Jih bomo na ulicah videli 31. januarja? Foto: Reuters
Jih bomo na ulicah videli 31. januarja? Foto: Reuters
Avtoprevozniki preklicali protest

Predsednik sekcije za promet pri Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije (OZS) Andrej Klobasa je po pogajanjih z vlado dejal, da jim je minister Omerzel zagotovil, da bodo vsa odprta vprašanja avtoprevoznikov rešili še v tem mesecu, so sporočili z OZS-ja. "Pogajanja se torej nadaljujejo, če ne bodo uspešna, pa napovedujemo protest 31. januarja," je še dodal Klobasa.
Kljub oddihu imajo avtoprevozniki in vlada na mizi še vedno nerešene težave prevoznikov, zaradi katerih so ti pred dnevi napovedali protest, a niso želeli povedati, kdaj se bo zgodil. V sekciji za promet pri OZS-ju so že konec preteklega leta opozorili na nerešene zadeve z ministrstvom za promet. Med njimi so predvsem cestnine, ki da so se močno podražile, ter višina sredstev, namenjenih subvencijam za ekološka vozila.

Minister Omerzel je takrat izrazil presenečenje nad očitki in napovedal, da ne bo podlegel izsiljevanju avtoprevoznikov. Zahteve po dodatnem denarju kljub štirim milijonom evrov za nakup ekoloških vozil je takrat označil kot kapljo čez rob. A vendar je avtoprevoznikom, kot kaže, uspelo vsaj to, da se bodo o težavah odkrito pogovorili.
V Zvezi svobodnih sindikatov Slovenije (ZSSS) pa so ponovno opozorili na rastoče število izkoriščanj in kršenj delavskih pravic pri avtoprevoznikih. Ob tem pa so se obregnili ob Klobaso, ki je pozval delavce, ki naj bi jim bile kršene pravice, naj se javno razkrijejo, rekoč, da to zagotovo ne bodo razkrili identitete teh delavcev, ampak bodo raje obvestili ustrezne organe.

Avtoprevozniki preklicali protest