Vojski pri odstranjevanju posledic poplav pred dnevi. Foto: BoBo
Vojski pri odstranjevanju posledic poplav pred dnevi. Foto: BoBo

Glavni zdravnik Slovenske vojske Robert Carrota je v izjavi za javnost sporočil, da je čiščenje kletnih prostorov v sredo potekalo v popoldanskem času, vodila ga je gasilska enota. Plinu je bilo izpostavljenih 32 oseb, od tega 18 pripadnikov makedonske vojske, osem gasilcev in šest pripadnikov Slovenske vojske.

Vse izpostavljene je na samem kraju dogodka pregledal in oskrbel Carotta. Ocenil je, da so vsi zunaj smrtne nevarnosti, ob tem je pet pripadnikov SV, dva pripadnika makedonske vojske in enega gasilca preventivno poslal v nadaljnjo obravnavo v bolnišnice. S helikopterjem so jih prepeljali v Slovenj Gradec, Maribor, Topolšico in Ljubljano. Zvečer se je zdravstveno stanje poslabšalo še dvema gasilcema, ki so ju z reševalnim vozilom odpeljali v bolnišnico.

Kot so sporočili iz Slovenske vojske, so že vsi v domači oskrbi – ponoči so bili iz bolnišnic odpuščeni štirje ljudje, danes čez dan pa še preostalih šest.

S Policijske uprave Celje pa so danes sporočili, da kriminalisti sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Celje v zvezi z dogodkom v Črni, ki se je zgodil pri prečrpavanju meteornih voda in čiščenju kletnih prostorov kegljišča, nadaljujejo zbiranje obvestil. Po zbranih obvestilih bodo z ugotovitvami seznanili okrožno državno tožilstvo, so dodali.

Zastrupitev z ogljikovim monoksidom v Črni