Slovenija

Poudarki

  • Odprto vprašanje ostaja, ali bo Levica podprla Šarca za mandatarja, saj predlog petorčka Levice ni prepričal.
Marjan Šarec in Dejan Židan
Bosta Šarec in Židan dobila dovolj glasov podpore? Foto: BoBo
Levica je petim strankam predstavila, kako naj bi bilo videti projektno sodelovanje z manjšinsko vlado. Foto: BoBo
VIDEO
Kovač in Steinbuch o kand...
VIDEO
Peterica bo Šarca predlag...
VIDEO
Šarca bodo predlagali za...

Dodaj v

Peterica strank bo predlagala Šarca za mandatarja, Židana za predsednika DZ-ja

Razhajanja z Levico ostajajo
6. avgust 2018 ob 08:10,
zadnji poseg: 6. avgust 2018 ob 18:14
Ljubljana - MMC RTV SLO, STA

Peterica strank okoli Marjana Šarca bo predlagala predsednika LMŠ-ja za mandatarja, predsednika SD-ja Dejana Židana pa za predsednika državnega zbora. Odločitev je zmotila Levico, saj je bila sprejeta za zaprtimi vrati brez njenega sodelovanja.

Odločitev je medijem sporočil predsednik LMŠ-ja Marjan Šarec po usklajevalnem sestanku z Levico. "Glede na to, da v prvem krogu ni imel nihče poguma storiti tega koraka, bo peterica strank v drugem krogu vložila kandidaturo za mandatarja," je dejal in obenem dodal, da je prav, "da damo na mizo, kar smo se dogovorili, se pravi, da vložimo kandidaturo in presekamo gordijski vozel, ki že celo poletje visi nad nami, in storimo ta korak. Kdor bo to vlado podprl, pomeni, da je resen, kdor je pač ne bo, bo s tem pokazal, da nima resnih namenov," je navedel Šarec, ki pričakuje, da bo v ponedeljek seja DZ-ja, na kateri bo izvoljen mandatar in novi predsednik DZ-ja.

Kot je dejal, so danes pregledali tudi protokol o zunajkoalicijskem sodelovanju, ki ga je predlagala Levica po tistem, ko se je svet njihove stranke odločil, da v vlado Marjana Šarca ne vstopi. Po Šarčevih besedah bodo morda protokol morali še kaj usklajevati, a "nobeden izmed teh dokumentov ni takšen, da ne bi dovoljeval teh korakov, ki sem jih omenjal". Prepričan je, da bo sporazum o partnerstvu podpisan v doglednem času. Če podpisa pod ta sporazum na koncu ne bo, pa tudi vlade ne bo, je dejal Šarec. Ob tem je ponovil, da ima peterica strank resne namene, "mi želimo priti do te vlade".

Po neuradnih informacijah so v Levici predlagali, da bi imele stranke vsake tri mesece koordinacijo, na kateri bi dorekle projekte, pri katerih bi sodelovali. Pri tem bi bila Levica nosilka najmanj enega projekta. Za izvajanje projektov bi bile po predlogu Levice pristojne delovne skupine, v katerih bi sodelovali predstavniki vlade in Levice, ministrstva pa bi zagotavljala vse zahtevane informacije. Proračun in rebalans bi na delovni skupini uskladili vsaj štiri mesece pred obravnavo v DZ-ju, izogibali pa bi se vlaganju interpelacij zoper ministre oziroma vlado.

Mesec: Sodelovanje si predstavljamo drugače
Koordinator Levice Luka Mesec je po končanih usklajevanjih dejal, da so koalicijski partnerji zavrgli predlog Levice in napisali novega, "kar jasno kaže, da si sodelovanje predstavljamo precej drugače". Mesec je dejal, da v Levici vztrajajo, da do oddaje podpisov mandatarju dobijo jasne zaveze, da se sporazum ne bo bistveno spreminjal po danih podpisih, "danes so bile namreč izražene težnje, da bi se".

Druga stvar, ki je zmotila Levico, pa je odločitev, da se predlaga Dejan Židan za predsednika državnega zbora. V Levici so ob tem nejevoljni, da je bila ta odločitev sprejeta za zaprtimi vrati in ne na skupnem sestanku. "Levica ne bo slepo podpirala neke stare politike za zaprtimi vrati, ampak bomo pričakovali spremembe tako v vsebini kot tudi načinu dela." Pri tem je Mesec dejal, da odločitve o Židanu sploh ne komentira, moti ga pa, da je bila sprejeta za zaprtimi vrati.

"Mi zdaj čakamo rezultate našega referenduma, ki dajejo poslanski skupini legitimiteto, da svoje podpise dajo. Želimo pa s petorčkom jasne zaveze." Tako bo po napovedih Mesca šele v četrtek jasno, ali bo Levica dala podpise pod Šarčevo kandidaturo. Predlog protokola, ki so ga predstavili koalicijski partnerji, pa bo zvečer obravnaval še izvršni odbor Levice.

