Štajerska
(6)

Poudarki

  • KPL v konzorciju z Makro 5 gradnje
Vizija prenovljene ptujske tržnice. Foto: Mestna občina Ptuj

Dodaj v

Ptujsko mestno tržnico bo prenavljal KPL za 4,8 milijona evrov

Izbrali izvajalca
2. avgust 2018 ob 21:35
Ptuj - MMC RTV SLO, STA

Ptujska občina je za evropsko sofinancirano prenovo mestne tržnice po opravljenem javnem razpisu in neposrednih pogajanjih z dvema ponudnikoma izbrala ljubljansko podjetje KPL.

Kot so pojasnili na Mestni občini Ptuj (MOP), bo odločitev o izbiri izvajalca pravnomočna predvidoma prihodnji teden, zato podpis pogodbe z izbranim izvajalcem načrtujejo v naslednjih dveh tednih. Začetek del je predviden v mesecu dni od podpisa pogodbe.

Projekt prenove mestne tržnice spremljajo številni zapleti. Potem ko je precej občanov najstarejšega slovenskega mesta nasprotovalo podrtju starih dreves in jih je občinska oblast pod vodstvom župana Mirana Senčarja nenapovedano odstranila dobesedno čez noč, se je zapletlo še pri izbiri izvajalca. Mestni svet je od župana terjal razveljavitev razpisa, a je slednji svoj prav dosegel na upravnem sodišču.

Na že januarja objavljen razpis so prispele tri ponudbe, a sta dve presegali predvideno vrednost razpisanih del, ena pa ni bila opremljena z ustreznim finančnim zavarovanjem. Ponudbe so se takrat gibale med 4,5 in 6,5 milijona evrov.

Cenovno najugodnejšo so oddale Javne službe Ptuj, podjetje v lasti mestne občine, ki je bilo tržnico skupaj s partnerjem, družbo Hermes GP, pripravljeno prenoviti za dobrega 4,5 milijona evrov. Nekaj več kot pet milijonov evrov vredna je ponudba konzorcija podjetij KPL in Makro 5, najvišja pa je bila ponudba podjetij CGP in Cestnega podjetja Ptuj, ki se je približala 6,5 milijona evrov.

V začetku junija so se na občini odločili, da med omenjenimi ponudniki posla ne oddajo nikomur in so nato izpeljali konkurenčni postopek s pogajanji.

Kot je predvideval razpis, bo izbrani izvajalec delati začel takoj po sklenitvi pogodbe, pri čemer je kot maksimalni čas gradnje predvidenih sedem mesecev. Naložbo bo ptujska mestna občina pokrila s sredstvi iz mehanizma celostnih teritorialnih naložb (CTN).

Al. Ma.
Prijavi napako
Komentarji
Mihsss
# 03.08.2018 ob 11:09
Odlično. Ptuj si to zasluži.
yowie
# 03.08.2018 ob 08:49
Čaki čaki.
A prav razumem, da je podjetje v občinski lasti (Javne službe Ptuj) dalo najnižjo ponudbo, a ni bilo izbrano?
tomsk1
# 03.08.2018 ob 17:25
In ponovno si jih bo nekaj presneto omastilo prste...v Slo je to že zabetonirana zakonitost.
sosman
# 03.08.2018 ob 09:43
To je dobro vprašanje, ja. Vem, da jim je manjkal nek podpis, ampak je bil razpis nato ponovljen. To bi bilo dobro raziskat.
sosman
# 03.08.2018 ob 07:20
Projekt bo šel v Guinnessovo knjigo rekordov kot najdražja betonska plošča na kvadratni meter, v zgodovini sveta.
Guliarth
# 02.08.2018 ob 23:32
Končna cena 10mil. Klasika.
Kazalo