Foto:
Foto:
Indijski vojak simulira izstrelitev ruske protiletalske rakete igla

Prijeti Britanec indijskega rodu, Hekmat Lakhani, naj bi v državo pretihotapil rusko protiletalsko raketo igla, ki naj bi jo želel prodati muslimanskim teroristom. Ti naj bi v ZDA poskušali sestreliti potniško letalo. V zvezi s tem je ameriška policija v New Yorku prijela še dva osumljenca, ki naj bi poskrbela za finančni del posla.

Prijetje naj bi bilo plod večmesečne akcije. Agenti FBI-ja so namreč že pred meseci od Lakhamija pod krinko želeli kupiti ročni raketni izstrelek igla, ki si ga je ta od agenta FSB-ja priskrbel v Rusiji in ga pretihotapil na ameriško ozemlje, kjer ga je želel prodati agentu FBI-ja, ki se je predstavljal za muslimanskega skrajneža.

Med dokaznim gradivom proti njemu naj bi bile tudi ure tonskih in video posnetkov, kjer obtoženi hvali delo terorističnega voditelja Osame bin Ladna, napade 11. septembra 2001 pa označuje kot "dobro delo". V operaciji FBI-ja sodelujejo britanske in ruske oblasti, v teku pa naj bi bile tudi aretacije v Veliki Britaniji.

Pomagal tudi Vladimir Putin
Po poročanju BBC-ja so britanskega preprodajalca orožja odkrile ruske oblasti pred petimi meseci, od tedaj pa so ga imeli pod stalnim nadzorom. Ruski predsednik Vladimir Putin je celo odobril, da so ZDA v Rusijo poslale tajnega agenta FBI-ja, ki je Britancu sledil v Moskvi in v Sankt Peterburgu.