Židan: Predsednik DZ-ja ni bil naš pogoj
Predsednik SD-ja Dejan Židan je dejal, da so v SD-ju večkrat spomnili na v preteklosti večkrat uveljavljeno prakso, da je mesto predsednika DZ-ja pripadalo drugi največji vladni stranki. A so tudi ves čas poudarjali, da pri tem ne vztrajajo, ker je zanje pomembnejše oblikovanje vlade. Podrobnosti o tem, kako je prišlo do kandidature, ne razkriva, saj pravi, da so se o tem pogovarjali za zaprtimi vrati. Je pa ponovil, da gre za predlog petorčka in dodal, da si želi, da bi ga podprla tudi Levica.

V torek se bo sešlo tudi predsedstvo SD-ja, na katerem bodo članom predstavili dogovorjeno partnersko pogodbo, kot se po novem imenuje koalicijska pogodba, pa tudi predlog protokola o sodelovanju šestih strank z Levico, ki ga morajo sicer v torek še do konca uskladiti. "Želim, da stranka to podpre v tej fazi in se odloči, da je to primerno gradivo za obravnavo na zborih članov, ki jih moramo izpeljati predvidoma v naslednjem tednu ali dveh," je dodal Židan.

NSi se vzdržuje komentarja
V NSi-ju bodo počakali, da peterica strank, zbranih okoli prvaka LMŠ-ja Marjana Šarca, povleče naslednje poteze pri oblikovanju koalicije. "Zadeve ne bomo komentirali, dokler ne bodo izvršena dejstva in v DZ vložene kandidature," so se odzvali na napoved predloga, da mesto predsednika DZ-ja, ki ga trenutno zaseda prvak NSi-ja Matej Tonin, prevzame Dejan Židan.

G. C., L. L.
Prijavi napako
Komentarji
weylakuc
# 06.08.2018 ob 08:18
Ajde dovolj tega sprenevedanja; ali se usedite s SDS in poizkusajte narediti vlado ali pa gremo na ponovne volitve.

Tega cirkusa z manjsinsko ekstremno levimi vladami ne rabimo.
zakocena_je
# 06.08.2018 ob 08:19
Pa koga imate za norca???
Ves cas neke izjave, ki ne pomenijo nicesar. Levica, SAB,...to so stranke katerim se ne gre za resevanje problemov v nasi drzavi ampak le iskanje lastnega lagodja. Pa kako vas ni sram?
SpicyWeiner
# 06.08.2018 ob 08:35
Šarec želi biti predsednik vlade za vsako ceno. Pa tudi, če bo na tej funkciji samo en mesec. Nekateri ga pa pri tej norosti še podpirajo.
penzl
# 06.08.2018 ob 08:17
In potem bo na koncu en drek iz vsega skupaj.
divinedante
# 06.08.2018 ob 08:25
Skrb za lastno preživetje. Ostalo so le prazne besede. Naj gre raje šivat.
jakosol
# 06.08.2018 ob 08:34
Bratuškova potiho navija za nove volitve, ker sama trenutno ni poslanka. Izgubiti nima česa.
krumpek
# 06.08.2018 ob 08:43
Alenka Bratušek...a ta je ona , ko je hotela biti komisarka pa je proti njej glasovalo 112 od 127 članov odbora za energetiko? .
gre888
# 06.08.2018 ob 08:34
Manjšinska vlada in nobenega ne bo v njej. To je katastrofa. To bo samo zapravljanje časa. Vsi se samo bojijo volitev. Samo za lastne privilegije se jim gre. No ja saj jim bodo volivci na naslednjih volitvah izstavili račun.
viljam_s
# 06.08.2018 ob 08:39
Alenka Bratušek a si bila izvoljena v parlament da se tako oglašaš? Ne, no potem pa naredi to kar je standard na zahodu in razvitih demokracijah ki jih tako citiraš. Ampak eni so pač koritniki. Brez državnih služb so nule. Toliko o ZAB
maček Tom
# 06.08.2018 ob 08:44
PONOVNE VOLITVE..... morda bo nekaj sedanjih hvala BOGU izpadlo !
BAD
# 06.08.2018 ob 08:41
Bratušek: Podpora Šarcu ne pomeni avtomatično podpore njegovi vladi

Kaj pa to pomeni ? Podpora njegovim 11 poslancem ki bodo sami imeli vlado ali kaj

#SamoVprašam
pietetnik
# 06.08.2018 ob 08:40
Če ima Šarc program in pamet, potem bi lahko videl, da bo več dosegel, če se poveže z Janšo, ga stisne s svojimi zahtevami in izpelje stvari za katere mu gre.

Če pa nima programa, potem je samo igralec na šahovnici. Četudi je kralj, drugi odločajo, kdaj ga bodo žrtvovali!
Alchemist
# 06.08.2018 ob 08:45
Bratušek: Podpora Šarcu ne pomeni avtomatično podpore njegovi vladi

Predlagam nove volitve. Iz te moke ne bo koalicije, žal.
patriot1970
# 06.08.2018 ob 08:42
Kot vse kaže je postal naš parlament,......pribežališče tistim, ki bežijo pred policijo. Najprej Ahmed,...sedaj Jernej Pavlič.
Hmmmm,...le kam naj se poskrijemo navadni državljani,....ki bomo preganjani zaradi "sovražnega govora"?

https://twitter.com/Paganini_1782/status
/1019119069944078336
GORILA
# 06.08.2018 ob 08:53
No ja saj jim bodo volivci na naslednjih volitvah izstavili račun.

