Slovenija

Poudarki

  • Erjavec in 52 incidentov
  • Brglez: Erjavčeve izjave ne služijo državi
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 2.8 od 48 glasov Ocenite to novico!
Erjavec
Zunanji minister Karl Erjavec je prepričan, da ima podporo predsednika vlade. Foto: AP
Milan Brglez
Predsednik državnega zbora Milan Brglez svari pred nabiranjem političnih točk pri temah nacionalnega pomena. Foto: Žiga Živulović jr./Bobo
Piranski zaliv, policija
Policijske patrulje po trditvah notranjega ministrstva nadaljujejo ustaljen način dela - tudi v Piranskem zalivu. Foto: BoBo/Srdjan Živulović
Piranski zaliv
Piranski zaliv, kot ga je razdelilo arbitražno sodišče. Foto: MMC RTV SLO

Dodaj v

Erjavec želi o hrvaških kršitvah arbitraže obvestiti Evropsko komisijo. Brglez kritičen.

Časa za uveljavitev je šest mesecev
19. julij 2017 ob 11:09,
zadnji poseg: 19. julij 2017 ob 19:27
Ljubljana - MMC RTV SLO

Zunanji minister Karl Erjavec pričakuje, da bo od koalicije prejel pooblastilo za obveščanje Evropske komisije o hrvaških kršitvah arbitražne odločbe. Predsednik državnega zbora Milan Brglez pa poziva k enotnosti stališč glede uveljavljanja arbitraže.

Erjavec je dejal, da želi pooblastilo koalicije za pismo, ki ga namerava nasloviti na podpredsednika Evropske komisije Fransa Timmermansa, v katerem bi ga obvestil, da "Hrvaška krši arbitražno odločbo in suverenost Slovenije ter posega v schengensko območje". Erjavec je poudaril, da Hrvaška po njegovi oceni vseskozi krši arbitražno odločbo, ko njeni čolni prehajajo do sredinske črte v Piranskem zalivu.

Po njegovem mnenju bi bilo neodgovorno, da kot minister za zunanje zadeve ne bi opozoril na enostranska dejanja Hrvaške. "Ne verjamem, da hrvaška stran zaide na slovensko območje po naključju ali zato, ker so izgubili orientacijo," je dejal in poudaril, da si hrvaška stran lahko slovensko neodzivnost interpretira kot strinjanje Slovenije z njenimi ravnanji. Meni namreč, da Hrvaška to počne izključno zaradi utrjevanja svoje pozicije do stališča, da je sredinska črta meja v Piranskem zalivu.

Erjavec je prav zato predlagal, da se koalicija v četrtek dogovori, kako se bo Slovenija odzvala na te dogodke. Sicer pa je prepričan, da ima pri tem vso podporo predsednika vlade Mira Cerarja. "Gre za politiko, ki je ves čas usklajena," je zatrdil in se vprašal, zakaj mediji poročajo o različnih pristopih.

Brglez: Potrebujemo enotno zunanjo politiko
Na Erjavčeve izjave se je kritično odzval predsednik državnega zbora Milan Brglez, ki je dejal, da Slovenija ne bi smela imeti dvojne zunanje politike. "Žal včasih izgleda, da ima včasih dvo-, tro- ali celo četverotirno zunanjo politiko," je ocenil in dodal, da nam to občasno krni ugled in zmanjšuje vpliv.

Brglez meni, da se mora Slovenija temeljito pripraviti na uveljavitev arbitraže in začeti sama z vsaj minimalnim pristankom hrvaške strani. "Z izvajanjem potrebnih ukrepov moramo začeti v šestih mesecih, ni pa nam treba v tem času implementirati sodbe v celoti," je poudaril in dodal, da ni primerno iskanje "volilnih glasov na temah, ki so nacionalnega pomena".

Brglez: Solo akcije pošiljajo napačne signale
Udejanjanje arbitražne razsodbe podpira Evropska unija, pa tudi države članice, je še poudaril Brglez. "Če bomo ravnali nepremišljeno, pa bi se lahko tako EU kot države članice odločile, da nam podporo odtegnejo. V takem primeru se bomo (z)našli na istem seznamu, kot je Hrvaška, tj. na seznamu držav, ki se ne držijo svojih zavez," je opozoril.

