Slovenija

Poudarki

  • SAB ne bo predlagal ministrov, če vlada ne bo stabilna in operativna
  • Šarec: Dober obet za nadaljevanje
Predstavnik Levice Primož Siter daje izjavo za medije o izidih strankarskega referenduma glede projektnega sodelovanja z manjšinsko vlado 9. avgusta 2018. Foto: BoBo/Srdjan Živulović
Opolnoči se je končal referendum članstva Levice, ali nameravajo sodelovati z manjšinsko vlado Marjana Šarca. Foto: BoBo
VIDEO
Levica se bo pogovarjala...
VIDEO
V SAB-u nezadovoljni nad...

Dodaj v

Članstvo Levice za nadaljevanje pogovorov z manjšinsko vlado

S petorčkom mora Levica doreči protokol o sodelovanju
9. avgust 2018 ob 10:04,
zadnji poseg: 9. avgust 2018 ob 18:53
Ljubljana - MMC RTV SLO, STA, Televizija Slovenija

Članstvo Levice je na internem referendumu podprlo nadaljevanje pogovorov o projektnem sodelovanju z manjšinsko vlado Marjana Šarca.

Referenduma se je udeležilo 41 odstotkov članov Levice, od tega se jih je 84 odstotkov izreklo za pogovore o projektnem sodelovanju z manjšinsko vlado. Odgovarjali so na vprašanje, "ali menimo, da je obstoječi osnutek koalicijske pogodbe zadostna podlaga za nadaljevanje pogajanj oziroma za kovanje sporazuma o sodelovanju z manjšinsko vlado Marjana Šarca".

To ni dovolj za podporo Marjanu Šarcu (LMŠ) na glasovanju o kandidaturi za predsednika vlade; potreben bo dorečen protokol o sodelovanju, so iz Levice sporočili za medije.

Člani Levice so se na internem referendumu izrekali teden dni – vse do polnoči na četrtek. Kvorum je znašal 25 odstotkov.

Koordinator Levice Luka Mesec je že ob najavi referenduma presodil, da s podporo ne bo težav.

V petek nadaljevanje pogovorov
Svet stranke Levica je namreč zavrnil vstop v koalicijo, ki jo sestavlja Šarec, ocenil pa je, da je osnutek koalicijske pogodbe, o kateri so se pogajali, zadovoljiva osnova za pripravo sporazuma o projektnem sodelovanju.

V petek se bodo srečali predsedniki peterice strank LMŠ, SD, SMC, SAB in DeSUS, ki se pogovarjajo o oblikovanju manjšinske vlade, in se z Levico skušali uskladiti v ključnih točkah protokola o sodelovanju. Po besedah Mesca so potencialni koalicijski partnerji predlog Levice o sodelovanju zavrnili in napisali novega. Prav tako so v Levici poudarili, da se kažejo jasne intence, da bi po njihovi morebitni podpori Šarcu iz koalicijske pogodbe izločili pozitivne socialno usmerjene ukrepe, ki so jih vnesli na pogajanjih s peterico strank.

Levica sicer ni prispevala podpisov pod kandidaturo Šarca za predsednika vlade, ki jo je v sredo vložila peterica strank s 43 podpisi. Poslanci bodo o mandatarju odločali na tajnem glasovanju predvidoma na seji prihodnji petek.

Šarec: Dober obet za nadaljevanje
Šarec je izid označil kot "dober obet za nadaljnje korake". V izjavi, ki so jo za STA posredovali iz stranke, je spomnil, da jih zdaj čaka še podpis protokola o sodelovanju. "Po tem bodo izpolnjeni vsi pogoji, da Levica prispeva svoje glasove na glasovanju o mandatarju prihodnji petek," je v izjavi navedel Šarec. Pojasnil je še, da mu je že v pogovoru pred dnevi Mesec zatrdil, da je vodstvo stranke storilo vse, da bi bil izid referenduma pozitiven. "Danes se je to potrdilo v polni meri," je ugotovil.

