Toča v Ljubljani je bila ponekod debela kot golfžogice. Foto: MMC RTV SLO
Toča v Ljubljani je bila ponekod debela kot golfžogice. Foto: MMC RTV SLO
Toča klestila po Ljubljani

Oblak s točo se je, kot so sporočili na Agenciji za okolje, okoli 19. ure začel na območju Kranja in se prek Brnika in Medvod premaknil proti Ljubljani, kjer so padala zrna, debela tudi več centimetrov. Za Bežigradom v Ljubljani je bila toča po izjavi očividke debela tudi kot golfžogica, na Brniku pa okoli centimeter. Na gorenjskem kraku avtoceste med Kranjem in Ljubljano so nekateri vozniki zaradi strahu pred točo avtomobile kar ustavljali. V Vodicah in okolici se je zaradi močnega vetra podrlo drevo na avtomobil in ga pri tem poškodovalo. V Šenčurju na Gorenjskem je voda zalila številne kleti.

O toči so poročali tudi iz Kamnika. Nevihta je nato krenila proti Zasavju in Dolenjski, vendar je vmes izgubila svojo moč.

Na desni si lahko ogledate posnetek toče v središču Ljubljane.

Nevihte tudi jutri popoldne
Po napovedih vremenoslovcev bodo krajevne nevihte divjale danes zvečer, prav tako jutri popoldne. V sredo bo že hladneje, saj bodo padavine, deloma nevihte, že dopoldne od severa zajela vso Slovenijo in do noči ponehale.

Ste tudi vi v svoj fotografski objektiv ujeli točo? Vabljeni k pošiljanju fotografij na Moj splet.

V četrtek in petek bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, predvsem v petek popoldne bodo krajevne plohe.

Tanja Kozorog

Zrna toče, ki so padala v središču Ljubljane, si lahko ogledate v spodnji galeriji, prav tako pa objavljamo videoposnetka uporabnikov Janez Platise in supaFlaj.

Toča klestila po Ljubljani