V Novem mestu je meteorna voda zalila nekaj stanovanjskih hiš. Foto: BoBo
V Novem mestu je meteorna voda zalila nekaj stanovanjskih hiš. Foto: BoBo

Neurje, ki se je okoli 15. ure razbesnelo nad Novim mestom, je povzročilo nekaj škode. Po podatkih Agencije RS za zaščito in reševanje je meteorna voda zalila kleti več stanovanjskih objektov, močan veter pa je podrl nekaj dreves, med drugim na Straški cesti v Novem mestu, na cesti Gumberk–Ratež ter na cesti Prečna–Mirna Peč. V občini Dolenjske Toplice se je zaradi neurja na cesto sprožil zemeljski plaz.

Zaradi udara strele je v novomeškem naselju Lešnica zagorel kozolec. Požar so pogasili iz GRC-ja Novo mesto in prostovoljni gasilci z Otočca.

.
V naselju Šmarje v občini Šentjernej je močan veter znova razkril streho stanovanjske hiše, ki je bila pokrita s folijo zaradi posledic požara. O težavah zaradi neurja prav tako poročajo iz občine Brežice, kjer je odpadlo vejevje oviralo promet, ter iz občine Krško, kjer je v naselju Loke zaradi udara strele zagorel nadstrešek zidanice. Posredovali so gasilci PGE-ja Krško in PGD-ja Leskovec.

Gasilci so imeli precej dela tudi na območju Rimskih Toplic, kjer je divjalo neurje z močnim vetrom. Ta je lomil veje, prek ceste podrl drevo in na hišo nagnil drog električne napeljave.

Na Celjski cesti v Laškem je veter razkril del ostrešja na trgovskem centru. Posredovali so prostovoljni gasilci iz Laškega, ki so ostrešje ponovno pokrili.

Nestanovitno vreme se bo nadaljevalo tudi v nedeljo, ko je mogoče pričakovati spremenljivo do pretežno oblačno vreme s plohami in nevihtami. Te bodo pogostejše sredi dneva in popoldne.