...ja, tako kot vedno do sedaj!
Churchill W.
# 06.08.2018 ob 09:03
Sam sem mnenja, da s 5+1 ne bo nič!
Lahko se zgodi celo da bo pred Paharja Šarec stopil s predlogom 3 (LMŠ, DESUS, SD) + 3 (Levica, SAB, SMC).
SI predstavljate?

Šarec se mi vedno bolj in bolj zdi, da se oklepa zadnje bilke in bi za mesto PV pristal na vse tudi na 3+3, tudi na 1+5 če bo potrebno!
Kaj takega si niti norec nebi privoščil, kaj šele nekdo ki se hoče iti resno politiko!
patriot1970
# 06.08.2018 ob 08:55
Se pravi je vse bolj realna Šarčeva vizija vlade: namesto 5+1;.....1+5! Kar se pa tiče Levice,....imajo mediji nalogo čim prej pozornost preusmeriti iz Venezuele na Portugalsko!

Huh,...pa toliko energije, časa, upov je bilo položenih na Venezuelo!

https://twitter.com/sarecmarjan/status/1
025037955327512577
slovenc1
# 06.08.2018 ob 17:26
Tudi sam zelo razočaran nad Cerarjem. 4 leta je vodil vlado kjer je bil stalno izsiljevan s strani DeSUS in SD,zdaj pa rine v vlado s tema dvema in podpira Šarca,za katerega ve,da ni sposoben za vodenje vlade. Namesto,da bi si prizadeval za stabilno vlado štirih strank sili v kaotično manjšinsko vlado ter si koplje geob na novih predčasnih volitvah.
johann
# 06.08.2018 ob 09:55
Mene pa moti nekaj drugega. Šarec enostavno ni kaliber za predsednika vlade. Pravzaprav, če smo pošteni. v tem trenutku je glede na razmere v EU še najboljši JJ, pa čeprav ni idealen. Slovenija si sedaj ne more privoščiti nekega bluzenja o projektni vladi, ker to enostavno ne bo funkcioniralo.
Churchill W.
# 06.08.2018 ob 18:39
Sem si vzel čas in prebral osnutek koalicijske pogodbe 5+1 kjer je +1 Levica. Si bom drznil in se obregni na nekaj njihovih predlogov, ki so mi ali dvignili pritisk ali pa sem crknil od smeha, saj so v obeh primerih jasen pokazatelj da ti fantje in dekleta zelo dobro filozofirajo, sanjajo o idealnem svetu in so povsem skregani z realnostjo. Na vsak način pa bi nam regulativo države radi vsilil v vsako poro sistema, vključno z zasebnim.

1. Nasprotujejo temu, da je potrebno od vsakega dela oziroma zaslužka plačevati prispevke za socialna zavarovanja, ker je to največja težava za prekarce, ker te stroške delodajalec / zaposlovalec prevali na delavca. Istočasno pa višjo obdavčitev na ta način smatrajo za s.p.-je in kmete nepotrebno, ker je to kaplja v morje napram temu kar ZPI mora zakonsko dobiti iz državnega proračuna.. Da pa bo situacija še boj absurdna zahtevajo da se kot obvezno k pogodbi doda dvig prispevne stopnje PIZ za delodajalce na 15,5% (trenutno 8,85%)

Kot prvo, se očitno ne zavedajo da prispevki s.p.-jev niso samo kaplja v morje, saj je v Sloveniji malo morje s.p.-jev z 2 ali 3 zaposlenimi. In to ne prekarcev, ampak takih ki dejansko nekaj delajo, ne pa da imajo odprt s.p. zato da jih nekdo zaposli ker so pač prestari za študentsko napotnico. Niti najmanjšega pojma nimajo koliko bi to udarilo po žepu s.p.-jevca, ki že tako ali tako da plača 3 zaposlene ali pa samo sebe in še kaj da na stran za hude čase (ni bolniškega nadomestila, izplačilo regresa, plačanega obveznega dopusta,…). Skregani z realnostjo, kar pove da so do danes bili samo na državnih jaslih, na maminih plečih ali pa na študentski napotnici.

2. Nasprotujejo kakršni koli odpravi administrativnih in birokratskih ovir, ker je za njih to le izgovor za delodajalce da se izogibajo ukrepom, ki služijo varovanju okolja, ščitenju delavskih pravic, in vsemu tistemu kar podjetnike dela bogate na račun delavcev.

Ja, Lukec & Co., da bi pa pomislil da so to resnično ovire, saj je za podjetnika vsaka minuta ki jo izgubi z birokracijo sploh pa za s.p.-jevca dragocena pa ne. Stopite do prve kmetije ki se ukvarja s kmečkim turizmom, zraven pa prodaja doma pridelane izdelke – sir, salame, šunko, zasko in jih povprašajte koliko časa potrebujejo za molžo krav, za hranjenje pujskov in goveda, za kuhanje za goste na kmetiji in koliko za administrativne in birokratske zadeve. Presenečeni boste!

