke, ko delo od politikov prevzamejo gradbeniki". Poudaril je še nujnost več sodelovanja in manj političnega prerekanja.

Senčar je še dodal, da je za izkušnjo županovanja zelo hvaležen, saj se je veliko naučil. "Tako kot je Ptuj od tisočletij pred nami prejel bogato dediščino, tako sam svojim naslednikom predajam paket pripravljenih projektov, ki predstavljajo najboljšo pot za Ptuj," je sklenil Senčar, ki je pred štirimi leti premagal dolgoletnega župana Štefana Čelana, v mestno hišo pa je prišel kot lastnik podjetja za tehnično varovanje Tenzor.


Na Ptuju je pred letošnjimi lokalnimi volitvami župansko kandidaturo doslej napovedal nekdanji poslanec in predsednik Zelenih Slovenije Andrej Čuš, mestni odbor ptujskega SDS-a pa je za kandidata že podprl Rajka Fajta. Tudi v SD-ju so napovedali, da bodo imeli svojega kandidata, medtem ko nekdanji Čelan oziroma njegova lista še nista sprejela odločitve, ali se bo vrnil v župansko tekmo ali pa bodo predstavili katerega drugega kandidata.

Al. Ma.
Prijavi napako
Komentarji
ronzi
# 10.09.2018 ob 13:15
Probal je,videl je,da mu nea gre pa bo mandat odstopil drugemu....zakaj bi se moral županskega stolčka držati ko klop??? Ipak ma svojo firmo...
Skippy
# 10.09.2018 ob 13:33
Je ugotovil, da so vir problemov na Ptuju Ptujčani sami ...
FancyBoy
# 10.09.2018 ob 11:55
Andrej Cus aka falirani politik ze caka.
pop-drakula
# 10.09.2018 ob 17:43
super uspešen. kot pravi sam, predaja paket pripravljenih projektov. le kaj še ostane njegovemu nasledniku....
hombre
# 10.09.2018 ob 13:43
Ptuj je kot Trnuljčica... še vedno čaka princa, da jo zbudi..... imam pa občutek, da njej sami ni najbolj jasno, kaj ji koristi in kaj škodi oz. kaj bi sploh rada.
dunbar
# 10.09.2018 ob 14:37
Kaj bo pa zdaj Čelan naredil, ki je izjavil, da bo kandidiral proti Senčarju, če brez njega ne bo močnega protikandidata?
sosman
# 11.09.2018 ob 09:18
Drevje se še vedno podira, to je nov ptujski trend: goli beton.

Mislijo, da bo mlado drevje v letu dveh kot staro. Eee, wrong, 20 let rabi najmanj.
dunbar
# 11.09.2018 ob 19:58
sosman in podobno misleči, nisem fanboy pleškota, ampak, si si kdaj pogledal štore tistih figarovcev ? Trulo do amena, najkasneje v desetih letih bi se same podrle...Najbrž sploh nisi s Ptuja, samo tu malo provociraš.
bilzerian
# 11.09.2018 ob 07:20
štiri let ni delal drugega, kot podiral drevje po Ptuju.

hvalabogu, da gre.
Projekt ptujske tržnice bi moral biti končan v nekaj meseceih, edino, kar se je naredilo, pa so podrta drevesa, branjevci pa so pregnani iz tržnice na ulico, kot v kakem bližnjevzhodnem mestu, tržnica pa je prazna
slovenkaaaa
# 10.09.2018 ob 11:46
Uh, še dobro...
bilzerian
# 11.09.2018 ob 07:22
@fancyboy

a vas bo pristaše pleškota bolelo, če bo falirani politik Čuš premagal vašega kandidata? Boste spet jokcali o novih obrazih?
Kazalo