Foto: EPA
Foto: EPA

Argentinski nogometni zvezdnik Lionel Messi, ki je nepričakovano zapustil Barcelono, bo vsaj prihodnji dve leti igral za Paris Saint-Germain.

Argentinec, ki bo nosil številko 30, je ob podpisu pogodbe za spletno stran pariškega kluba dejal, da je vznemirjen pred novim poglavjem v svoji karieri.

34-letni Messi, ki je bil pri Barceloni 21 let, letos pa je postal prost igralec, potem ko si ga finančno oslabljeni katalonski klub ni več mogel privoščiti, je podpisal dveletno pogodbo z možnostjo podaljšanja še za eno sezono.

Lahko bi sel v tradicionalen klub recimo Romo, Benfico, Borussio dobil solidno placo, bil heroj publike in dvignil klub do zvezd in s tem dokazal da je res dober. Da lahko iz povprecne ekipe naredi vrhunsko. Sedaj pa je pokazal da je samo placanec in maneken za prodajo dresov.
-mrclaggart 2021-08-10T15:12:35+02:00
Nagravžno, kam gre moderni nogomet. To da trije potencialno najboljši nogometaši sveta igrajo v umetnem/plastičnem klubu, sponzoriranim s strani oljno nafilane države, v kateri so zatirane pravice delavcev, in v (brez zamere) eni izmed bolj "švoh" velikih lig, se mi zdi brezveze. Šport v pravem pomenu besede vse bolj umira, zdaj je to le še tekmovanje velikih, kdo ima lepšo igračko.
-JURE 2021-08-10T13:45:01+02:00
Danes pa nič več solzic, danes je nov dan in nova stomiljonska pogodba je na mizu. Toliko o tem kako zvest je bil svojemu prejšnjemu klubu, k iga je pripeljal na rob finančnega zloma in jim pobral bog ve koliko milijard.
-ElChapo 2021-08-10T13:28:33+02:00
Mislim, da je Messi Barceloni prinesel precej več 'milijard' kot jih bo nesel s sabo. Nič jim ni dolžen.
-D(n)K 2021-08-10T13:32:04+02:00
Messi po prihodu v Parizu zagnan kot še nikoli

Messi: Težko je bilo zapustiti Barcelono
"Zelo sem vesel in ponosen, da predstavljam Lea Messija kot igralca Paris Saint-Germaina. To je neverjeten in zgodovinski trenutek za klub in svetovni nogomet. Lea vsi poznate, je edini, ki je šestkrat osvojil zlato žogo. Imamo visoke cilje, ponosni smo na to, kje smo zdaj. Obe strani sta izrazili veliko željo za sodelovanje. Imamo neverjetno ekipo in odličnega trenerja, zato verjamem, da bodo osvojili številne lovorike," je na začetku konference dejal šef PSG-ja Naser Al Helajfi. Zadovoljen je bil videti tudi Argentinec, za katerega bo pri 34 letih to drugi profesionalni klub, potem ko je pred tem od malih nog igral za Barcelono. "Zelo sem vesel. Težko je bilo zapustili Barcelono, kjer sem preživel toliko let, ampak zdaj sem vznemirjen zaradi novega začetka. Komaj čakam, da začnemo trenirati, da spoznam osebje in soigralce," pravi Messi, ki pa še ni mogel razkriti, kdaj se bo predstavil na prvi tekmi novega kluba: "Ne vem, kdaj bom lahko zaigral. Ravno sem se vrnil z dopusta, počival sem en mesec. Moram se dobro pripraviti. Upam, da bom pripravljen čim prej, ampak točnega datuma še ne vem. Bomo videli."