3. Zahtevajo dvig minimalne plače na 700€ in socialne pomoči (čas prejemanja se podaljša) na 613€!

Naj mi kdo pojasni, zakaj bi kdorkoli sploh še hotel delati za 700 če lahko zato da je doma dobi 613€! Namesto vstajanja ob 5 ali 6-ih zjutraj, 8 urnega delovnika, norenja v vrtec in šolo po otroke, kuhanja… Pač zjutraj normalno vstaneš, počasi zbudiš otroke jih pelješ v šolo ali vrtec, greš po nakupih, prideš domov, pogledaš malo TV, prebereš novice, pospraviš, skuhaš, … pridejo otroci in imaš cel popoldan časa da ga preživiš z njimi ne pa z norijo ki te še po 8 urnem delovniku čaka!

4. Dvignili bi davčno stopnjo iz 37 na 41% ter s tem napolnili državno blagajno.

A hkrati pozabljajo da bo najbolj to teplo tiste z najnižjimi dohodki, ker na ta način še bolj obdavčijo delo!
BRAVO! Sedi 5! Ne vem komu boste vzeli ko bo 1x zmanjkalo tistih ki jim je kaj vzeti. Vsak ki ima kanček zdrave pameti bo preseli podjetje, bančni račun pa odprl na Cipru. Še iz poštenih in delovnih podjetnikov boste naredili lumpe, ker si ne bodo dovolili, da jim vzamete zato da date drugim (se navezuje na 3. in 4.)

5. Odločno nasprotujejo finaciranju zagonskih podjetij (start up) s tujim kapitalom, ker bodo na ta način tujci pokupili vse kar ustvarimo, a hkrati zagovarjajo razvoj tehnološko naprednih, okolju prijaznih delovnih mest z visoko dodano vrednostjo.

Luka & co., V kolikor še niste dojeli v osnovi ta zagonska podjetja nastajajo z idejo ko se 3-je mandljci usedejo in razglabljajo kaj bi radi naredili. Dobijo idejo in jo želijo izpeljati, izdelati produkte in jih dati na trg. Tu pa se zatakne – vložili so vanjo svoje znanje, bila je njihova ideja nimajo pa finančnih sredstev in zato iščejo vlagatelje.
Ideja je zaščitena kot avtorsko delo, finančna sredstva izhajajo iz zasebnega kapitala – kdo pa mislite da ste da boste nekomu prepovedovali v kaj sme in ne sme vlagati in kaj lastnega sme in ne sme prodatI! Vam še vaš kolega Marcel Štefanćić Jr. prodaja knjige in vam jih ne šenkuje! Zakaj bi mladi perspektivni in polni idej ljudje dovolili da jim država predpisuje kaj smejo s svojim idejam počet!

6. Poleg izvoza je rak rana tudi slovenski turizem in 3.7 miljarde ki jih ustvari!

Ja nič, imate prav. Izgnat turiste, ki hodijo občudovati našo lepo državo v kateri trošijo njihove €. Je kdaj kdo od vas pomisli, da turizem tudi zaposluje (hotelsko osebje, turistični vodiči, restavracije, suvenir shopi, mestni vlakec, vstopnine v muzejih,….) Slovence ne samo v turistični ampak posledično tudi ostalih branžah, da turizem kupuje od kmetov lokalno pridelano hrano in sadje (hoteli, restavracije)…. Ne Rabimo po vaše, ne turistov ne kapacitet. Hotele se bo napolnilo z migranti, nastanitev bo plačala država, hrano tudi, bone za lokalne restavracije bo kupila država, suvenir shope pa se bo dalo migrantov za multi-kulti prireditve, stroške in najemnino pa bo krila država!

7. In če je rak rana gospodarstva izvoz ter turizem, je rak rana šolskega sistema preveč praktičnih ur pouka, ki ne omogočajo splošne ravni izobraženosti in diskriminira enake možnosti vseh do izobrazbe.

Ja najbolje da gredo vsi na gimnazije in na filozofsko fakulteto, hiše nam bodo pa zidali filozofi, strigle nas bodo filozofinje, vodovodno in električno napeljavo nam bodo vlekli filozofi,….

In to še ni vse – nasprotujejo državljanski vzgoji.

Kaj nam bo narodna zavest, spoštovanje jezika in naše kulture, ko pa bomo tako ali tako spustili v državo vse migrante da nas obogatijo s kulturno raznolikostjo!

8. Nasprotujejo tudi ukrepom za večjo rodnost!

Saj res, kaj nam bodo mlade slovenske družine, otroke nam bodo pripeljali številčno migranti Zakaj bi se trudili urediti stanovanjsko problematiko za mlade družine, stabilne zaposlitve za mlade (vse to zagovarjajo, da ne bo pomote) če ima pa Slovenka v povprečju 1 otroka. Vzemimo si za vzgled ostale ki jih imajo 6, 7. Mi ne rabimo spodbud za večjo rodnost!