SAB želi Levico v vladi
Sodelovanje v manjšinski vladi pa pod vprašaj postavljajo v Stranki Alenke Bratušek (SAB). Generalni sekretar SAB-ja Jernej Pavlič je v izjavi za javnost dejal, da bo o vstopu v vlado odločal svet stranke po Šarčevi izvolitvi. Glede na kadrovski razrez, partnerski sporazum in protokol o sodelovanju bo svet stranke odločal, ali je sodelovanje v manjšinski vladi lahko koristno za državo.

Pavlič je na vprašanje, koliko resnice je v tem, da predsednica stranke Alenka Bratušek noče biti ministrica, ampak izključno podpredsednica vlade, odvrnil, da je veliko resnice v tem, da se resno pogovarjajo o tem, da ne dajo ministrov v to vlado.

Nezadovoljstvo in Pavličeve navedbe je Bratuškova pojasnila v Odmevih.

"Želimo si, da Slovenija dobi operativno in stabilno vlado, ki bo sprejela odgovornost za dogovorjeno in ne bo imela ob strani nekoga, ki bo vse, kar bomo zgradili, od zunaj rušil," je dejala in dodala, da bi se Levica morala zavedati, da "če smo združili moči, da dobimo levosredinsko vlado, bi morala sodelovati v vladi".

Bratuškova je povedala, da še naprej podpirajo Marjana Šarca, pa tudi to, da del vlade postane tudi Levica. "Pozivam Levico, da podpre Šarca in da skupaj oblikujemo dobro levosredinsko stranko, da Slovenija ostane socialna država," je dejala.

Kar se tiče navedb, da SAB v vlado ne bi vstopil s svojimi ministri, pa je dejala, da bodo svoje ministre predlagali, "ko bodo prepričani, da bo to operativna in stabilna vlada". "V vlado, kjer ne bo nič narejenega, naša stranka ne gre," je še dejala.

Posnetek izjave za javnost Levice:

G. C., Al. Ma.
Prijavi napako
Komentarji
vranek
# 09.08.2018 ob 10:30
Mesec, vsak trenutek je samo bolj jasno, da ste v Levica stranka z ljudmi kot ti, Kordes, Trcek, Violeta..... Ki vam je pri sestavljanju vlade in vsem, potrebno pokazati vrata. Nesposobni revezi ste, ki bi razdeljevali tuje.
Gremo na volitve in ves, po obnasanju Levice in tebe se lahko zgodi, da Parlamenta ne boste vidli.
Tudi tisti na sociali so spregledali laznivost Levice!
slovenc1
# 09.08.2018 ob 10:26
Nebi bilo slabo,da je članstvo glasovalo proti. Štetje pa tudi nekam dolgo traja. Ali štejejo elektronske glasove na roko?
slovenc1
# 09.08.2018 ob 10:39
Že to,da sta v vladi SD in DeSUS je dovolj razlog,da si take vlade nihče nebi mogel želeti. To sta najbolj parazitski stranki v zgodovini Slovenije,s ščepcem ekstremizma Levice pa si človek sploh nemore obetati nič dobrega.
gsajn
# 09.08.2018 ob 10:32
Da bi ta vlada obstala za kakšno daljše obdsobje je povsem utopično razmišljati. Očitno si Marjan zatiska oči, ker je njegova težnja po oblasti tako močna...
SpicyWeiner
# 09.08.2018 ob 10:31
slovenc1
Nebi bilo slabo,da je članstvo glasovalo proti. Štetje pa tudi nekam dolgo traja. Ali štejejo elektronske glasove na roko?