Brglez ob ostrih izjavah Erjavca pravi, da upravljanje meja ne sodi v njegov resor, "tako da upam, da se bo bolj intenzivno posvetil vodenju svojega in ne drugih resorjev; drugič pa upam, da se zaveda, da takšne solo akcije izven dogovorjenih okvirov pošiljajo napačne signale ne samo našim ljudem in čez mejo, ampak tudi vsem okoliškim državam in drugim državam EU".

Policija: Izvajanje nalog se ni spremenilo
Izvajanje nalog slovenske policije ob oz. na meji s Hrvaško se po odločitvi arbitražnega sodišča ni spremenilo, so sporočili z notranjega ministrstva. Tako bo ostalo do odločitve o načinu uveljavitve.


"Slovenska policija nadzira morsko mejo na enak način in v obsegu kot pred razsodbo," so poudarili in dodali, da bo način dela ostal enak do odločitve o načinu uveljavitve odločitve.

Po navedbah notranjega ministrstva vsi ukrepi temeljijo na zakonitosti, strokovnosti in taktnosti postopkov. Na ministrstvu so še poudarili, da slovenska policija pri svojem delu ne povzroča mejnih incidentov.

Prvi sestanek delovne skupine
Na podlagi sklepov vlade o končni razsodbi arbitražnega sodišča se je danes prvič sestala vladna delovna skupina za implementacijo razsodbe arbitražnega sodišča, ki deluje v okviru vladne medresorske koordinacijske skupine za implementacijo razsodbe arbitražnega sodišča.

Delovna skupina, ki jo sestavljajo predstavniki vseh ministrstev, se je seznanila s potekom državne meje, določene z razsodbo arbitražnega sodišča, in identificirala konkretne naloge za udejanjenje razsodbe, ki jih imajo ministrstva in vladne službe v okviru svojih pristojnosti, so sporočili z urada vlade za komuniciranje in dodali, da je delo ministrstev namenjeno prilagoditvi zakonodaje in izvajanju operativnih ukrepov, s posebno pozornostjo za iskanje ustreznih sistemskih rešitev v konkretnih življenjskih položajih državljanov ob meji.
Al. Ma., L. L.
Prijavi napako
Komentarji
AM
# 19.07.2017 ob 11:34
"Policija mejo nadzira "na način in v obsegu" kot pred arbitražno razsodbo"

Hrvati pa delajo po svoje in se nam smejijo...... Še na svoje ozemlje si ne upamo stopiti.
Zjesenic
# 19.07.2017 ob 11:45
Kahl Ehjavec je pričel s predvolilno retoriko. Sedaj se bo kazal kot "tough guy", in zaščitnik slabotnih "mojih penzionistov". Drugače pa je mevža, ki se vrti po vetru, samo da se ohranja na oblasti.
SrMaček
# 19.07.2017 ob 11:33
Nismo vredni ozemlja, na katerega si upamo stopiti, vpluti.
BKn
# 19.07.2017 ob 11:45
To je popolnoma nesprejelmjivo. Tu politika kaze na to, da ni sposobna uveljavljati interesov Slovenije. A se ti klovni res ne zavedajo posledic svojih dejanj. Tam kjer izvajas nadzor tam je meja. Nasa politika s tem priznava mejo na sredini Piranskega zaliva. In potem posilja note. Imamo zgodovinsko in pravno podlago za izvajanje nadzora "vsaj" do mejne crte iz arbitrazne sodbe. Nasi pa posiljajo protestne note.
Coen
# 19.07.2017 ob 11:55
LOL!

Še ko imamo NA PAPIRJU, ki je priznan z MEDNARODNIM (!!!!!) pečatom, razdeljeno ozemlje, dobesedno klonemo pred Zagrebom.