9. Moti jih digitilizacija v JU in ji nasprotujejo češ da se lahko zlorabijo zasebni podatki.

Kaj pa če bi po pravici povedali, da vas skrbi odpuščanje, ker z digitalizacijo se postopki pospešijo kar pa pomeni da ne potrebujemo 7 različnih okenc in 15 uradnikov? Eden in računalnik je dovolj, da zbere vse podatke iz različnih registrov. Tudi to je zmanjšanje administrativnih in birokratskih ovir za ljudi! Kdo pa ima čas pol dneva preživeti pred različnimi okenci in nabirati dokumente ter podpise? Tisti, ki hodi v službo sigurno ne!

Ti dve pa sta najboljši!
10. Spodbude za izboljšanje samooskrbe z zelenjavo, sadjem in prašičjim mesom.
Levica: cilj mora biti zmanjšanje porabe prašičjega mesa, hkrati pa povečanje vnosa sadja in zelenjave, kjer povprečen državljan ne doseže niti 66% priporočenega dnevnega vnosa.


Kdo že nasprotuje mesku, ki nam ga da kralj živali – pujs? Aja, vaši prijatelji muslimani! Komu se že prilagajajo jedilniki v vrtcih in šolah? Aja, vašim prijateljem muslimanom. Pujs je bil od nekdaj slovenska nacionalna hrana!

11. In za zaključek, alineja o proti mučenju živali in njihova zaščita:
Levica: ● Prepoved baterijske reje živali, sprejetje predpisov za izboljšanje bivalnih pogojev v hlevski reji in spodbujanje proste reje vseh vrst živali. ● Zagotavljanje ustreznih finančnih in kadrovskih virov nadzornim organom, ki skrbijo za izvajanje zakonov in predpisov s področja zaščite živali. ● Prepoved mletja izvaljenih piščancev v industrijski reji ● Prepoved kuhanja živih živali in shranjevanja živih živali na ledu. ● Prepoved poskusov na primatih in ostalih vrstah s primerljivo stopnjo samozavedanja ter prepoved njihovega nadaljnjega razmnoževanja v ujetništvu. ● Podpora izobraževanju otrok in informiranju odraslih o pomenu zdrave prehrane in o negativnih učinkih pretiranega uživanja mesa. ● Zagotavljanje ustreznih sredstev za delovanje zavetišč za živali in zagotavljanje dobrobiti živali. ● Prepoved nadaljnjega razmnoževanja in reje pasem z lastnostmi, ki živalim tudi v ustreznih življenjskih pogojih povzročajo trpljenje (ali ogrožajo varnost ljudi) oz. dosledno izvajanje zakonske prepovedi reje vretenčarjev z dednimi napakami, ki povzročajo trpljenje. ● Prepoved uporabe živali v cirkusih. ● Regulacija prevoza živih živali in določitev višjih minimalnih standardov. ● Regulacija in določitev standardov glede prodaje živih živali v trgovinah.


Naj vas vprašam moji forumski prijatelji kaj v teh alinejah o zaščiti in proti mučenju živali pogrešate? Jaz pogrešam zakonsko prepoved klanja ko je žival še pri zavesti! Le komu spet to odgovarja? Le kdo kolje na tak način???

V glavnem, prebran predlog koalicijske pogodbe mi je dokončno prepričal, da ti ne delajo ne za delavca, ne za kmeta, ne za siromaka, da bi samo jemali in dajali, da jim je za slovenski narod in slovenske otroke prav en drek mar! Če je to stranka, ki je prihodnost Slovenjie, lahko samo rečem to kar je reklo že nakej pred mano: ZADNJI NAJ UGASNE LUČ!

p.s. se opravičujem za dolžino
TineB
# 06.08.2018 ob 09:18
Ma Serpentinšek pojma nima kaj dela! On kar nekaj nabija o zajcih in ražnju, pa o avtih in ovinkih, pa o cestah s slepim koncem in o avtu in bolnišnici. Same metafore in prazen nič. Nič.

In kaj, ko bo postal pa PV bo pa kar čez noč postal (politični) genij in sposoben voditelj in državnik? Malomorgen!

Btw, preberite si v Delovi SP intervju z akad. dr. Noč o korupciji v zdravstvu. Info od znotraj. Za kozlat, kako je stanje. In kako ta vlada smc+sd+desus to dopušča. In nesposobna ministrica. Ki jo Cerar še danes brani in zagovarja. In 5+1 bo kaj drugače? NIČ!