Morajo še pri vsakemu članu posebej osebno preveriti, kako je glasoval. Saj veš, komunistične demokratične metode.
šahmat
# 09.08.2018 ob 10:30
Morajo prej zrežirati pravi rezultat!
The Matrix
# 09.08.2018 ob 10:38
Tudi mene že zanima kaj bomo dobili: komedijanta ali kriminalca, to je sedaj vprašanje!:)

A Janković kandidira za PV???
The Matrix
# 09.08.2018 ob 10:36
Draga RTV,
Še enkrat!!
Prosim, če dosledno pred Luko Mescem uporabljate pridevnik karizmatični!!
Hvala in LP
čik
# 09.08.2018 ob 10:33
tudi vlade ne morete sestavit pa boste slovenijo vodil(štiri leta brez reform?)
;))
NOPCBS
# 09.08.2018 ob 10:41
zakaj se pa vsak poslanec ne odloci po svoji vesti?
The Matrix
# 09.08.2018 ob 10:35
Ajmo Luka!!
Vsa Slovenija si želi karizmatičnega Lukca v vladi samo kaj, ko vedno ko postane vroče, karizmatični Luka stisne rep med noge!
Krimsky
# 09.08.2018 ob 10:38
Nikamor ni treba hiteti
~
… imamo vlado z ravno dovolj velikimi pooblastili, da ne napravi kakšne večje škode …
Blue-Star
# 09.08.2018 ob 10:39
GUESS res je, folk se ne more načuditi kako ta šarec rine z glavo skozi zid. Za vsako ceno bi rad postal predsednik vlade, kar se je pa že po volitvah vedelo da je to malo verjetno.
slovenc1
# 09.08.2018 ob 10:33
Bomo pa videli koliko je članstvo radikalnejše od vodstva. Bi pa raje videl,da glasujejo proti.
B in .
# 09.08.2018 ob 10:37
Socializem, komunizem je povsod propadel, ker so nesposobni na vrhu zamenjali sposobne. Skrajšana verzija.
V prvi fazi še ni propada, ker si med sabo razdelijo plodove sposobnih. Potem ko komunistom zmanjka za delit, začnejo štancati denar, hiperinflacija, boni, prazne police, revščina, lakota, propad, selitve delovne sile v tuje države. Isto je bilo povsod, tudi v tako opevani Jugi.

Res upam, da pridejo v vlado, na pomembne pozicije, da ne bo vse na besedah in blefiranju, skrivanju realne nesposobnosti.
SD-pijavka
# 09.08.2018 ob 10:50
Tale Bratuškova jih tudi poka.
Govori ljudje so izvolili levo sredinsko vlado zakaj se je pa potem 1 mesec pogajala z Novo Slovenijo če so slovenci zglasovali levo sredinsko vlado ?
In ta šivilja bi rada dala ministrstvo za obrambo kar Levici LOOOOOOOOOOOL ta ženska ni resna
RUBEŽ
# 09.08.2018 ob 11:00
Luka zdaj pa je že čas, da se malo umiriš in zbereš. Ti in tvoja stranka bi morala biti zadnja, ki bi postavljala pogoje. Ti živiš v svojem svetu. Kje boš jemal, da boš delil " šakom i kapom " ? Nikoli nisi delal, zato niti nimaš neke osnovne predstave o tem. Vedno samo prisesan da državni proprčun.
steiermark
# 09.08.2018 ob 10:42
Ta država je dosegla novo dno. Od leta 1941 se je sistematično uničevalo intelektualno substanco tega naroda. Rezultati so tu. Pa še slabše bo. Mentalna pohabljenost.
Sandalovina
# 09.08.2018 ob 11:13
Sd-pijavka

"Govori ( Bratuškova) ljudje so izvolili levo sredinsko vlado zakaj se je pa potem 1 mesec pogajala z Novo Slovenijo če so slovenci zglasovali levo sredinsko vlado ?"

Odgovor je na dlani. Ker so ji programsko sorodni v NSI in ne Levica. Pa ne samo njej. Licemerstvo.
BlackCatXing
# 09.08.2018 ob 14:45
Redko se vključujem v debate na tem forumu, jih pa prebiram.