Cerar pa seveda brez hrbtenice, kot vedno.
seb123
# 19.07.2017 ob 11:50
Sramota, da imamo tako vlado, ki tolerira okupacijo de jure slovenskega ozemlja. Ne govorim, da bi morali v vojno s Hrvati - kar bi mi na osnovi prvega stavka "politični korektneži" v branjenju lastne pasivnosti takoj pripisali -, govorim samo o tem, da obstaja vrsta demonstrativnih potez, ki bi Hrvate zelo bolele in jim dale hkrati misliti, ali se jim splača zaj...... z nami. Da sploh ne omenjam, da bi s tem vsaj minimalno zasščitili svoje dostojanstvo.
BKn
# 19.07.2017 ob 11:48
In sedaj nasi iscejo zaveznike po EU. Ja kaj nam brani, da posljemo colne do mojne crte, nic, cisto nic, samo nasi politiki. Tukaj gre za izdajstvo. Potem pa svojo hrbtenico kazejo z represijo v drzavi. Navzven pa kot polzi.
Kekec99
# 19.07.2017 ob 11:42
Predlagam izgraditev otoka v naših vodah.
Rugess Nome
# 19.07.2017 ob 11:53
mehkužci, s cerarjem na čelu. šleve vodijo državo... bah
peacebok
# 19.07.2017 ob 11:53
Ne vem zakaj na morju ne bi izvrševali arbitražne odločbe takoj. Meje (koordinate) so jasno določene in ni treba poskrbeti za nobene prebivalce tako kot na kopenski meji.
lordstandish
# 19.07.2017 ob 11:52
kaj drugega od mevžaste vlade, ki jo vodi smc in sd itak ni pričakovati
miro cerar heroj javne uprave
semaino
# 19.07.2017 ob 11:52
@Kekec99 Predlagam izgraditev otoka v naših vodah.

Ce bi ta vlada bila nepodkupljena nekoruptivna bi z kamenjem iz predora/ov za 2.tir takoj gradila 3. pomol in otok pred Piranom, kot je takrat nacrtovala vlada JJ, ce se ne motim.

Namesto tega pa bodo dali 40 mio € samo za deponijo in skladiscenje materiala.

Ko bo pa drzava ta material potrebovala, ga bo od nekega privatnega podjetja ponovno kupovala.

Ko pa Cerar in ostali govorijo po TV, pravijo, da je projekt - optimalen!

Bravo osli in konji.
wowoo
# 19.07.2017 ob 12:29
Dokler mi slo policist dobesedno z radarjem skače iz vsakega grmovja, bo slej kot prej moral zaščititi tudi določeno mejo v Piranskem zalivu!!, Ne bo tako dobičkonosno, bo pa koristno ...
wowoo
# 19.07.2017 ob 11:56
BKn, katere čolne bi ti poslal? Naša država ne premore niti 5 policijskih čolnov ( ne gumenjakov), vojska pa ima v lasti ENO plovilo, vse ostalo je na nivoju "Delamarisa"!!! In z kom ali čim bi sedaj mi lahko varovali z arbitražo določeno morsko mejo...??? Ja res je en fantastičen dan ...
peacebok
# 19.07.2017 ob 11:55
Mlačno delovanje Brgleza in stranke SMC ne bo dobro.

Poleg tega so HR kapacitete za nadzorovanje morske meje v času turistične sezone bolj zasedene in je nespametno čakati na jesen, ko bodo v piranski zaliv lahko pripluli vsi njihovi patruljni čolni.
Unssen
# 19.07.2017 ob 16:22
FAIL 1 (fail levice)
Na dan odločitve o arbitraži je
zvečer za RTV g. Cerar podal mlačno napoved o implementaciji arbitraže, ki je napovedovala, da pridobljenega dela Piranskega zaliva Slovenci ne nameravamo kontrolirati prav kmalu.

FAIL 2 (fail desnice)
Šele naslednji dan po odločitvi arbitraže se je javil Janša. Namesto složnega podprtja odločitve arbitraže je udrihal čez razultat arbitraže, češ da smo izgubili stik z odprtim morjem.

O teh
dveh failih z obeh polov sem poročal že dan po arbitraži.
Komentatorji še niso razumeli, da Cerar dejansko ne namerava prečkati polovice zaliva in kontrolirati območje do nove meje, o čemer pričajo slabe ocene mojega komentarja. Je pa bilo takoj ob izjavi jasno, da je Janši to le nov poligon za negodovanje.

Skratka, naš politični vrh je v mojih očeh patetika brez primere. Eni rušijo vse, kar legitimna vlada počne, drugi pa nimajo hrbtenice izvajati najbolj navadnih aktivnosti, ki bi jih od njih pričakovali. Najbrž ni čudno, da ne le, da se ne morem poistovetiti ne z enimi ne z drugimi, temveč, da mi ni jasno, zakaj naša država politično ne more funkcionirati po nekih normalnih tirnicah, ki bi bile v korist Slovenije.
Norisla
# 19.07.2017 ob 12:16
Torej tudi slovenija ne priznava arbitraže..
ajvard
# 19.07.2017 ob 15:54
Policija mejo nadzira "na način in v obsegu" kot pred arbitražno razsodbo

torej meje ne nadzirajo.
pero-perica
# 19.07.2017 ob 13:10
dejte poslikat kurnike kao slo politikov na hrvaški obali
GORILA
# 19.07.2017 ob 12:02
Ne vem zakaj na morju ne bi izvrševali arbitražne odločbe takoj. Meje (koordinate) so jasno določene in ni treba poskrbeti za nobene prebivalce tako kot na kopenski meji.