Časi, ko so RM, Bayern, ManUTD ... si lahko edini privoščili top igralce, imeli edini vrhunsko organizacijo in pogoje, ter predvsem velik vpliv, tako v državnih zvezah, kot pri UEFI, so mimo (no čisto še vedno ne, UEFA je zadnje desetletje bila Perezovo lutkovno gledališče, je kr vlekel vrvice. V DP so pa itak kraljevi in bodo to za vse večne čase). Seveda so si ti klubi lahko v teh časih nabrali "tradicionalnosti". Da se pa Cityju in PSG še ne priznava tega, je pa razlog v gloryhunterstvu. Če bi bilo naslovov v LP v možini, bi tudi navijačev bilo še več. To je začaran krog. Uspeh pritegne. Kakšno gledanost ima danes recimo tekma Bayern:Benfica ali pa Bayern:City? Benfici njena tradicionalnost nič ne pomaga. Po moje velja glih obratno. Hvala ku... za PSG in City, da mešata štrene monopola željnim. Recimo Nemška liga je ena najbolj gledljivih, kar se načina igre tiče, napadalno, odprto in kombinatorno. A zanimanja pa ni takega, ker to ni Nemška liga, ampak Bayern liga. Dejansko bi bilo pošteno, če bi se tudi v Nemčiji pojavil kak naftni klub.
-pinkfranc 2021-08-10T15:14:34+02:00
Me je že skrbelo da bo šel ves zjokan na pot. Vidim, da se je hitro potolažil. Ko bo podpisoval milijone, bo že božal nov grb.
-Rdeči valjar 2021-08-10T15:13:09+02:00
PSG je meni osebno poleg Manchester City-ja najbolj antipatičen klub sploh v zadnjih slabih 10 letih. Tako kot je rekel veliki in nepremagljivi sir Alex Ferguson "City si bo naslov kupil", enako je s PSG-jem. Nekaj podobnega je tudi Chelsea, zato ti klubi nimajo in nikoli ne bodo imeli nekih širših množic in ovacij navijačev po vsem svetu, ker enostavno ni tiste "duše in duha", ki ga rabi tudi nogomet kljub vrtoglavim milijonom, ki se obračajo. Žal pa vsemu temu UEFA ne naredi konca, enim je pač dovoljeno vse pa se ve.
-Kolupaila 2021-08-10T13:14:47+02:00
Po čem točno je City drugačen od Barcelone, Reala, Juventusa? Vsi kupujejo in prodajajo igralce na prostem trgu. Razlike ni. Lahko se tolažite še 100 let ampak to je dejstvo. Poglej zgodovino nakupov Chelseaja, Cityja in primerjaj z omenjenimi klubi. Omenil si Fergusona, torej Manchester United... Kaj United počne drugače od ostalih klubov? A niso zapravili blaznih vsot v zadnjih letih in od tega dobili samo en ali dva pokala? Nekdaj "delavski" klubi so vse drugo kot to. Samo $$$. In pri tem ni popolnoma nobenih razlik med klubi. Omeniš pa ravno Chelsea od vseh klubov, ki ma dejansko fane po celem svetu... Katastrofalen sestavek si spacal. Če misliš, da Abramović, Katarci in nevem kateri bogataši še vse za brezveze mečejo denar v luft ker pač hočejo Neymarja itd. v svoji ekipi se motiš... Za tem je ekonomska računica. Ki pa se je v zadnjih letih najmanj obrestovala Barceloni (zaradi tistega pokvarjenega sojenja leta 2009 jim kot navijač Chelseaja privoščim bankrot in pot v 10. ligo). Eni pišejo naj Messi igra zastonj medtem pa šalabajzerji kot je Griezmann kasirajo 30+ mio letno... Kje vi živite? :) Lp
-Santiano 2021-08-10T14:11:39+02:00
Neymar in di Maria privabila Messija v Pariz

Cilj ostaja enak: zmagovati in osvajati lovorike
Argentinec bo v Parizu med drugim združil moči z rojakom Angelom Di Mario, Brazilcem Neymarjem in Francozom Kylianom Mbappejem. "Mislim, da je klub pripravljen na osvajanje vsega. To je tudi moj cilj: še naprej rasti, zmagovati in osvajati lovorike. Tu so res odlični igralci in lepo je, da bom igral z njimi," je povedal Messi, ki je potrdil, da si želi znova osvojiti prestižno ligo prvakov ‒ lovoriko, ki Parižanom še manjka. Mbappeju junija 2022 poteče pogodba s Parižani, a je predsednik kluba prepričan, da 22-letnik nima razloga, da ne bi podaljšal sodelovanja. "Kylian je Parižan. Dejal je, da bi rad imel konkurenčno ekipo in zdaj nima izgovorov, da ne bi podaljšal sodelovanja." Messi je s PSG-jem podpisal dveletno pogodbo z možnostjo podaljšanja še za eno sezono. Po tej pogodbi bo letno prejemal po 35 milijonov evrov neto.