Politiki se ne izvolijo sami, pa čeprav oddajo glas zase. Politike volimo volilci!
In ti, ki jih imamo niso nič drugačni od tega, kar lahko prebiram pod vsakim člankom, kjer se nabere 600 in več komentarjev.
Nestrpnost do drugače mislečih, nesramnost do drugače mislečih, žaljenje drugače mislečih, izključevanje drugače mislečih, deljenje na partizane in domobrance, komuniste in socialiste, Američane in Venezuelce, zavajanje z lažnimi informacijami, prirejanjem tega kar je bilo v resnici izrečeno, mešanjem megle brez pametne rešitve, .... prav vse najslabše lastnosti človeka vam pridejo na dan.

Nič čudnega, da si politiki nabirajo svoje politične točke in procente na enak način. Saj jih vi spodbujate k temu in jim dajete jasno vedeti, da je to ne samo sprejemljivo ampak "pali"!

Zadnjič sem prebral zelo zanimiv zapis:
"Če ljudi prepričamo da so možgani App, jih bodo mogoče začeli uporabljati!"

Bi pa dodal:
"Drugi se bodo pogovarjali s teboj tako kot se boš ti z njimi."

Kaj res nihče ni več sposoben razmišljanja in konstruktivne debate??
Kaj res nihče več ni sposoben spoštljivega pogovora, pa čeprav se s sogovorcem ne strinja?
Ste res tako zagrenjeni, da vidite edini smisel vašega obstoja v anonimnem žaljenju? Vam to daje moč, da se lahko pogledate v ogledalo in stopite na cesto?

Takšni kot so volilci, takšni so potem politiki.
nevem
# 09.08.2018 ob 10:51
Interes, da ne rečem vznesenost, za takšno vlado je vezana na tri postavke:
Sovraštvo do SDS, osebni interesi in interes resničnih vladarjev, ki jim najbolj odgovarja status quo. Interes za Slovenijo jim je, kot kaže, povsem nepomemben. Saj ne bodo v stanju izpeljati nobenih prepotrebnih reform zdravstva, javne uprave, sprememb poslovnega okolja, racionalizacije države...

Predhodna vlada je padla, ker se niso bili v stanju pogovarjati trije. Sedaj so si dodali še dva. In ko (če) se bodo uspeli sami dogovoriti znotraj... še enega. Najtežjega, da ne rečem nemogočega.

Morda pa nekatere že srečuje pamet...
Janček
# 09.08.2018 ob 19:29
Program vsakodnevne koordinacije nove vlade 5+1 bo verjetno potekal v tem stilu:
1. "Team building" - Ogled enega dela serije Vrtičkarji
2. Koalicijski kviz Najšibkejši člen z Violeto Tomić
3. Premagovanje trenj in nasprotij - Račji ples (12. nasprotje)
4. Krpanje finančne luknje - Puf na puf, Katarina Mala - Kreditno sposobna
5. Petje partizanskih pesmi - Jutri gremo v napad (oz. Jutri začnemo delati)

Jutri gremo v napad. Glej, kako globoko je nebo!
Sneg naš beli brat, razlij se v temo, temo!
Veter potepuh, podaj nam roko!
Mesec lenuh, hitreje za nami!
Mi gremo, gremo s puško na rami!
V napad za svobodo, za kruh!
ZETAC
# 09.08.2018 ob 10:49
No, vsi vemo, da ni stvar v tem, da ne bi mogli priti prej do rezultatov njihovega referenduma, ampak so si glavni akterji vzeli še malo časa za kupčkanje in mešetarjenje.
matkop
# 09.08.2018 ob 16:12
Rjavec minister, Cerar minister, Židan minister.....bo državni udar? .. kajti to je preseglo vse meje dobrega okusa, zdrave pameti itd...
veza
# 09.08.2018 ob 13:31
bori
# 09.08.2018 ob 13:26