...mogoče zato, ker še ni minilo pol leta od razglasitve sodbe, ki določa polletni rok!
semaino
# 19.07.2017 ob 11:53
Nesposobni varovati majhen zalivcek, bi varovali in vodili drzavo.

Naj spokajo. Triglav postaviti na mejno crto in ga zasidrati z vsemi sidri!
veza
# 19.07.2017 ob 23:01
Me zanima, katera novinarka ni znala odgovoriti Kitarovički, ko ji je ta zabrusila, da so tudi naši vojaki še vedno na Sv. Geri, lahko bi ji rekla- torej, če mi umaknemo vojake, boste priznali novo morsko mejo?
izo
# 19.07.2017 ob 12:47
Suverenost nad teritorijem je potrebno uveljaviti. Erjavec ima prav. V rokah imate odlocbo arbitraznega sodišča.

bi se še kako strinjal, če ne bi to izjavila oseba, ki je veliki meri zaslužna, da imamo zdej takšno sranje, kot imamo.
ST11
# 19.07.2017 ob 12:06
GORILA, spet post v katerem se povsem strinjam s tabo.
theone
# 19.07.2017 ob 11:51
obnašanje države kot obnašanje vlade: neodločeno, neaktivno, prestrašeno in v skrbi za lastne osebne interese posameznikov iz vladujočih strank in ne države
ampak kar voliš to imaš, vidim da nas čaka še nadaljne 4 leta tovarišiskega kapitalizma, brez reform in proaktivnosti pod vodstvom smc in sd
sosman
# 20.07.2017 ob 07:57
Karla se počasi prebuja, so volitve pred vrati?
Binder Dandet
# 20.07.2017 ob 07:19
"Udejanjanje arbitražne razsodbe podpira Evropska unija, pa tudi države članice, je še poudaril Brglez. "

Resno sprašujem. Ali se je Juncker že izjasnil? Ker jaz se ne spomnem podpornega stališča evropske komisije.
Homer.
# 19.07.2017 ob 16:18
@izo
Res težko dojemaš....
Dokler niso sprejeti vsi pravni akti, ni nobene pravne osnove za nadzor.
Vsaj če se gremo pravno državo.....
Ti si bolj za "texas", ampak texas nikoli ni rešitev, ker sproži nasprotna dejanja......
Ravno zato je arbitražno sodišče postavilo rok za izvedbo.
Pa tudi ta rok je bolj priporočilo, kot ukaz.....

Če pa si za vojno s Hrvaško, pa prosim brez mene........
pkorosec
# 19.07.2017 ob 15:03
Glavno da mi v glavo zezamo izraelce s priznavanjem neke palestinske drzave. Slovenec si doma na svojem dvoriscu itak ne zna nic porihtat, zato pa smo najbolj pametni ko gre za tuje zadeve.
Slovenci so poleg Svedov najbolj nepokoncen narod, kar jih je v Evropi. Najvec velja tisti, ki ima najbolj pomendrana kolena in najbolj povesujoc pogled.
pkorosec
# 19.07.2017 ob 13:41
tipicno slovensko.
Slovenci smo najbolj goreci borci proti Izraelu, ker bojda ta nekim arabcem "krade" zemljo. Doma smo pa najbolj pametni in ponosni, ce tuji vojaki in policisti izvajajo jurisdikcijo nad nasim morjem, zrakom in tlemi.
Slovenci smo najbolj goreci borci proti davkoplacevalskim parazitom v Britaniji, ki jim drugace recemo tudi Windsorji. Doma, pa placujemo sami velike davke na dohodke in ni videt, da bi se ljudje kaj zbunjali glede visoke obdavcitve dela.
Porazno. Razen nekih sportnih uspehov, smo sramotna nacija. Lahko si stejemo v cast, ce nas zamenjujejo s Slovaki.
piarija
# 19.07.2017 ob 12:04
važn da naši klovni iz parlamenta zdej veselo uživajo na hrvaški obali... ne morem verjet kakšni luzerji nam to državo gurajo...
dopisnik
# 19.07.2017 ob 11:51
Desus in SD proti SMC. Zanimivo, ni kaj.
neviden
# 20.07.2017 ob 06:56
Hlapci smo bili in hlapci ostajamo še naprej , vsak nas vleče za nos. Pa postavimo se že enkrat zase , ne poslušajmo vedno zavojevalcev. Čeprav ne podpiram Erjavca in pa sploh naše nesposobne politike , sem trenutno na strani Erjavca , ki ima trenutno edini " JAJCA ",.
odklop 76
# 20.07.2017 ob 00:09
Sem ze enkrat nekaj podobnega napisal ....... pa naj se enkrat ponovim. Erjavc se ene kmetije ne more voditi, je pa na polozaju ministra za zunanje zadeve RS. KONEC!!!
veza
# 19.07.2017 ob 23:33
KapoReđime
# 19.07.2017 ob 23:04

