Slovenija

Poudarki

  • Brez ministrov, Bratuškova podpremierka?
Alenka Bratušek
Bratuškova kot podpredsednica vlade, nič SAB-ovih ministrov? Mogoče, pravi generalni sekretar SAB-a Jernej Pavlič. Foto: BoBo

Dodaj v

Tudi SAB razmišlja o projektnem sodelovanju z manjšinsko vlado

Iskanje koalicije 2018
8. avgust 2018 ob 15:04
Ljubljana - MMC RTV SLO, STA

Poslanci SAB-a so prispevali podpise pod kandidaturo Marjana Šarca za mandatarja, o vstopu stranke v vlado pa bodo še odločali. Za zdaj razmišljajo tudi o projektnem sodelovanju.

Glede na kadrovski razrez, partnerski sporazum in protokol o sodelovanju bo po napovedih generalnega sekretarja SAB-a Jerneja Pavliča svet stranke odločal, ali je sodelovanje v manjšinski vladi lahko koristno za državo. Njihova prioriteta je polno operativna vlada z več kot 46 glasovi, zato so tudi še vedno zelo zadržani do manjšinske vlade. "Ta pomeni prosti tek, veliko usklajevanja za malo rešitev," je dejal.

Na vprašanje, kako problematična je zahteva Levice po soglasju vsakemu ministrskemu kandidatu posebej, čeprav ne bi sedeli v vladi, je Pavlič odgovoril, da "če želiš uresničevati koalicijski oziroma partnerski sporazum, moraš za to zagotoviti kadre in prevzeti odgovornost".


Na vprašanje, koliko resnice je v tem, da Bratuškova noče biti ministrica, ampak izključno podpredsednica vlade, je Pavlič odvrnil, da je "veliko resnice v tem, da se resno pogovarjamo, da ne damo ministrov v to vlado".

O kadrovskem razrezu se sicer še niso pogovarjali, najprej morajo videti, ali bo sploh mogoče sodelovati v tej vladi, je dejal Pavlič. V SAB-u ne izključujejo možnosti, da bi projektno sodelovali z manjšinsko vlado. "Tudi od kakovosti ministrov je odvisno, ali bomo sposobni uresničiti, kar smo zapisali. Papir prenese vse," je dejal ob tem.

Pavlič kritičen do Tomićeve
Rešitve glede zdravstva in upokojencev, ki so jih po Pavličevih besedah izpogajali že z NSi-jem, so ostale v pogodbi enako zapisane, preden se je pogajanjem priključila Levica. Tako je bil kritičen do navedb poslanke Levice Violete Tomić, da bi po morebitni podpori Levice Marjanu Šarcu nekatere izmed socialnih ukrepov izključili iz pogodbe, saj po njegovem mnenju rušijo mir med partnericami, ki poskušajo oblikovati vladno koalicijo.

Poudaril je še, da je SAB-a med pogajanji iz koalicijske pogodbe izvzel kar nekaj rešitev iz predvolilnih zavez. Med njimi je tudi nižanje dohodnine, čemur je nasprotovala Levica.

Šarec ima za zdaj 43 podpisov
Stranke peterice, ki se dogovarjajo o oblikovanju manjšinske vlade, so sicer v DZ vložile kandidaturo Šarca za predsednika vlade s 43 podpisi. Rok za vlaganje mandatarskih kandidatur v drugem krogu po junijskih volitvah se izteče v petek, a ni pričakovati, da bi do takrat kandidaturo vložil še kdo. Glasovanje za mandatarja je predvideno prihodnji petek.