a tudi pri popoldansekm dremežu sanjaš o Janši, pusti sedaj Janšo vsaj nekaj dni pri miru, daj se vprašat, zakaj se koalicija javno krega , še prej kot se je sploh sestavila?
pohorjezeleno
# 09.08.2018 ob 11:34
Zagovornikom Levice ni jasno, da njihov utopčni sistem ne more delovati. Ne moreš kaznovati delovne ljudi z davki, da daš podporo lenuhom. V začetku gre, ko je denar, ko ga zmanjka pa se začnejo iskati notranji in zunanji sovražniki. Logično, da delovni ugotovijo, da nima smisla se truditi, če brezposeln sosed uživa, medtem ko on dela..
krumpek
# 09.08.2018 ob 11:15
Štetje pa tudi nekam dolgo traja. Ali štejejo elektronske glasove na roko?

Čakajo še na glasovnice iz Venezuele.
glasnost
# 09.08.2018 ob 10:51
Da bi ta vlada obstala za kakšno daljše obdsobje je povsem utopično razmišljati. Očitno si Marjan zatiska oči, ker je njegova težnja po oblasti tako močna...

Zadnja Janezova vlada je trajala samo leto dni, pa smo mislili, kako je trdna.
Ahim
# 09.08.2018 ob 18:30
Mač_Con
V državi vre, nekateri pa se še vedno igrajo z vžigalicami med sodovi smodnika....

Boste videli, kam bo to pripeljalo.
Še malo

Tebi pa dobro rola vročina.
felipesko
# 09.08.2018 ob 10:48
Rezultati referenduma bodo znani najpozneje v petek.

Ma,to ne moreš verjet,kakšne procedure so.....Ko poslušaš te bleferje,res dobiš občutek,kako vneto se usklajujejo z vsemi člani,v resnici pa so vsi liderji pravi mali diktatorji
slovenc1
# 09.08.2018 ob 10:45
Danes Trček v pismu Šarcu recimo predlaga,da mora na gospodarsko in infrstrukturno ministrstvo,ki sta namenjna SMC,nastaviti nove ljudi. Levica kot kaže ne želi potrditi ministrov SMC.
rdečinavijač
# 09.08.2018 ob 10:43
To bo godlja kot je že dolgo nismo imeli.
Janša pa lepo tiho v ozadju. Manj kot dela, manj škode si naredi, bolj kot je tiho in samo opazuje, bolj mu raste podpora. Res paradoksalna situacija.
patriot1970
# 09.08.2018 ob 12:47
Le kdo je poskrbel,...da je Marjan Šarec s svojo stranko brez programa, brez vidnejših političnih izkušenj, s šestimi popravnimi izpiti na srednji šoli uspel prepričati toliko volivcev,..da sedaj sestavlja vlado?

Se vam zdi Marjan Šarec res toliko sposoben,....da mu je to uspelo z lastnim znanjem?
endvatrilovi
# 09.08.2018 ob 17:40
Levica nas bo rešila:
1. Izvoz bo znižala na minimum, ker je to "ahilova peta"
2. Turizem bo znižala na minimum, ker ima ta dejavnost nizko dodano vrednost
3. Proračun za kulturo bo višji od vojaškega, od sredstev za razvoj in raziskave
4. Vsa zasebna iniciativa (na področju šolstva, zdravstva...) se bo povsem onemogočila, ker morajo biti stvari javne (četudi jih ni)
5. Minimalne plače bodo postale povprečne, nadpovprečne pa povprečne s čimer so bo doseglo socialno enakopravnost vseh ljudi ne glede na spol, raso, opravljeno delo, angažma, trud, izobrazbo, dodano vrednost
6. Ministrstvo za srečo bo uvedeno takoj po prehodu v Demokratično republiko Slovenijo in bo skrbelo za ljubezen in solidarnost v narodu
...
"love is in the air..." :-)
Shaka Zulu
# 09.08.2018 ob 16:51
Izgleda, da so se prešteli pred skrajnim rokom. Ok.. Da vidimo kako bodo sedli na isti imenovalec tajkuni, javni sektor in Karl Marx.
Bivši uporabnik
# 09.08.2018 ob 16:24
Korl bo dobr minister. On se spozna na vse. Na okolje, vojsko, zunanje zadeve... Posledica tega veleumja je, da se utapljamo v smeteh, vojaki bežijo, ribiči pa še kar ne upajo čez polovico Piranskega zaliva. "Korl in podobni "taužentkunstlerji" so rak rana slovenske politike.