Mene pa zanima kdaj mislite zlovenistanski okupatorji spokat iz Svete Gere?

ko se boste hrvaščani umaknili na svojo tretjino Piranskega zaliva!
stotrideset
# 19.07.2017 ob 20:04
Brglez, ti si budala in pika!
To izjavljam s popolno zavestjo in odgovornostjo, če pa ti kaj ni jasno, se pa lahko dobiva kadarkoli in kjerkoli, da osebno razjasniva stvari okoli državotvornosti.
Morgenstern
# 19.07.2017 ob 17:13
Vsi skupaj moramo malo umiriti konje (ladje). Imamo šestmesečni rok, da zadevo začnemo pravno-legalno izvajati. Kar pomeni, da je potrebno pripraviti in sprejeti vse zakonske spremembe in morebiti nove zakone, ki bodo pravna podlaga pri izvajanju arbitražne razsodbe. Torej čez noč ne gre. Druga stvar pa je, če so naši vrli politikarji že sploh začeli s pripravo teh pravnih aktov. Bolj me to skrbi, kot pa to, kje se zdaj vozi naš policijski čoln. Tako ali tako bolj verjetno nekje v senci, ko je pa tako vroče ;). Skratka, če pa po šestih mesecih ne bodo s prvim dnem začeli izvajati režim kot je potrebno, potem sem pa zato, da se Hrvatom da cel zaliv! Ker potem smo pa totalka nesposobni!
kapitalist
# 19.07.2017 ob 16:24
Mi smo smešna država...
RibičIČ
# 19.07.2017 ob 12:53
Vidim, da je slovenska politika kot običajno temeljito premislila zadevo. Pojma nimajo, kako naprej. In še najhujše je, da bi popolnoma enako, za nas ne najugodnejšo, arbitražno odločbo dobili tudi brez tistih bedakov Drenikove in Sekolca. Spor bi bil s tem vsaj končan, ker Hrvaška s to arbitražo ni prav veliko izgubila. Pa to ne moreš verjet, kakšni nesposobneži vodijo državo
Kekec99
# 19.07.2017 ob 12:42
@semaino
Motiš se če misliš da so člani SDS z Janezom na čelu nepodkupljivi. Otok ni poceni in je normalno da je Janez za tak projekt saj vsak % prinese ogromno denarja, mislim pa da bi bil tudi Zoki takoj za.
dingdong
# 19.07.2017 ob 12:37
Predlagam, da Cerarjeva vlada v Piranskem zalivu postavi žico, pardon tehnične ovire. Po Cerarjevih besedah so jo na južni meji tako ali tako postavili zaradi Hrvatov in ne zaradi beguncev. Pa še Minis d.o.o. bo pristavil svoj lonček....
piarija
# 19.07.2017 ob 12:00
pa to normalno, kakšni luzerji so te naši politiki...isto sekundo, ko je bila znana odločitev arbitraže, bi jo mogl naši začet strogo izvajat, bez pardona, ne pa da se hrvati zdej dobesedno norca delajo iz Slovenije...
firtoh
# 19.07.2017 ob 21:38
V morju je pet sardin,na kopnem pa so ljudje,ki so z ozemljem pripadli k nam ali Hrvatom.Roko na srce,smo tudi mi še v vojašnici na Trdinovem trgu.
Pol leta imamo na voljo,da začnemo uresničevati odločbo
bob
# 19.07.2017 ob 21:05
Ma neeee mi bomo še vedno pomagali hrvatom pa tudi če nas bodo stokrat okoli prenesli. Marš pa taka politika. Mi smo bolj prijazni do drugih kot sami do sebe.
tantadruj76
# 19.07.2017 ob 20:34
hahha pa kakšna je to farsa, da sodišče pobere ogromno denarja za neko sodbo, ki jo potem ne zna ali noče uvljaviti? drago nas je stalo tole "mnenje" ... burleska res
GoodFella
