S snegom je prišel tudi mraz. Foto: BoBo
S snegom je prišel tudi mraz. Foto: BoBo

V okolici Postojne burja povzroča nanose snega na vozišča in na primorski avtocesti je med priključkoma Postojna in Razdrto zaradi tega promet oviran, opozarja Prometno-informacijski center za državne ceste (PIC).

Dodajajo, da je na hitri cesti Razdrto-Nova Gorica med cestninsko postajo Nanos in priključkom Selo je zaradi burje prepovedan promet za kamp prikolice, hladilnike in vozila s ponjavami do osem ton. Na cestah čez prelaza Ljubelj (na avstrijski strani) in Korensko sedlo so obvezne verige, zaprta pa je cesta čez prelaz Vršič ter cesti Lokve-Čepovan in Lokve-Predmeja.

Še naprej bo mrzlo
Nadaljevalo se bo tudi mrzlo vreme, pod lediščem bodo temperature dopoldne ostale še v prihodnjih dneh. Na PIC-u voznike zato opominjajo, da so ceste ponekod po državi lahko poledenele. Priporočajo previdno vožnjo, upoštevanje varnostne razdalje ter prilagoditev hitrosti voznim razmeram.

Po podatkih agencije za okolje (Arso) v Lescah in okolici pada dež, pomešan s snegom, temperature pa so okoli -7 °C. Sneži tudi v Ratečah, kjer se je živo srebro spustilo do -8 °C.

Mraz bo nekoliko pustil v petek
Danes popoldne bo delno jasno. Rahlo sneženje ponekod v severozahodni Sloveniji bo postopno ponehalo. Ponekod bo pihal vzhodni veter, burja na Primorskem se bo prehodno okrepila. Temperature bodo od -2 do -7 stopinj Celzija, na Primorskem okoli 0 stopinj Celzija. V novoletni noči in jutri čez dan bo delno jasno, več oblačnosti bo proti vzhodu države, vendar bo tudi tam po večini suho. Burja na Primorskem bo oslabela. Še bo mrzlo. Najnižje jutranje temperature bodo od -6 do -17, ob morju okoli 0, najvišje dnevne od -4 do +2, ob morju okoli 5 stopinj Celzija.

V petek bo večinoma sončno, zjutraj in dopoldne bo po nižinah megla. Mraz bo nekoliko popustil. V soboto bo delno jasno, predvsem ponekod v vzhodni Sloveniji bodo prehodno mogoče rahle padavine.