Rabimo novo rundo gibanja Gotof si. Tokrat proti resnicnim sovraznikom drzave in druzbe: lobijem v ozadju in podkupljivim osebkom v javnem sektorju in politiki. Levim, desnim, crnim, rdecim, zelenim. Kradejo nas pri belem dnevu!
TineB
# 06.08.2018 ob 08:58
Cirkus. Klovni, akrobati, opice. Vseh polno.
sumtb
# 06.08.2018 ob 18:13
Ker se SMC, SD in DESUS niso prebavljali in so razpustili vlado ter šli na predčasne volitve, bo zdaj v vladi SMC, SD in DESUS pod vodstvom političnega novinca in lesarskega tehnika za katerega je volil vsak 18 volilni upravičenec, ki ne govori angleško in mu je največji karierni dosežek do zdaj da je bil žepan in da je imitator, zraven bo še neko ZAB interesno združenje, nad vsem tem pa bodo bedeli izven koalicijski levičarski fundamentalisti, ki bodo večino dali samo ko se bo Slovenija obračala proti Venezueli.

LOL !!!

Slovenija, bog te nima rad.
Brisko
# 06.08.2018 ob 18:12
Končno odlične novice v zvezi s sestavljanjem koalicije.
Židan na mestu predsednika DZ-ja pomeni, da bo zasedel verjetno edini stolček, na katerem ne bo mogel narediti skoraj nič škode. Seveda ne bo naredil ničesar pametnega, a tega ne bi niti na nobeni drugi funkciji.
delfino_
# 06.08.2018 ob 17:39
Da vidimo še imena za ministrske pozicije potem pa se res lahko začnemo na glas smejat tej komediji zmešnjav.
slovenc1
# 06.08.2018 ob 09:37
Aha apet te primrjave z Portugalsko,ki jih je če več medijev sesulo. Najprej portugalski socialisti imajo 3 poslance manj kot največja stranka v parlamentu,LMŠ jih ima pri nas 12 manj,socialisti so tam v manjšinski vladi sami s podporo ideološko precej njim bližjih skrajno levih strank,pri nas bi bilo 5 ali 4 ali celo 3 v manjšinski vladi s podporo njim ideloško precej manj bližje Levice. In tudi socialiati so se mogli na Portugalskem pri proračunu zanesti na podporo največja parlamentarne stranke. Naša dva scenarija nista niti približno ista zato prosim nehajte že s temi neumnostmi kako je manjšinska vlada super,ker tako pravi naša ekstremna levica.
slovenc1
# 06.08.2018 ob 08:50
SAB naj odreče podporo manjšinski vladi. Pa tudi SMC nebo prav navdušen.
prizemljen
# 06.08.2018 ob 08:48
Zelo preprosta izjava zadnjega komentarja neizvoljene gospe. (Sicer je po naši zakonodaji popolnoma jasno, da s podporo mandatarju še nimamo vlade in sploh ni nujno, da jo bomo imeli. pri nas se o ministrski ekipi glasuje posebej!)

Podpora mandatarju še ne pomeni podpore njegovi vladi, kar je logično, če / ker v njej ne bo niti neizvoljene gospe, niti njenih podanikov. Le zakaj jih ne bo? Ker so se (ali se je omenjena sama od sebe, za kar ima vso pravico, ker je stranka sodeč po imenu njena last.) tako odločili. Sedaj pa ne vedo, kako bi zrihtali, da bi podpirali šarca, pa ne bili v manjšinski vladi in še vseeno bili ministri, vendar za nič odgovorni.
Elgoog
# 06.08.2018 ob 09:03
Jalovo početje obupancev, ki se kot pijanec plota z zadnjimi močmi oprijemajo novih položajev - seveda bi pa vse imeli brez odgovornosti.

Razpis ponovnih volitev in srečno.

Vsakemu je jasno, da tej mavrični druščini ne bo uspelo nič, že sedaj imajo vedno več nasprotnih stališč :)
TineB
# 06.08.2018 ob 09:34
@Churchill

Sd in Desus v vladi bo katastrofa! Nesposobni kadri do amena!

Erjavec, najslabši zunanji Minister ever. Lastnoročno zafural arbitražo s svojim gobezdanjem in naročilu agentki, naj se z arbitrim dogovori direktno.

Tista za okolje pojma nima, kaj dela. Nic ni naredila v 4 letih. Samo še večje sra*je, da se zdaj kupi smeti nabirajo in da od EU opomine dobivamo.

Židan: se je cel mandat ukvarjal s čebelami in dnevom čebel, da je vse drugo pozabil in zavozil. Kopač Mrak še naprej s subvencijami sp ustvarja prekarce. Da v prejšnji vladi pikalo kot šolski minister in Lukšič - katastrofa. Velika stranka kao, zrela, kadri pa poden.
1986
# 07.08.2018 ob 04:15
Očitno so držale govorice, da se Židan peha za položaj predsednika parlamenta. No pa je dočakal. Upam, da bo vsaj med sejami trznil z vekami večkrat kot 1x na osem minut. Če že izvajajo psihopatsko politiko, ni potrebno, da tudi izgledajo tako.
slovenc1
# 06.08.2018 ob 21:27
Levica je "normalna stranka skandinavskega tipa". Ne se hecat. Njihove pripombe v koalicijski pogodbi povejo vse. Samo višali bi davke,obljubljajo nerealne dvige plač in pokojnin,celo turizem jih moti,zunanjepolitično bi nas osamili,ni jim všeč praktični pouk v šolah,motijo jih celo stvari kot sta domovinska vzgoja in prizadevanje za več rojstev(to kaže na to kako nora je ta stranka),umaknili bi ograjo in popolnoma liberalizerali azilno politiko,vse zasebno je za njih najhujše zlo,ničesar se nebi privatiziralo,državljanom celo vsiljujejo naj ne jejo mesa ampak samo zelenjavo. Levica je škodljiva stranka,ne pa napredna stranka.
intelekt
# 06.08.2018 ob 20:44
@SamoRes: "Je Janša že odstopil?"