Cerar bo v vlogi zunanjega ministra lahko še naprej zmerjal Juncker drunker-ja in se čudil zakaj EU vleče s Hrvaško. Počivavšek se bo lahko še naprej skrival pred tujini investitorji, ker no bo želel govorit angleško. Še Koprivnikarja naloadajo, da bo Uberiziral Slovenijo in smo zmagali.

Poslanca Trčka bo pa kap, ko bo videl, s kom mora sodelovat.
SD-pijavka
# 09.08.2018 ob 15:57
Tole bo komedija nekaj prihodnjih mesecev pred predčasnimi volitvami he he he.
Vrt
# 09.08.2018 ob 15:43
Levica naj ne podpre te staro nove vlade.Cerar,Židan,Erjavec...to je že bilo.Torej Levica v opozicijo.
B in .
# 09.08.2018 ob 10:46
Ta država je dosegla novo dno. Od leta 1941 se je sistematično uničevalo intelektualno substanco tega naroda. Rezultati so tu. Pa še slabše bo. Mentalna pohabljenost.

Seveda, sej nikoli nismo šli iz socializma, komunizma. Vse pomembne strukture in mreže so obstale in ostale. Zato pa toliko sposobnih mladih beži v tujino, ker se ne morejo prebiti, če nimajo vez.
Lojalni nesposobni nad in pred sposobnimi = socializem, komunizem.
KovacevaKobila
# 09.08.2018 ob 18:53
Levica je farsa, vendar 9.33 odstotka volivcev tega še ni dojelo.

No, tudi SD, SDS, SAB, DeSUS itn. so dokazano farsa.

Skratka, ne bodite egoistični - vsak ima pravico volit za farso po svojem okusu :)
Bivši uporabnik
# 09.08.2018 ob 15:32
@TineB

A ti ljudje še vedno hodijo kupovat v najdražji Mercator "ker je naš" ali na še dražjo tržnico ali v manjše in še dražje sadje-zelenjava trgovinice.

Ne vem, mogoče v Ljubljani, kjer jaz živim, jih videvam samo v Lidlu in Eurospeenu, pa še tam kupujejo samo izdelke v akciji.

Še vedno imajo naročene časopise, kjer jih s socialistično nostalgijo pumpajo ves čas (npr Nedeljski dnevnik).

Razumljivo, soliden računalnik stane +500 €, širokopasovni dostop do spleta +30 € mesečno ... Vikend naročnina na Delo pa samo 12 €. Sploh pa ti ljudje niso ravno vešči uporabe računalnikov. Še sam rajši berem Delovo sobotno prilogo v tiskani obliki, pa sem zrasel gor z IT tehniko.

In kar je najhuje: niti ne pomislijo na to, da bi prodali preveliko stanovanje ali hišo in šli v kaj manjšega, kjer so stroški manjši. Pa še od prodaje bi jim ostal zajeten kup denarja.

