Za avtomobila je vladalo precejšnje zanimanje. Foto: MMC RTV SLO
Za avtomobila je vladalo precejšnje zanimanje. Foto: MMC RTV SLO
Dražba avtomobilov Electa Naložbe

Dobre pol ure pred začetkom dražbe si je avtomobila ogledovalo kar precej radovednežev. Za plačilo varščine je pred pisarno sodnega izvršitelja čakalo veliko zainteresiranih kupcev, skupno je bilo plačanih kar 71 varščin.

Dražitelji so jih cenili vsak po svoje. Prvi je bil za audija pripravljen odšteti 12.000 evrov, za BMW-ja pa 15.000. Spet drugi bi za črni BMW odštel 13.000, za belega audija pa 10 tisočakov.

Ko se je nekaj minut pred dražbo izkazalo, da ima audi Q7 več kot 500.000 prevoženih kilometrov, je navdušenje kupcev nekoliko upadlo. Za BMW Z4 z dobrimi 200.000 kilometrov pa je bilo zanimanje še vedno precejšnje. "BMW je še ohranjen, audi je pa ubog. Za rezervne dele bi ga imel," se je za kamero pridušal starejši dražitelj.

Kupec odštel 34 tisočakov
Končna cena? Audi prodan za 15.200, BMW pa za 18.700 evrov. Oba je kupil isti kupec - predstavnik podjetja Metal storitve, ki po dražbi ni bil pretirano zgovoren. Je pa na vprašanje novinarke napovedal, da ga bo vozil.

"Za Z4, ki jih je tako ali tako malo v Sloveniji, in za izklicno ceno 7.400 evrov so ljudje kar klicali, če lahko kar plačajo celo kupnino. Eni ne vedo, kako dražbe potekajo, in mislijo, da ga dobijo za izklicno ceno," je po dražbi dejal sodni izvršitelj Dragan Vuković.

Se je pa takoj po dražbi pojavilo kar precej vprašanj oziroma namigovanj. Od tega, da je bilo avtomobilom močno povečano število prevoženih kilometrov, pa vse do tega, da je kupec obeh vozil povezan z Jankovićevimi sinovi.

Dražba avtomobilov Electa Naložbe