# 19.07.2017 ob 13:06
Precej vas po mojem prehitro gre na prvo žogo. V teh šestih mesecih je potreben premišljen in potrpežljiv, taktično zastavljen pristop, dolgoročno se to bolj izplača. V prvi fazi je treba mednarodni skupnosti pokazati, da nismo nervozni "trouble-makerji" in "trigger-happy" povzročitelji incidentov, temveč da želimo že od samega začetka na miren in civiliziran način, z dialogom s hrvaško stranjo uresničiti sodbo arbitražnega sodišča, in prav temu služijo ta začetna srečanja s Plenkovićem, GK... Hrvati bodo seveda še naprej trobili isto, mi pa moramo v naslednjem koraku začeti skladno z arbitražno razsodbo spremeniti vso področno zakonodajo, na temelju katere bodo v nadaljevanju pristojni državni organi (policija...) lahko delovali in posredovali. Vmes je seveda treba še naprej puščati kanale za komunikacijo s Hrvati odprte in jih konstruktivno pozivati, da se skupaj lotimo implementacije sodbe. Če bo Hrvaška še vedno igrala na karto ignoriranja, pa nato postopoma, po črki (spremenjene) zakonodaje, začeti delovati na terenu, ampak ne na način, da smo mi tisti, ki bi prvi "prestopili rdečo linijo", naj bodo to oni. Npr. napotimo Triglav v mednarodne vode skozi naše teritorialne vode in preko spojitvenega koridorja, pa naj si oni privoščijo zaostrovanje razmer z napotovanjem svojih topovnjač v ta del Jadrana ali celo izstreljevanjem kakšnih opozorilnih strelov. Ves čas pa moramo paziti, da nas Hrvati ne zavedejo s kakšnimi "mutnimi" zavlačevalnimi manevri, ki bi nas bi odmaknili od realizacije sodbe, smer in tempo morata biti ves čas nespremenjena, EU in države članice pa sproti seznanjane z nesodelovanjem Hrvaške. Ne vem, tako jaz laično vidim to zadevo. Lahko pa da se tudi motim, ampak povsem pa ziher ne.
vranek
# 19.07.2017 ob 12:36
Suverenost nad teritorijem je potrebno uveljaviti. Erjavec ima prav. V rokah imate odlocbo arbitraznega sodišča. Zacnite postopek spremembe z emljevidov in uvedite nadzor nsd vsem slocenskim teritorijem. Cerar, ce boš ako, da te bodo hrvatje pocabili, da ga nadzoruj, si politicni mrtvak. In ne volim nobenega politika ki bo na dopustu pri hrvatih. Nekaj domovinskega ponosa ni pa morali imeti. Groza. Prevzemite nadzor nad dodeljenim teritorijem!
bb33
# 19.07.2017 ob 12:26
1. Da se šele lahko začne implementacija odločbe, lahko preteče 6mesecev - to ne pomeni, da mora biti implementirano v 6ih mesecih.

2. dokler imamo mi še vedno vojaški objekt na Trdinovem Vrhu, tudi mi dajemo nek signal, da nekako nimamo interesa po "takojšnji implementaciji"

tako preprosto je.
božo1
# 19.07.2017 ob 11:54
Erjavec in 52 incidentov
.....ker gre za kršitve meje, določene na podlagi arbitražne odločbe.

Ali je pri teh presojah kdo nor ali se pač le dela takega?
Arbitražna odločba "je rekla", da se določa čas uporabe odločbe 6 mesecev!
Flagellum Dei
# 19.07.2017 ob 11:43
Kako da je aktualna tema meja na morju in incidenti s Hrvaško a nismo to po trditvah naših levičarjev (predsvem tu na forumu) zaključili. Sem mislil, da sedaj ne bomo nič več poslušali o tem.
Kazalo