Al. Ma.
Prijavi napako
Komentarji
Forte
# 08.08.2018 ob 16:22
Se spomnite Bratuškove iz volilnih soočenj?
Kolikokrat je rekla; če sem leta 2014 rešila državo pred bankrotom, se lahko zagotovo lotim tudi zdravstva.
Le kam je izginil ta iskreni entuziazem?
Drage volivke in volivci; iskrene čestitke - THE SHOW MUST GO
jarovit
# 08.08.2018 ob 16:30
Novinarji nesposobni. A nihče jih ne zna vprašat kako si predstavljajo sodelovanje naslednje 4 leta pa pa še te niso preživel saj so si neprestano metal polena pod noge i obenem miniral lastno vlado v stilu teroristov.
Grešnica
# 08.08.2018 ob 16:49
LMŠ s skrajno elastičnim programom (- vse za oblast) si mesto PV lahko obeta le s podporo skrajne - socialistične Levice, ki bi se rada šla Jugoslavijo, odpirala meje in nam zrihtala še več solidarnosti (=visokih davkov), zlasti za financiranje (ne javnega, ampak …) državnega zdravstva za VSE PREBIVALCE (TOREJ ne samo za državljane Slovenije in zaposlene tujce v SLO!), ob tem pa gospodarstvo - vključno z s.p.-ji olupila do kože, ker imajo v Levici alergijo na splošne davčne olajšave (ne pa na odtekanje denarja preko subvencij - za izbrance, seveda).

Le kaj jim je Šarec obljubil za podporo? Še več zaposlenih v JU? Višje plače "kulturnikov"?

Res žalosten pogled na ugrabljeno "državo slovenskega naroda" (t.j. preambula Ustave!)
ZETAC
# 08.08.2018 ob 15:41
No, pa se počasi le izrisuje kadrovska slika, Židan predsednik DZ, Cerar zunanji, Šarec jasno PM, Alenka njegova desna roka, torej od teh nenadomestljivih velepomembnežev ostane še Karel, mogoče bo pa on zgradil II tir, da se bodo upokojenci lahko hitro pripeljali do morja, če že penzij nimajo bogve kakšnih...
Sandalovina
# 08.08.2018 ob 22:47
V Odmevih je g. Bergant raskrinkal slepomišenje g. Bratušek. Po eni strani Bratuškova pravi, da bi samo koalicija vseh šestih strank zagotavljala stabilno vlado, manjšinske pa da ne zagovarja. V isti sapi pa pove, da razmišlja, da bi vlado projektno podpirala, to pomeni storila bi enako kot Levica, katero na vsa usta kritizira. Ko o odgovornosti blebetajo ljudje, ki sploh ne vedo kaj to pomeni. Za bruhat.
Afnogunc-de lux
# 08.08.2018 ob 16:26
Če bi lahko Gorski zdravnik kandidiral, bi že davno imeli vlado (Esmeralda bi bila ministrica za zdravstvo).
janin
# 08.08.2018 ob 16:37
SRAM naj vas bo!!!
Sonce.sije1
# 08.08.2018 ob 15:53
Razpad ze na zacetku. Perverzija. Butale z butalcem na celu.
pejtevennazrak
# 08.08.2018 ob 16:50
A je možno dobit kar v celoti projektno vlado s projektnim mandatarjem? Mogoče se lahko mandatarja menja po vsakem projektu?
jarovit
# 08.08.2018 ob 16:26
Ma hujši ste in bolj strupeni kot klopi. Če se prisesate na državne seske bo za državljane hujše kot če bi fasal meningoecefalitis
STANE
# 08.08.2018 ob 16:41
Mislim, da bi bilo smiselno, da Šarec povabi Janšo, ker drugače bodo v roku enega leta spet predčasne volitve.

Šarec ne more povabiti JJ-a v vlado,ker je JJ zmagovalec.Kvečjemu obratno je možno,pa še to se ne izteče,ker Šarec noče v Janševo vlado,tako kot Janša ne bi hotel v Šarčevo....
Tako zamotanih rezultatov in tako "smotanih" politikov nam niso prinesle še nobene volitve do
sedaj !
STANE
# 08.08.2018 ob 16:37
Če bo še SAB odločil,da ne gre v vlado,se čudim Šarcu,da bi sprejel voditi takšno vlado.Potem vse skupaj res nima smisla....
no72
# 08.08.2018 ob 17:03
Super, ultraleva koalicija se sesuva vprah.
Grešnica
# 08.08.2018 ob 16:54
Pa hvala novinarjem RTV SLO (in ostalih MSM), ki ste LMŠ prav posiljeno napihovali pred volitvami in (zdaj že) evropske probleme opisovali kot populizem. Levica za vas očitno ni ne "skrajna", ne "populistična"? Objektivni medij, ja.....
kukalo
# 08.08.2018 ob 15:23
SAB naj razmišlja kaj bo poćel, ko jih bomo volilci poslali v Tobago.
mirror
# 08.08.2018 ob 16:45
Če ne bo SAB dala nobenega ministra, kam pa bo šla Alenka, ki ji volivci niso dali mandata poslanca? Če bo prišla v vlado bo po nedemokratični poti mimo volje volivcev. Alenke in SAB je en sam populizem. Upokojenci in zdravstvo sta najtrša oreha in ravno ta dva naj bi Alenka rešila. Ko bo v sedlu, pa bo rekla da zanje ni denarja, čeprav se je absolutno res potrudila. Bo pa poskrbela zase in to obilno. Imamo podobne izkušnje že pri Erjavcu.
ElTorro
# 08.08.2018 ob 19:15
Sodelovanje z manjšinsko vlado......ali, drugače rečeno, naredilo se bo samo to, kar bomo mi odobrili, ker brez nas nimajo večine.

