Foto: MMC RTV SLO
Foto: MMC RTV SLO

Zaporo ceste bodo izvedli na območju trenutnega nivojskega prehoda čez železniško progo Slovenska Bistrica–Pragersko v dolžini približno 160 metrov.

V času zapore bo za osebna vozila, avtobuse in tovornjake izveden obvoz po obvoznici, traktorje pa bodo preusmerili po vzporednih lokalnih cestah in poljskih poteh. Za pešce in kolesarje bo čez tire vzpostavljen zavarovan nivojski prehod, do katerega bodo lahko dostopali mimo stanovanjskih objektov ulice Ob železnici. Dostop za stanovalce omenjene ulice bo potekal po začasno vzpostavljeni cesti.

Na direkciji za infrastrukturo krajane Pragerskega pozivajo k previdnosti, strpnosti in upoštevanju začasne prometne signalizacije.

Skoraj 89 milijonov evrov vredno naložbo je podjetje Riko začelo konec avgusta, ko je po več letih čakanja postalo pravnomočno gradbeno dovoljenje za nadgradnjo železniškega vozlišča Pragersko. Evropski sklad za regionalni razvoj bo projekt sofinanciral s 40 milijoni evrov, z njim pa bodo zagotovili skrajšanje časa potovanja potnikov in tovornih vlakov. Za lokalno prebivalstvo sta najpomembnejši prenova železniške postaje in gradnja podhoda pod zelo prometnim železniškim vozliščem.