Messi, Mbape, Neymar pfffRamos v obrambi, Donaruma v vratih. Lille bo prvak.
-tomosapn6 2021-08-10T14:18:45+02:00
Lepo je videti, da je hitro - praktično čez noč - prebolel neizmerno žalost ob odhodu iz Barce. Robčki pospravljeni, čas je za selfie :)
-InglouriousB. 2021-08-10T16:13:06+02:00
To sezono bom navijal, da PSG ponovno ne uspe osvojiti Ligo prvakov.
-mali_piscek 2021-08-10T16:15:52+02:00
Messiju želim vse najboljše. Naj nauči Francoze kako se igra nogomet... Ob enem mu želim, tako kot PSG ju vsako leto, da ne osvoji Lige Prvakov... Naj uživa še par let v Parizu, potem ga pa ponovno vidimo na Camp Nou v vlogi funkcionarja.
-Katalonec 2021-08-10T14:45:29+02:00

Najbolj replicirani komentarji sekcije Šport v prejšnjem tednu:

Slovenci na kolena spravili svetovne prvake; v četrtfinalu proti Nemcem (13 odgovorov)

Ne vem zakaj je tako težko napisat naslov, Slovenija, kljub obupni igri superzvezdnika Dončića, spravila na kolena svetovne prvake...recimo bobu bob
-pazi_mina 1. avgust 2021 12:48

Murić: Španci so se bali te tekme in so se posebej pripravljali na nas (13 odgovorov)

PS: Si kdo predstavlja, da bi danes še bila celotna naša domovina, SFRJ skupaj? Jokić, Bogdanović....
-Ogroženi 1. avgust 2021 15:04

Roglič na "romanje" v Španijo, kjer pa dokončno ne bo Pogačarja (12 odgovorov)

Samo zmaga Rogliču, lahko pogojno reši status pri Jumbotih, v primeru da ne zmaga bo verjetno le še bidono noša oziroma čebela delavka za WvA oziroma Jonasa.
-pazi_mina 5. avgust 2021 10:36

Evropska unija: Primer Timanovske kaže na Lukašenkovo "brutalno represijo" (10 odgovorov)

Menim, da je nezaslišano, da športnike in novinarje zaprejo zaradi tega, ker so naklonjeni opoziciji. Kar koli je že bilo, na njenem mestu tudi ne bi šla nazaj v matično državo. Da se za vsako stvar treseš, pa tudi ni več ničemur podobno in normalno.
-Savinja66 2. avgust 2021 08:29

Z izjemno predstavo povozili Nemce in napovedali medaljo (10 odgovorov)

Ne bi rad bil ptica zloslutnica, a vse bolj sem prepričan da bomo jutri izgubili. Moje dolgoletne izjušnje spremljanja točno takšnih tekem mi pravijo, da bo poraz. Bom razložil zakaj. Pred vsako tekmo je važen fokus na nasprotnika. Vsi reprezentanti, celotno vodstvo, novinarji navijači in cela javnost bi morala biti osredotočena na Nemce. A žal ni tako. Poblaznela in deloma tudi narejena evforija nas že vidi v polfinalu. Nihče se ne osredotoča na Nrmce. Nikjer besed o nemški taktiki, o njenih igralcih, o prednoatih in pomankljuvostih... Nachbar celo izstreli nebulozo, da bo četrtfinale prespal, moči bo prihranil za polfinale. Vilfan nič o Nemcih, voditeljici 24ur in Tv Dnevnik se bebavo smehljata čeprav nimata blage veze o košarki,.... Delamo natanko vse to, česar ne bi smeli. Streznitev bo prišla tam nekje v 32 minuti, ko bodo Nemci z zaporednimi trojkami povedli za 14 točk. Fantje bodo začeli dojemati, da jim polfinale polzi iz rok, panika, meti na silo, nepotrebne osebne, tehnične, ukvarjanje s sodniki...... in poraz. Kriva pa je bebava slovenska javnost. Mater smo Slovenci spet bedaki, uničili bomo zgodovinsko priložnost in košarkarskega genija.
-dolzvlado 2. avgust 2021 21:27

