Prirejanje iger na srečo je v Republiki Sloveniji dejavnost posebnega družbenega pomena. Pri Športni loteriji imajo za vse igre, ki jih prirejajo, podeljene koncesije države. Koncesijske dajatve v celoti pripadejo Fundaciji za šport in Fundaciji za financiranje invalidskih in humanitarnih organizacij. V skladu s poslanstvom družbe pa je Športna loterija skozi pokroviteljstva največjih nacionalnih panožnih športnih zvez začela graditi partnerstvo s slovenskim športom.

Za slovenski šport.

Nov slogan in nova celostna grafična podoba nakazujeta velik korak v smeri podpore slovenskemu športu. Športna loterija je pokroviteljica največjih slovenskih športnih zvez; Nogometne zveze Slovenije, Olimpijskega komiteja Slovenije, Smučarske zveze Slovenije, Košarkarske zveze Slovenije, Odbojkarske zveze Slovenije in Rokometne zveze Slovenije. Trudijo se tudi, da so prisotni na raznolikih športnih področjih in nivojih – od profesionalnega kot tudi do amaterskega športa. Več o delovanju Športne loterije, poslanstvu in viziji družbe ter partnerstvu s slovenskim športom si lahko preberete na novi korporativni spletni strani www.sportna-loterija.si. Prisotni so tudi na družbenih omrežjih LinkedIN in Twitter.

Foto: Guliver Images / Getty Images
Foto: Guliver Images / Getty Images

Njihovi produkti sledijo trendom razvija na področju iger na srečo, tako da imajo igralci na voljo karseda veliko izbiro novih in zanimivih iger na srečo. V začetku novega leta je izšla nova srečka Trio in e-igra Pariz, novim članom pa so zagotovili bonus.

Velik izziv družbene odgovornosti prireditelja iger na srečo predstavlja odgovorno prirejanje iger na srečo. Odgovornost Športne loterije se kaže na vseh področjih poslovanja – od razvoja igre, oglaševanja, prodaje in sodelovanja z interesnimi skupinami. V skladu s tem so zaradi kakovosti poslovanja pridobili certifikata odgovornega prirejanja iger na srečo pri World Lottery Association (WLA) in European State Lottery and Toto Association (EL).