Lep način, da si s peščico sedežev zagotoviš moč odločanja o vsem, hkrati pa nisi nič kriv, ker sploh nisi v vladi.

Ne razumem, kako močno željan titule "predsednik vlade" moraš biti, da sprejmeš tak dogovor....
Churchill W.
# 08.08.2018 ob 17:04
Iz 5+1 počasi prehajamo k 4+2.

Legitimna odločitev - če lahko eni sodelujejo na tak način "smo zraven ampak ne bomo nič krivi" zakaj bi potem očitali enakih teženj. Konec koncev VSI pravijo, da se jim gre za dobro VSEH.

SD je zraven, to mislim da nam je jasno.
DESUS s Karlom je tudi zraven. Tudi to mislim, da nam je jasno.

In ostane samo še SMC in Miro. Od vseh vpletenih v tem "petorku" najbolj pogrešam izjavo / -e ravno njih. Čeprav je v politiki težko napovedovati, kaj šele staviti se mi dozdeva, da bo to stranka ki bo ključna.
SAB z ali brez ministrov, "čisto zraven" ali pa "zunaj ter zraven" ne bo v nobenem primeru problematična. Če se odločijo znižati davle bodo podprli, če se odločijo zvišati davke bodo podprli. Oboje so podprli v času pogajanj tako z NSi, kot tudi z Levico. Ne vidim težav, zakaj bi se odločili drugače.

SMC pa ima kljub vsemu edina (izmed teh ki smo jih ravno imeli in so odstopili - SD in DESUS) v svojih vrstah kar nekaj poslancev, ki znajo biti "trdi" pogajalci in "Notranji" uporniki. Se je v zadnjem (no, njihovem prvem) pokazalo, da ne kimajo slepo temu kar reče predsednik stranke. Tudi če bodo "čisto zraven" zna imeti ta manjšinska vlada / manjšinska koalicija težave. Če pa se odločijo za "projektno sodelovanje" (kakšno lepo besedno zvezo so si izmislili), pa bodo "kritični".

In pravkar mi je padlo na misel - katera stranka od teh, ki so v zadnjih 4-ih letih in teh ki se nam ponujajo za prihodnja 4-leta, tako v koaliciji kot v opoziciji pa sploh še ima poslance, ki ne kimajo predsedniku stranke ampak glasujejo po lastni vesti? Mislim, da so v zadnjih 4-ih letih (poleg SMC-jevih) 1x naredili to v NSi, to pa je tudi vse.

Mar nismo občasno glasni (tudi jaz), da "zahtevamo" spremembo volilne zakonodaje - višji prag za vstop v parlament in poslance, ki so samostojni ne pa podvrženi strankarskim ukazom?
viljam_s
# 08.08.2018 ob 16:59
Na sliki pa ženska ki sploh izvoljena ni bila v parlament in sedaj kroji politiko in bi rada bila podpredsednica. Kaj ko bi najprej poskrbeli za osnovo, to je da vas ljudje sploh izvolijo.
Podpora Šarcu, kako nizko moraš pasti. Naslednjič vem na kakšnem nivoju je nekdo ki se bo hvalil s profesuro iz ustavnega prava v Sloveniji, a ne Cerar.
deželan
# 08.08.2018 ob 20:18
V Levici bi ( kadrirali) odločali kdo naj bo minister ipd sami pa bi bili v varnem ozadju, da bi lahko kasneje za morebitne napake teh ministrov odgovarjala koalicija. Zako podle taktike ni sposoben skovati niti JJ.

