Pri gašenju je pomagal helikopter Slovenske vojske. Foto: MMC RTV SLO
Pri gašenju je pomagal helikopter Slovenske vojske. Foto: MMC RTV SLO

To je 41-letni gasilec iz Šoštanja, na katerega se je podrlo drevo. S policijskim helikopterjem so ga prepeljali v Univerzitetni klinični center Maribor in je po podatkih policije v smrtni nevarnosti.

Sredi dneva je najprej zagorelo na travniku na območju od Škal pri Velenju proti Hrastovcu, nato pa se je požar razširil še na območje gozda. Po poročanju TV Slovenija se je požar začel, ko je občan na travniku skušal zakuriti nekaj vejevja. O tem je predhodno obvestil gasilce, ti pa so ga odločno odvračali od početja.

Celotno območje, ki ga je zajel požar, se razprostira na površini okoli tisoč metrov krat 300 do 400 metrov. Požar je gasilo več kot 150 gasilcev iz več gasilskih društev s skupno več kot 20 vozili in ob pomoči helikopterja Slovenske vojske. Poleg ponekod težje dostopnega terena so se težave pojavile tudi z dobavo vode, a so pri tem na pomoč priskočili kmetje s traktorji in cisternami, je povedal vodja intervencije in poveljnik gasilskega poveljstva Mestne občine Velenje Boris Brinovšek.

Velika požarna ogroženost po vsej državi
Velika požarna ogroženost po vsej državi