Spet, mogoče v Ljubljani, na Primorskem in Gorenjskem. Kjer živim jaz, za 500 m2 hišo ne dobiš niti toliko, da bi si v LJ lahko kupil enossobno stanovanje. It nekam za najemnika in plačevat +350 € mesečno, da živiš v lunkji in ti lahko lastnik stalno serje po glavi, pa hvala ampak ne hvala. Razumem ljudi, da so raje na svojem, tudi če včasih na hladnem. V Avstriji so finančno slabo stoječi ljudje upravičeni do državnih subvencij, 2/3 Dunajčanov živi v subvencioniranih stanovanjih, tam ta argument o prodaji nepremičnine pije vodo. V Sloveniji, kjer kronično primanjkuje socialnih stanovanj, pa to ne gre skozi.

Če pa folk ne zna ravnati s svojo lastnino in kapitalom, in bi rad živel le od prenizkih dohodkov, potem pa za to ni kriva država. Kriv si je sam!

Ja res. folk si je kriv sam, če je 40 let prejemal mizerijo od plače, danes pa prejema mizerijo od penzije. Sploh ko se danes, upokoji s povprečno plačo in ugotovi, da je odmerjena penzija nižja od praga revščine. Razkrast in zavozit državo potem krivit priletne ljudi, da so si sami krivi za svojo revščino... Bravo, v AmChamu in pri Toninovih ti ploskajo, salonski levičarji pa privoščljivo smehjajo, med namakanjem nog na Karibih.
kanta
# 09.08.2018 ob 15:01
Sicer pa, a niso rekli v Levici, da članstvo glasuje elektronsko. Ja kaj potem tu morajo preštevati, saj imaš rezultat takoj po zaključku glasovanja. Lahko pa, da bodo rezultat malo priredili, saj poznate tisto znamenito "ni važno kdo voli, važno je kdo šteje".
misterij
# 09.08.2018 ob 13:01
Dokazana celotna farsa sestavljanja je dokončno razkrita.
The Stig
# 09.08.2018 ob 11:30
in jaaaa, jokanje levičarjev za farškim Toninom...

to je pa neprecenljivo. Plačal bi, da sem to doživel :)))
čik
# 09.08.2018 ob 18:50
lol,takoj ko nekaj napišeš proti levici si označen,da si z trstenjakove
mwahahahaha
:)
sober
# 09.08.2018 ob 18:35
Mačkon, a je vroče ane?
STANE
# 09.08.2018 ob 16:20
Levičarji so samo za zbrisat.
memepower
Enkrat ste ene že zbrisali in smo fino vsi plačali zato....Na srečo so te volitve pokazale,da je večina
Slovencev obkrožila levo in levo sredino,zakaj je tako, pa se vprašajte sami,desničarji.
cesar1
# 09.08.2018 ob 13:55
Idioti, vi se kar ukvarjate z Janšo. Če bi takole sestavljali vlado desni, bi bila Ljubljana zatrpana z jugonostalgiki z rdečimi zvezdami na partizanskih kapah. Tole, kar pa dela Serpentinšek, pa očitno ne moti nikogar. Nikogar tudi ne moti, da veliko otrok v šolah nima za malico, prefrigani migranti pa lepo molzejo državo preko socialnih pomoči. Kdaj vas bo srečala zdrava pamet?
ZETAC
# 09.08.2018 ob 13:30
Slovencelj_1.1@pa saj Levica ne bi bolj obdavčila "navadnih delavcev", temveč le najbogatejše (ki denar skrivajo v davčnih oazah)

Brez stimulacije visokoizobraženega in produktivnega kadra ne bo razvoja Slovenija in to sklicevanje na pravice t.i. navadnih delavcev za tekočimi trakovi je največkrat čisti populizem, drugo pa je, kako sploh lahko obdavčiš denar nekomu, za katerega niti ne veš koliko, kje in če sploh ima denar - a misliš da bodo davčne oaze posredovale podatke o tem ali kaj...?
Mohor
# 09.08.2018 ob 12:54
Ministre bodo izžrebali, da se bodo lahko uskladili? Karl bi se rad prijavil, če ne bo šel prej že v penzijo :)
Kazalo