Priznam da je ZAB vsaj pri meni pridobila nekaj simpatij.
viljam_s
# 08.08.2018 ob 17:03
In kot vidim je delovanje levice ogledalo tega kaj levica je. Imeli bi oblast in vse upravljali samo ko gre za odgovornost pa ne bi bili zraven. Čisti Balkan, vzami kar mi je fajn in pusti to kar mi ni. In tako že od zmeraj. Očitno res dobivamo 1+5. Samo ne govoriti da je vsega kriv Janez, pa desničarji, pa razno razni -fobi. Bo potrebno dati denar in dejanja tja kjer je jezik.
ibi ius
# 09.08.2018 ob 10:34
SAB se zapleta v komunikacijski "šum". Obsoja Levica a sam je pripavljen na delovanje v enakem položaju. To je "deja vu" - apetiti Bratuškove so preveliki ali kapaciteta premala, tako politična kot strokovna.
pietetnik
# 08.08.2018 ob 17:58
Tako se bo zgodil Serpentinšek:
Vodil bo vlado svoje stranke, vsi ostali pa bodo podpirali njegovo manjšino!

Saj je hotel vladati kajne?

Samo, da se ni treba pogovarjati z Janšo!
Churchill W.
# 08.08.2018 ob 17:43
Forte
# 08.08.2018 ob 17:16
Saj ni potrebno da imajo vsi poslanci visokošolsko izobrazbo. Marsikateri dipl. inženir ne zna zamenjati matice ampak je dipl. Medtem ko tisti s sr. šolo to obvlada. Ni vse v izobrazbi, je pa veliko v "zdravi pameti" in kako znanje uporabljati v vsakdanjem življenju. Konec koncev naj bi nam ti omogočali lažje življenje v vsakdanu, naj bi omogočali lažjo birokracijo za vse. Preveč dipl. in dr. znanosti bi nam to še bolj zapletli.
Se pa strinjam, da bi moral biti pogoj za poslanca "potrdilo o nekaznovanosti." To je zahtevano za vsako službo v JU od tajnice navzgor!
Churchill W.
# 08.08.2018 ob 17:18
mirror
# 08.08.2018 ob 16:45
Alenke in SAB je en sam populizem. Upokojenci in zdravstvo sta najtrša oreha in ravno ta dva naj bi Alenka rešila.

Brez da kogarkoli zagovarjam, ampak mar ni pošteno potem tudi reli to za Levico. Za njih je bilo najklučnejše v času volilne kampanje kot tudi pretekla 4 leta v opoziciji, področje sociale in delovno-pravna zakonodaja. Mar nebi bilo potem odgovorno sesti v vladno koalicijo in z ministrom iz Levice, zagristi v to delo?
Sandalovina
# 09.08.2018 ob 00:06
gospod iskreni

"Če je kritizirala ali ne, je čisto vseeno."

Takim v slovenščini pravimo dvoličneži. Očitno so vam všeč!
Springbok
# 08.08.2018 ob 20:39
Karel, ki tudi ni bil izvoljen v DZ, bo dobil kmetijstvo. Po obrambi (poljskih kuhinjah), okolju (kantah) in zunanjih zadevah (arbitraža), se bo seznanil še s problematiko prireje goved, zdrave prehrane in ohranjanjem kmetijskih zemljišč. Ali pa pravosodje, čeprav je tam že nekoč bil državni sekretar. Zakaj pa ne minister za delo in socialo (1000 EUR pokojnine). Človek za vse sisteme, človek za vse stroke. Vsako znanje pride prav, ko kot upokojenec začneš biznisirati.
viljam_s
# 08.08.2018 ob 17:15
Žal se Šarec ne bo sesul. Postal bo predsednik. Potem mu bodo naklempali neke ministre in vegetiralo se bo 2 do 3 leta. Noben tega skripucala ne bo upal zrušiti, ker bo takoj dobil očitek zakaj se je pa sploh priključil. Saj se je že na začetku vedeli da je vse skupaj katastrofa. To je zadnja faza, kdor ne razume in vidi kako se levica dela norca iz demokracije in Slovenije je absolutno slep. Odločitev pa je vaša na naslednjih predčasnih volitvah, čez kake 2 do 3 leta.
Simba
# 08.08.2018 ob 20:31
Forte: "Če se komu zdi ta ideja neumna"

meni se zdi totalno neumna...
pa pejmo hitro čez:
1. univerzitetna izobrazba ne garantira čisto ničesar (morala, etika, načelnost, pravičnost) - če že, potem bi zahteval pisanje psiho-testov