Najbolj priporočeni komentarji sekcije Šport v prejšnjem tednu:

Slovenci na kolena spravili svetovne prvake; v četrtfinalu proti Nemcem (197 priporočil)

Fantje ne pozabit na Dimca, dal je par ključnih odbitkov in definitvno eden glavnih za preobrat!
-ben123 1. avgust 2021 12:15

Dekle Kristjana Čeha: Trener poskušal vse, da bi njegovo delo pred Tokiem uničil (189 priporočil)

Čeh je trenerja poznal od malih nog, ko ga je pravzaprav sam naredil in pripravil do treniranja. Pregovoril družino, ki je bila zaradi dela na kmetiji proti treningom, saj so bili mnenja, da ne bo dovolj časa za trening in delo. Trener je prepoznal potencial in ga tudi izoblikoval do te mere, kjer se sploh lahko pogovarjamo o olimpijskem nastopu. Zakaj je bil vsa ta leta (vsaj 7 let) trener vredu? V tem času se mi zdi, da pa že prepoznaš osebo in njene namene... Naenkrat se pojavi fufla, ki misli da bo narekovala ritem življenja svojemu fantu in pa vsem ostali okrog njega. V tej zgodbi je jasno, da gre za mladostniško nespamet. Imam občutek da punca tudi ni najbolj brihtna , kratko pa bo potegnil Kristjan s svojo neizkušenostjo in mladostniško zaletavostjo na področju odnosov. Upam, da vse to ne bo vplivalo na kariero in se bo čez kaki 2 olimpijadi samo smejal kako je bil naiven in neumen v tej situaciji. Seveda okiten s kakšno kolajno... Bi pa še izpostavil eno stvar. Zakaj takšna dvoličnost glede na komentarje? Gospod Marjan Fabjan zahteva določene stvari, ki so že praktično na meji ˝zakonitega ˝ , pa je glavni car ker ima rezultate. Seveda se vsa deklete strinjajo z njegovim načinom dela in tukaj ni nobenega problema.
-klemzyy 2. avgust 2021 06:45

Slovenci na kolena spravili svetovne prvake; v četrtfinalu proti Nemcem (162 priporočil)

Zdej pa so dokazali vsem, da Slovenija NI samo Luka! Bravo
-kavc_selektor 1. avgust 2021 12:16

Dekle Kristjana Čeha: Trener poskušal vse, da bi njegovo delo pred Tokiem uničil (160 priporočil)

"S svojim fantom nisem smela trenirati." To mi sploh ne gre v glavo. Ona nima svojega trenerja? Trenirata isto disciplino? Sta se hotela med treningom držati za roke, klepetati? Še posebej, če sta v prvi fazi zaljubljenosti, ni šans, da sta skupaj na treningu lahko skoncentrirana na trening in ne drug na drugega. In trener je skušal uniciti Čeha s tem, ker je menil, da skupen trening za Čeha ni ok? In njene človekove pravice so bile kršene? Joj.
-arhitektka 2. avgust 2021 06:51

Trener Kristjana Čeha zanika obtožbe: Ne smemo mešati posla in čustev (156 priporočil)

[i]Trener Kristjana Čeha zanika obtožbe: Ne smemo mešati posla in čustev[/i][i]Sam sem se pa vedno zavzemal, da je delo delo, prosti čas pa prosti čas. Služba je služba, družba pa družba. In šport je za Kristjana Čeha služba,"[/i] Evo kratko in jedrnato, ne pa neko najstniško jokanje po instagramu. Profesionalni šport je zanj služba, ne pa hobij. Če pa Čeh ne misli resno, se pa naj vrne na kmetijo, svoje mesto pa prepusti komu drugemu, ki bo z veseljem zgrabil to priložnost.
-The Riddler 2. avgust 2021 18:03