Bog ne daj, ker se potem ta koalicija sesuje v prah. Janša je edino kar jih druži, kar imajo skupnega. Če on odstopi koalicija 5+1 ostane brez bistva svojega obstoja to bi pa potem res pripeljalo do vsesplošne politične krize.
Dare45
# 06.08.2018 ob 18:14
Pri Šarcu me nit ne preseneča, da se obnaša tako neumno, nezrelo.....Ampak, da je enak Cerar, ki je izobražen človek, mi pa ne gre v račun. Prej je bil v vladi z Desusom in SD, ki sta ga ves čas izsiljevala, na soočenjih je dejal, da jima ne bi več zaupal, sedaj pa rine k istim strankam....Oprostite, to moraš res biti malo zadet.....
jarovit
# 06.08.2018 ob 17:38
Tole bo katastrofa in edina sreča v vsej nesreči je, da bo kratkega daha.
Bivši uporabnik
# 06.08.2018 ob 17:24
Lukec vse je..., pa še začel niso delat. Komedija zmešnjav.
Churchill W.
# 06.08.2018 ob 09:32
Povsem resno vprašanje za vse!

Veliko je bilo govora kako slab PV je bil Cerar in kako mlačen, neodločen je izpadel med srečanji s tujimi politiki.

Si resno kdo, ki podpira manjšinsko vlado predstavlja Šarca na srečanju vrha EU, ko razglabljajo o zunanji politiki, o finančni perspektivi, o obrambnih zadevah, o migrantski krizi ....

Davčna nas je zadnji dve leti futrala s sloganom: Vklopi razum zahtevaj račun!
Kaj pa bi lahko rekli v tem primeru? Vklopi razum in povej vic?
Churchill W.
# 06.08.2018 ob 09:24
@Elgoog
Jalovo početje obupancev, ki se kot pijanec plota z zadnjimi močmi oprijemajo novih položajev

Kot sem rekel že zadnjič - če bi izjavo o obupancih in kurniku dal neimenovani vir blizu vladnim krogom bi se v 90% strinjali, da ima zelo prav; da je rekel tisto kar mnogi ki nismo blizu vidimo že na daleč! Ker pa je rekel Janša je pa to jabolko spora.

Ni bistvo v tem kdo je rekel, ampak kaj je bilo izrečeno!
In ja, sem anti-janšist in sem mnenja da bi "Gospod" moral biti že nekaj časa bivši politik, če ne celo poleg bivši biti celo nekje drugje a tokrat mu dam prav - to kar gledamo ni nič drugega kot poskusi obupancev, ki s kamnom okrog vratu sedijo globoko na dnu morja in poskušajo izplavati.

Cerar, ki je imel 36 poslancev ni zmogel krotiti DESUSa in SD, zdej bo pa Šarec s 13 kortil tiste, ki imajo 3 ali 4 poslance manj? Kot začetnik in popolnoma zelen politik?

Ja, potem pa svizec zavije čokolado in se hitro premisli, jo odvije ter poje, ker bi se mu v drugače zaradi vročine stopila!

In vsi tisti, ki navijate za manjšinsko vlado - Kaj si res želite na mestu ministra za gospodarstvo videti Židana??? Človek še Terana ni zmogel zaščititi, bo pa vodil ministrstvo za Gospodarstvo in Infrastrukturo? Če ga damo "državljanu Viliju" v upravljanje bo enako slabo!
koristni
# 06.08.2018 ob 09:16
Za bruhat. In uvest neposredno demokracijo, kjer se voli ljudi in ne stranke. Strank ne rabimo. Obvezno uvesti tudi inštitut odpoklica slabega predstavnika naroda!

Pika.

Dokler nimamo tega, bomo gledali takšnele tragikomedije.
Peter F.
# 06.08.2018 ob 18:15
To kar dela ta petorček je norčevanje iz vseh Slovencev.
generusus
# 06.08.2018 ob 18:00
Noben izkušen in preudaren kandidat za mandatarja ne bi vabil Levice v koalicijo ali kakšno podobno kompanijo, ki ne zagotavlja nobene stabilnosti vladanja.
slovenc1
# 06.08.2018 ob 16:57
Grozljiv občutek,ko pomisliš,da bi bili,če se tole izide,trije najpomembnejši ljudje v državi Pahor,Židan in Šarec,od teh pa je daleč najbolj sposoben Pahor. To kaže na to,da je politika v tej državi dosegla najnižji nivo v zgodovini.
oblaktom
# 06.08.2018 ob 09:43
Hočete nove volitve,NE!!

