Lokalne novice
Okoli 7.30, približno 200 metrov pred cestninsko postajo Dane, so trčila tri tovorna vozila. Zagorel je tovornjak s cisterno, v kateri bi lahko bila nafta. Foto: Pečnik Ladika Erika
VIDEO
Pri Sežani je zgorela cisterna
VIDEO
Trčenje štirih tovornjakov

Dodaj v

V trčenju štirih tovornih vozil so tri zagorela, umrl voznik cisterne z nafto

Avtocesta Gabrk-Fernetiči je bila zaprta pet ur
13. februar 2018 ob 10:03,
zadnji poseg: 13. februar 2018 ob 19:59
Sežana - MMC RTV SLO, STA

V prometni nesreči na primorski avtocesti na razcepu od Gabrka proti Danam so zagorela tri tovorna vozila izmed štirih, udeleženih v nesreči. Umrl je voznik cisterne, v kateri je bila nafta, ki se je ob trku vžgala.

Kot so pojasnili na Policijski upravi Koper, je bila pred cestninsko postajo Dane zjutraj kolona tovornih vozil. Po prvih ugotovitvah naj bi se voznik cisterne okoli 7.30 približno 200 metrov pred cestninsko postajo zaletel v zadnji del tovornjaka, naloženega z žagovino, ta pa v prazen tovornjak pred njim, ki se je zaletel še v četrti tovornjak pred seboj. Ogenj se je s cisterne razširil na tovornjak z žagovino in na prazen tovornjak pred njim. Tri vozila so zgorela, v požaru kabine cisterne z nafto je umrl voznik tovornjaka.

Dosedanji rezultati preiskave kažejo, da je domnevni vzrok nesreče neprilagojena hitrost glede na okoliščine oz. glede na gostoto prometa. Preiskava še ni končana, preiskovalna sodnica pa je odredila izredni tehnični pregled vozila in sodno obdukcijo za 38-letnega državljana Hrvaške, ki je v nesreči umrl, so še sporočili s Policijske uprave Koper.

Primorska avtocesta na odseku Gabrk-Fernetiči, ki je bila pet ur zaprta v obe smeri, je znova odprta.

La. Da., G. C.
Pogorela cisterna
Prijavi napako
Kazalo