2. kot zakonodajalca bi ti torej dal v parlament samo vodstven kader in tebi se ne zdi to čisto nič čudno... me prav zanima če si bil ti kdaj navaden delavec z težkim šefom, ker očitno nimaš pojma da bi 'vodstveni kader' totalno zmaličil delavske pravice

3. s tem ne rešiš popolnoma nič, razen to, da na polno kršiš ustavo (vsi ljudje enaki) ker bi 80%+ folku prepovedal kandidirat. zakaj ne rešiš nič. ker v našem parlamentu ni problem bebavost poslancev, ampak neodgovornost! neodgovornost povsod po javnemu sektorju

neodgovornost pa rešiš samo na en način:
neposredna izvolitev poslancev preko večinskega sistema. neposredna pa pomeni to, da mora v njegovem volilnem okraju zmagat z 50%+1 glas (dvokrožni večinski sistem).
tako bo poslanec 10x premislil kolk ga bo sral ker 100% naslednjič ne bo več prišel nikamor
po raznih uradih in ostalih javnih službah pa rešiš odgovornost tudi z začasnih suspenzom, prepovedjo opravljanja poklica v JS.

če te zanima kakšen rezultat bi bil, če bi na zadnjih volitvah imeli večinski sistem, si lahko prebereš tukaj
zdravidudek
# 08.08.2018 ob 20:16
Od teh nenadomestljivih velepomembnežev tudi Alenka. Ta,ki ni dobila več kot za zglobni AVTOBUS GLASOV. Takšni NAKLADAČI in DELOMRZNEŽI, bojo sedaj z TUMEAGOSTOM ,vodili državo. Nič dobro se nam ne piše.OVCE + SLO
arbajter
# 08.08.2018 ob 18:48
Takle skrajno primitivni volilni sitem:
na dan volitev v LJ, KR, PO, KP, GO, CE,SG, MB, MS, NM, KK v vlado izvoliti ob 12:00 (ali drugem naključnem času) izvoliti prvih osem naključno mimoidočih ljudi mimo npr. železniške postaje...
Saj vem, utopija. Ampak garantiram, da bi ti ljudje za tole našo ubogo Slovenijo naredili mnogo več, kot bi (so) naredili tile voluharji.
galoper
# 08.08.2018 ob 18:42
Slutim stil: kjer bo dišalo po denarju bomo pristavili lonček, ki bo zadostoval tudi za čas brez dela.
Churchill W.
# 08.08.2018 ob 17:13
@Forte
# 08.08.2018 ob 16:22

Bi si ti na njenem mestu v manjšinski vladi, ki se še predno je sploh začela mandat in vladati, in se ne morejo dogovoriti nič pomembnega, kjer niti ne vedo ali bo "projektni" partner podprl predlog sodelovanja, in ki ga v resnici prav nič ne zavezuje k temu da mu more slediti, ki v svojem programu vidi težave in rešitve zdravstva popolnoma nasprotno, kot ostalih 5, upal ugrizniti v to najkislejše jabolko na planetu?

V predvolilni izjavi: "če sem leta 2014 rešila državo pred bankrotom, se lahko zagotovo lotim tudi zdravstva" je prišla v času ko nihče ni vedel kdo bo s kom in na kakšen način.

Jaz vem, da si nebi, pa če sem imam še tako zelo visoke moralno etične standarde in bi bil nezmožen laganja. To ministrstvo bi bilo trd oreh tudi za vlado, ki bi imela trdno večino 75%, kaj šele manjšinsko. Sploh pa to ni projekt, ki ga lahko rešiš v 4-letnem mandatu! Tu je potrebno vsaj 8-let trdega dela in tudi podpora opozicije! Toliko pijavk, hobotnic, priseskov, lobijev, stricev in tet v ozadju kot jih je tukaj, nimajo vsa ministrstva skupaj!
Knight Kant
# 08.08.2018 ob 15:38
kukalo --- 08.08.2018 ob 15:23
SAB naj razmišlja kaj bo poćel, ko jih bomo volilci poslali v Tobago.
-----------
Glede na volilne izide zadnjih dveh volitev zgleda, da SAB pridobiva podporo volivcev.
Sandalovina
# 09.08.2018 ob 10:36
vranek

"Svoj zasluzek hocem razporejati sam! Nobena Violeta, Trcek, kordis ali Mesec in podobni fantasti. In Alenka ima prav."

