Zaradi del bosta poškodovani več kot dve tretjini ceste, zato jo bodo po njihovi izvedbi znova preplastili. Foto: Bogdan Miklič Foto:
Zaradi del bosta poškodovani več kot dve tretjini ceste, zato jo bodo po njihovi izvedbi znova preplastili. Foto: Bogdan Miklič Foto:

Kot pravi Judita Pirc z mestne občine Novo mesto, je zadnja pridobila državna sredstva za urejanje osnovne komunalne infrastrukture v omenjenem romskem naselju v znesku 85 odstotkov nastalih stroškov. Skupna vrednost naložbe znaša 162.000 evrov. "Dela so se začela v juniju in obsegajo izgradnjo kanalizacije ter obnovo vodovoda. Zaradi del bosta poškodovani več kot dve tretjini ceste, zato jo bomo po njihovi izvedbi znova preplastili," dodaja Pirčeva.
Na razpis je prispelo 25 vlog iz 15 občin. Od tega je bilo za sofinanciranje iz državnega proračuna odobrenih 18 projektov v skupni vrednosti 2.966.057 evrov. V največ naseljih bodo urejali komunalno infrastrukturo, kanalizacijo in vodovod, ponekod bodo prejeta sredstva namenili rekonstrukciji in asfaltiranju cest. Projekti bodo vredni od 36.018 evrov, s pomočjo katerih bodo v Črnomlju odkupili zemljišče za ureditev in zaokrožitev naselja Kanižarica, do 436.510 evrov, kolikor jih bodo v občini Trebnje namenili za komunalno čistilno napravo Blato in urejanje infrastrukture v naselju Hudeje.
Za MMC Bogdan Miklič