Ceste prekriva tanka plast snega. Foto: BoBo
Ceste prekriva tanka plast snega. Foto: BoBo
Poledica
Zaradi mokrega in spolzkega cestišča je potrebna previdnost. Foto: MMC RTV SLO
Kakšno vreme smo imeli letos

V večjem delu Slovenije so zaradi padavin in dokaj nizkih temperatur ceste mokre in spolzke, so sporočili s prometnoinformacijskega centra, kjer opozarjajo na nevarnost poledice. Ponekod na Gorenjskem in Koroškem se sneg oprijema cestišča, zato voznikom svetujejo, naj vožnjo prilagodijo razmeram na cesti.

Na zadnji dan leta bo sprva precej jasno z meglo po nižinah, čez dan pa se bo oblačnost povečala. V nedeljo se bo spet delno zjasnilo, ponekod bo zapihal jugozahodni veter.

Cesta čez prelaz Vršič je prevozna samo za osebna vozila z verigami, na odseku Trenta-Bovec pa je promet oviran zaradi poledice. Na cesti Ajdovščina-Col-Črni vrh-Godovič je zaradi sneženja prepovedan promet za priklopnike in polpriklopnike.

Bodite obveščeni:

Stanje na cestah

Vremenska napoved

Ponoči bodo padavine ponehale
Padavine so se zvečer prehodno okrepile, ponoči pa bodo ponehale, najprej v Prekmurju in na Štajerskem, je dejal dežurni prognostik na Agenciji RS-ja za okolje Andrej Pečenko.

Po napovedih naj bi po nižinah osrednje Slovenije zapadlo okoli pet centimetrov snega, na Notranjskem do 10 centimetrov, medtem ko naj bi bilo padavin v Prekmurju in na Štajerskem le za vzorec. Snežne plohe so mogoče tudi v petek, a bodo lokalne in šibke, je še dejal Pečenko.
Kakšno vreme smo imeli letos