Nihče vam ne brani, da živite v iluzijah. Ni ga kraja, ker država ne vzame "njeno". Če vam je Lenčica in njeno licemerje všeč, peljite jo domov.

"Mesecev mercedes, oblacila najdrazjih blagovnih znamk in to."

Vsi poslanci so dolžni prijaviti njihovo premoženje in ti podatki so javni. Mesec ni nikoli imel in nima mercedesa, je pa solastnik fiata. Ups!!! Ima pa ga Alenka Bratušek.

Oblačila najdražjih blagovnih znamk??? A res? Ostali, pesebaj poslanci SDS, pa hodijo v cotah?
Hahahahaha!

"Razen nakladanja novinarjev, ki si radi domisljajo, da krojijo javni diskurz, ni nobene garancije, da Levica, glede na obnasanje, ne bo na volitvah potolcena do podna. In bo."

Cca 12.000 "komentarjev", od tega približno 2/3 desničarskih, ki pod tem portalom trolajo dan in noč z namenom, da diskreditirajo Levico, vas postavlja na laž. O Venezueli tokrat nič? Razočarana sem!
Kako bo na naslednjih volitvah pa bomo videli. Kaj pa, če Levica potroji število volilcev? Se boste preselili v tujino?
Sandalovina
# 09.08.2018 ob 08:59
RenatoP

"Tako se levica bori za delavce z nasprotovanjem nizanja dohodnine."

Nižanje davkov bi pomenilo manj denarja za zdravstvo, ki je v zelo slabem stanju. Ravno nasprotno od tega kar pravite, Levica se bori za višje plače delavcev in višje davke za bogate.
Zdravniški lobi se pase, ker jim to dovoli Cerarjeva in vse ostale vlade do sedaj, ne pa Levica.
Obrnite se na Cerarja tudi glede cene obnavljanja cest, to je v ingerenci vlade in ne Levice.
Sandalovina
# 08.08.2018 ob 18:10
Lenčica in njena dimna zavesa.

"Glede na kadrovski razrez, partnerski sporazum in protokol o sodelovanju bo po napovedih generalnega sekretarja SAB-a Jerneja Pavliča svet stranke odločal, ali je sodelovanje v manjšinski vladi lahko koristno za državo."

Ta stavek bi se moral končati pri: "glede na kadrovski razrez" se bo odločila kaj je koristno za "državo"( za njo).

Pavlič je še povedal, da "če želiš uresničevati koalicijski oziroma partnerski sporazum, moraš za to zagotoviti kadre in prevzeti odgovornost".