Hočete levo vlado,NE!

Hočete vlado J.Janše,NE!

No zdej se pa vprašajmo kaj hočemo!?

Nam res ni pomoči.
Churchill W.
# 06.08.2018 ob 08:45
jakosol
Bratuškova potiho navija za nove volitve, ker sama trenutno ni poslanka. Izgubiti nima česa.

Ravno njena poteza, ko se nagibajo da tudi sami ne vstopijo v manjšinsko vlado je pokazatelj, da ji ne gre le zase. Če bi se ji šlo, bi navijala zanjo, ker si na ta način kot predsednica stranke zagotovi ministrski položaj. S ponovnimi volitvami, in z vso štalo ki jo vidimo - razdrobljenost glasov - pa tvega izpad.Glasovi se bodo v primeru ponovnih volitev med strankami SMC, LMŠ, SAB, DESUS in SD porazdelili precej drugače in se bodo bolj koncentrirali na max dve stranki. Če pogledamo ankete pred volitvami, SAB nikoli ni imel podpore 1% zato je njihov vstop v parlament zame osebno največje presenečenje zadnjih volitev.
PodrepnikPolde
# 06.08.2018 ob 20:15
Zlobni škrat
"Cerar bi moral biti predsednik DZ-ja. Židan pa čistilka parlamenta tam ne bi mogel naresti preveč škode in usposbljen je za to delo."

Žal si me prizadel, saj si napisal zelo ponižujoč o mojih sodelavkah, verjemi, da Židan ni usposobljen niti za čistilko. Naše čistilke so delavne in iskrene, Židan pa politikant in obvlada leporečje združeno z lažmi.
rad2nje
# 06.08.2018 ob 18:21
sramota kaj smo volili
JAKŠA
# 06.08.2018 ob 17:32
Izogibali pa bi se vlaganju interpelacij zoper ministre oziroma vlado.

A vi to resno???? Že naprej se ve, da bo vlada delala super????

Ne moreš verjeti, kaj se grejo.
Orionstar
# 06.08.2018 ob 17:22
Peterica strank bo predlagala Šarca za mandatarja, Židana za predsednika DZ-ja...

Hahahahahahahaha :-)))))))))
Bivši uporabnik
# 06.08.2018 ob 14:49
@samo.jug

Glejte, dragi moji, država se bo pufala očitno naprej, edino ne razumem, kaj eni imate toliko proti temu, da tudi navadni smrtniki imajo nekaj od teh pufov.


Se bojim, da prava cena teh pufov šele prihaja v obliki zanič zdravstva, nizkih penzij, slabega visokega šolstva, slabe javne infrastrukture, pomanjkanja denarja za raziskave in razvoj... Tako se odplačuje 33 milijard pufa. Ob 5 % gospodarski rasti se hvalimo z izravnanim proračunom. Kdaj če ne zdaj bomo delali milijardni presežek, da odplačamo 33 milijard pufa? Mogoča v naslednji recesiji? Bomo večno letno plačevali milijardo in več obresti tujim kapitalskim centrom, medtem pa nam bodo upokojenci počasi začeli brskati po smetnjakih? It z 8 na 33 milijard pufa v desetletju je noro! Če je to gospodarsko uspešna država, potem ne razumem nič več.
TineB
# 06.08.2018 ob 11:29
Sredinskemu trojčku LMŠ+SMC+SAB je več kot jasno, da bi jo vsebinsko in kadrovsko precej bolje odnesli v vladi skupaj z SDS in NSi, kot pa v navezi z levim trojčkom SD+Levica+DESUS.

Ampak zaradi pumpanja s strani levih medijev in levih "političnih komentatorjev" , si nihče iz tega trojčka prvi tega ne upa reči, kaj šele storiti. Ker bi ga mediji in komentatorji za narodnega izdajalca proglasili. Tu sodelujejo tudi "raziskovalci" javnega mnenja, ki rezultate anket zelo manipulativno predstavljajo - in si kar izmišljujejo razloge za rast ali podporo stranki, čeprav o tem , o motivih, anketirancev sploh spraševali niso!!!!!!!

Dejstvo je, da sta SD in DESUS stranki, ki sta bili v 27 letih samostojne države najdlje časa na oblasti - v vseh možnih vladah (SD jo je celo vodila eno). In sta s tem najbolj zaslužni za porazno stanje v državi.

In zdaj bi folk rad, da sta ti dve stranki še vedno v vladi, samo da SDS ni v vladi???? WTH?

Torej raje vidite, da gre država v k... kot da sta v vladi SDS in Janša. Če je folk tako nor, potem pa imejte to, kar ste si skuhali. Jaz sem itak že z eno nogo zunaj in lahko še z drugo stopim kadarkoli. Iz te kloake. Severni sosedje se nam čudijo, kako smo sposobni vse zafurat ... Njih je skorajšnjega bankrota Koroške tako sram, da verjeti ne morete. In so naredili vse, da so zadevo sanirali in da se ne bo ponovila. Pri nas pa se plošča ponavlja že dve desetletji.
Kazalo