Lokalne novice
(8)
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 3.7 od 3 glasov Ocenite to novico!
Koprska gasilska brigada
Koprska gasilska brigada se je hitro odzvala na klic občanov, ki so bili v šoli zaradi referenduma. Foto: Radio Koper/Tjaša Škamperle
V del nove knjižnice pa ni vdrla meteorna voda, ampak voda s strehe. Foto: Radio Koper/Tjaša Škamperle

Dodaj v

Na Škofijah med referendumom poplavilo šolo

Kaj bo z namočenim parketom?
14. maj 2018 ob 10:46
Škofije - MMC RTV SLO, Radio Koper

Po močnem nalivu je voda vdrla tako skozi glavna vrata šole kot skozi streho knjižnice, ki so jo odprli septembra lani. Na srečo je bilo tudi v nedeljo v stavbi precej ljudi, tako da so lahko gasilci hitro posredovali.

Gasilec Denis Slavec je pojasnil, da je za šolo dvignilo pokrov jaška, voda pa je zalila pet ali šest učilnic, hodnik in knjižnico. Ko je začela voda upadati, so gasilci začeli čistiti prostore. Gasilci ne izključujejo možnosti, da jašek ob šoli ni bil pravilno urejen.

To bodo morali še ugotoviti, je povedala ravnateljica Vlasta Baraga: "Poplavilo je, lahko rečem, celotno razredno stopnjo, razen dveh učilnic. Vse druge učilnice so bile poplavljene, kabineti poplavljeni. Očitno je bil dotok vode tako močan, da je dvignilo odtočne jaške. Vode ni požiralo in je voda skozi vrata vdrla v prostore, tako da je bilo v trenutku vse poplavljeno. Sreča, da je bil tukaj referendum, da so takoj poklicali gasilce in da so pomagali pri odstranjevanju vode in pri čiščenju tudi člani volilnih komisij. Moramo se zahvaliti vsem, predvsem pa gasilcem Gasilske brigade Koper, ki so prišli hitro, pomagali in nam dali še nekaj protipoplavnih vreč, za vsak primer, ker se baje pričakuje še kakšno neurje. V del nove knjižnice pa ni vdrla meteorna voda, ampak voda s strehe. Se pravi, da je bilo pri tej novi ravni strehi nekaj narobe narejeno. To bosta morala pač projektant in izvajalec ugotoviti, zakaj se je to zgodilo."

Pouk v ponedeljek bo. Vprašanje pa je, kaj se bo v prihodnjih dneh zgodilo z namočenim parketom in kako bodo sanirali streho v knjižnici, ki je praktično nova.

Tjaša Škamperle, Radio Koper
Prijavi napako
Komentarji
sejnik
# 14.05.2018 ob 11:00
Da ni bila sabotaža, ker Popo ne da nove šole?
Lluka
# 14.05.2018 ob 12:08
PA smo tle.... država nas uči... nas siromake, ki si sami gradimo hiše..... da moramo imeti uradnega izvajalca...še GZS je tukaj zelo glasna.... češ....da ko pride do kakšne napake....da lahko uvejavimo garancijo (v 98% se ponavadi občan uriše pod nosom). tukaj pa bo kaj? Projektant ne bo kriv, izvajalec tudi ne..... krivi bodo uporabniki šole.... po vsej verjetnosti kakšen hišnik ali čistilka....(ker ni predhodno namazala parket..... s kakšnim vodoodbojnim premazom...).

Torej.... ali bomo bralci MMC-ja doživeli končno en epilog takšnih zgodb? o zgrešenih gradnjah oz površnih projektantih in izvajalcih?
nepokorni
# 14.05.2018 ob 16:16
Edina šola na Slovenskem, ki izvaja treninge vaterpola v čisto svojem bazenu.
FancyBoy
# 14.05.2018 ob 14:06
Vazno, da Popo nacrtuje nov razgledni stolp...sola ni vazna.
politik kritik
# 14.05.2018 ob 12:26
Ravna streha je recept za katastrofo. A ni lepše in predvsem bistveno bolj ziher narediti navadno streho z naklonom. Po možnosti se da na ta naklon še sončno elektrarno pa je dvojna korist.
boroč
# 15.05.2018 ob 14:37
Lepo vas prosim za imena župana, projektanta, direktorja gradbenega podjetja...ki se podpišejo pod gradnjo omenjene šole.
Ne rečem, da so vsi omenjeni kriminalci, morda nobeden niti ni, ampak meni vse to grdo smrdi.
jurlin
# 14.05.2018 ob 12:58
Seveda je bila sabotaža.
punca08
# 14.05.2018 ob 11:31
Logično....vse šole delajo najcenejši izvajalci, prav tako jih sanirajo. Isto je z sanacijo vseh javnih stavb. Nihče ne odgovarja, nihče ne nadzira. Kmalu pa podjetje gre v stečaj ali v preimenovanje. Nikoli več ga ne zaslediš. Samo smejim se lahko, ker na volitve pa ljudje ne hodijo. In kaj bi spremenilo, če bi odšli? Desna vlada bi naredila vsaj red.
Kazalo