Očitno Lenčica ne misli zagotoviti kadrov, še manj pa prevzeti odgovornost. To pa sploh za njo ni ovira, da Levico poziva na odgovornost. Ob pogajanju z desnico pa ni imela pripomb. Z vsem se je strinjala. Lenka, Lenčica, kdor te ne pozna z zlatom bi te plačal.
Lupo
# 12.08.2018 ob 12:41
Ma moraš bit mona da si glasoval za to stranko.
galoper
# 11.08.2018 ob 09:27
Izražena želja le po projektnem sodelovanju v vladi pomeni, da ne želijo biti člani vlade v dobrem in slabem ampak le v primerih, ko vidijo zaslužek.
Ljudje s takšnimi nameni ne spadajo v vodstvo države!
felipesko
# 10.08.2018 ob 09:35
Letošnje volitve so poskrbele,da se razjasni situacija do državljanov in države.....
Najprej se je razjasnilo dejstvo,da se delimo na leve in desne,čeprav 75% ljudi ne loči niti bistvenih razlik med "levico" in "desnico",da o razlikah v naših strankah raje ne govorimo.....
Ljudje (levi in desni) imamo težave z višino dohodka,višino pokojnine,ter posledično vse težjega dostopa do kvalitetnih pomembnejših zdravljenj.....Privatizirajo se naj stvari,ki niso nujno potrebne vsem ljudem oz državljanom....in to pod normalnimi tržnimi pogoji,ne pa po navodilih raznih svetovalcev iz ozadja.....
Vsekakor pa se ne morejo privatizirati naravna bogastva države....tudi delno ne...,čeprav pri nas veselo črpajo vodne vire in sekajo gozdne površine,brez ustreznih nadomestil.....podobno varianto si želijo v zdravstvu,avto cestah,šolstvu,ko bi razni priskledniki želeli služiti v "dobrobit" naroda,preko hrbta davkoplačevalcev.....
Še več je teh stvari je,kjer se v večini in načeloma strinjamo vsi državljani in bi se po tej logiki morale tudi politične stranke,ampak njim se za državo jeb....,saj bi v nasprotnem primeru že zdavnaj stopili iz peskovnika in zavihali rokave.......
brode
# 09.08.2018 ob 19:39
Kar vsi bi sedaj projektno sodelovali... Kam pa pridemo?? In kje je demokracija???
RenatoP
# 09.08.2018 ob 07:36
Tako se levica bori za delavce z nasprotovanjem nizanja dohodnine. Garajte za male pare drzava je lacna, brez veze zapravljati denar itak imate ze vse, raje ga dajte za davke in dajatve, da se pase zdravstveni lobij in obnavljajo ceste po 1000eur/m2.

Naprej Slovenija!
Sandalovina
# 08.08.2018 ob 23:28
gospod iskreni

"Če lahko levica, ne vem zakaj ne bi smeli ostali."

Iz preprostega razloga, ker ne moreš nekaj kritizirati in obsojati in potem početi isto. Mogoče je za vas to nekaj normalnega, za mene pa poden vseh podnov. Ure slovenščine ste špricali?
gospod iskreni
# 08.08.2018 ob 23:06
Če lahko levica, ne vem zakaj ne bi smeli ostali.
inadequacy
# 08.08.2018 ob 21:24
Z SDS-om v vlado, pa še kakšen SMC in je zadeva rešena.
AM
# 08.08.2018 ob 17:32
Brez SAB je 4+1, kar je dovolj za delovanje manjšinske vlade, brez SAB.
Forte
# 08.08.2018 ob 17:16
Kdo je za to, da razpišemo referendum - kjer bomo rekli da lahko za poslanca kandidira samo nekdo z najmanj univerzitetno izobrazbo, deset let delovnih izkušenj, od tega 5 let na vodilnih mestih, imeti mora potrdilo o nekaznovanosti in da v zadnjih 5 letih ni bil na noben način udeležen v kakršnih koli sodnih postopkih.
Seveda se bo kdo vprašal - kje pa boste dobili 90 takih ljudi. Se najdejo - le motivirati jih je treba, bi jim pa dali variabilno postavko pri zaslužku, kjer bi lahko zaslužili veliko več kot zaslužijo sedaj. To bi bila kaplja v morje, če bi takšna ekipa lahko recimo prihranila kakih 500 mio, in na drugi strani še omogočila - da gospodarstvo ustvari recimo še 500 mio več.
Če se komu zdi ta ideja neumna - naj gleda recimo dnevnik na naši RTV vsaj enega v naslednjih dneh in znova premisli.
Pohojen
# 08.08.2018 ob 20:11
Bomo pač imeli več referendumov, saj se ne bodo mogli
brez nas zmeniti za najboljšo varianto za SLO.
intelekt
# 09.08.2018 ob 14:09
Najbolje 1+5 Šarec mandatar in da ministre, potem pa sodeluje s 5 strankami "projektno" (karkoli naj bi že to v resnici bilo).
felipesko
# 09.08.2018 ob 11:06
Že večkrat sem omenil,da je Bratuškova ena izmed najbolj "pismenih" poslank in tudi,kot predsednica vlade se je zelo solidno odrezala,ko je zamenjala nesposobnega velikega vodjo,ki ga nekateri še kar ponujajo za rešitev.....
Še enkrat.....tudi Janša rabi 5 strank za stabilno vlado......torej???
Kazalo