Premier Janša je dejal, da je pred nami eden največjih izzivov, ki jih je Slovenija sprejela vse od osamosvojitve naprej Foto: Kristina Kosec/Bobo
Premier Janša je dejal, da je pred nami eden največjih izzivov, ki jih je Slovenija sprejela vse od osamosvojitve naprej Foto: Kristina Kosec/Bobo
Janez Janša na srečanju z brezdomci.
Janša je zbranim zaželel veselo praznovanje in da bi v prihajajočem letu vsak izmed njih našel tisto, kar išče. Foto: Kristina Kosec/Bobo

Na spletni strani slovenskega predsedovanja je premier in novi predsedujoči zdaj skorajda že polmilijardni skupnosti ljudi spomnil, da so za nami tri leta intenzivnih priprav, pred nami pa eden največjih izzivov, ki jih je Slovenija sprejela vse od osamosvojitve naprej.

Janša je še dejal, da bo Slovenija še naprej pozivala k aktivni in energični Evropi ter nadaljevala kontinuirano delo predsedujočega tria.

V poslanici ob začetku predsedovanja EU-ju pa je Janša dejal, da vlada in SDS v prihodnjih šestih mesecih ne bosta izvajala predvolilne kampanje, saj bi bilo to neodgovorno. Vse moči bodo namreč namenjene prizadevanjem za večjo blaginjo državljank in državljanov Slovenije ter za odgovorno vodenje EU-ja.

"Prijatelje iz Evrope in goste iz sveta bomo tudi v naslednjega pol leta sprejemali gostoljubno. Že prihodnji teden pričakujemo v Sloveniji celotno Evropsko komisijo, nato pa do konca junija številne ugledne goste. Želimo jim, da bi se v našem raju pod Triglavom prijetno počutili," je Janša zaključil poslanico.

Premier na silvestrovanju za brezdomce
Predsednik vlade se je skupaj z Urško Bačovnik in ministrom za šolstvo Milanom Zverom udeležil tradicionalnega praznovanja za brezdomce, ki ga prirejata Dnevni center za brezdomce in Društvo prostovoljcev Vincencijeve zveze dobrote. Premier je zbranim zaželel veselo praznovanje in da bi v prihajajočem letu vsak izmed njih našel tisto, kar išče.