Gorenak je prepričan, da so za pritiski na DeSUS strici iz ozadja. Foto: MMC RTV SLO/Ana Mavsar
Gorenak je prepričan, da so za pritiski na DeSUS strici iz ozadja. Foto: MMC RTV SLO/Ana Mavsar

Gorenak, ki je sicer notranji minister, v svojem blogu piše, da je prva tema v Sloveniji v tem trenutku domnevno ponarejeno spričevalo Ivana Simčiča, vrstijo pa se poročanja "o tem, kateri odbor DeSUS-a je izstopil iz stranke in kateri odbor te stranke Karla Erjavca poziva k odstopu".

Gorenak za to krivi "strice iz ozadja". Ti da "se nahajajo na relaciji med WTC-centrom za Bežigradom in Murglami, tu in tam pa popijejo kakšno kavo v slaščičarni nasproti Državnega zbora". Po porazu Zorana Jankovića so se umaknili v ilegalo in delujejo od spodaj navzgor, je prepričan Gorenak.

Cilj pritiskov na DeSUS pa naj bi bil izstop stranke iz vlade in posledično padec vlade, ki da s svojimi ukrepi že posega po njihovih privilegijih. "Strici iz ozadja ščitijo torej predvsem sebe in svoje privilegije. Privilegijev jim ni dal in jim jih ne more odvzeti niti DeSUS niti Karl Erjavec, privilegije v obliki visokih pokojnin in drugih ugodnosti so si dodelili sami v času, ko so bili na oblasti, sedanja vlada pa jim jih lahko vzame," je zapisal. Ob tem dodaja, da se odbori, ki pozivajo k Erjavčevem odstopu, ne zavedajo, da brez njega ne bi bili v DZ-ju.