Ob koncu Prazničnega vikenda v Krškem so Modrijani povsem napolnili glavno ulico v starem mestnem jedru. Foto: Goran Rovan
Ob koncu Prazničnega vikenda v Krškem so Modrijani povsem napolnili glavno ulico v starem mestnem jedru. Foto: Goran Rovan
false
Obiskovalcem se je predstavila tudi številna domača zasedba Uranium Pills Project. Foto: Goran Rovan
false
Najmlajše je obiskal tudi Dedek Mraz s snežinkami. Foto: Goran Rovan

Za praznično dogajanje sta tudi letos poskrbeli Občina Krško in Krajevna skupnost mesta Krško, ki sta k sodelovanju privabili več javnih zavodov in organizacij, od Mladinskega centra Krško, Javnega sklada RS za kulturne dejavnosti, Centra za podjetništvo in turizem Krško, Valvasorjeve knjižnice Krško, Kulturnega doma Krško z Mestnim muzejem, Zveze prijateljev mladine Krško, Glasbene šole Krško in Centra za socialno delo Krško do društva Prostor vmes, ki je poskrbelo za praznično okrasitev.

V obeh dneh so se na stojnicah predstavili domači rokodelci in drugi ponudniki, ki so poskrbeli za bogato sejemsko božično-novoletno ponudbo. Ob tem so na več lokacijah po mestu pripravili tudi bogat kulturni program. Tako so v Mestnem muzeju organizirali delavnici izdelave božičnega darila in božičnih okraskov, Valvasorjeva knjižnica je za najmlajše pripravila lutkovno predstavo Zvezdica Zaspanka, učenci Glasbene šole Krško so se predstavili z božičnim nastopom, v Mencingerjevi hiši so si obiskovalci lahko ogledali praznično peko kruha in sušenje sadja, v organizaciji Centra za socialno delo je potekala delavnica o čebelarstvu kot medgeneracijskem sožitju in sobivanju, Zveza prijateljev mladine Krško je poskrbela, da je otroke obiskal Dedek Mraz in da so ti lahko ustvarjali v delavnicah, učenci OŠ Koprivnica so odigrali igrico Žalostni klovn, Javni sklad RS za kulturne dejavnosti pa je poskrbel, da so se obiskovalci lahko v Mencingerjevi hiši udeležili tudi čajanke pri Valvasorjevih s slavnimi Krčani.

Za praznično vzdušje v mestu so poskrbeli tudi člani Pihalnega orkestra Krško in Mažoretnega kluba Baton, nastopili so Pihalni orkester Senovo, harmonikarji Tonija Sotoška, plesalci Plesnega kluba Lukec in Plesne šole Anika, Rajhenburški oktet ter Citrarsko društvo Slovenije. Največ obiskovalcev pa so pred veliki oder privabili koncerti domače skupine Uranium Pills Project, Ansambla Slavčki in Bučenski ramplači, prav tako pa tudi zvezde večerov - Nina Pušlar in Modrijani, ki so jih kljub mrazu prišli poslušat in se z njimi zabavat večtisoči od blizu in daleč.

Goran Rovan, TV Slovenija