Slovenija
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 3.0 od 222 glasov Ocenite to novico!
Dejan Židan in Miro Cerar
Največ trenj naj bi bilo med Židanom in Cerarjem. Foto: Reuters
Delegaciji SDS-a in NSi-ja sta nadaljevali pogovore o sodelovanju v prihodnosti. Foto: BoBo
Marjan Šarec, LMŠ
Iz LMŠ-ja so sporočili, da odločitev NSi-ja spoštujejo. Foto: BoBo
VIDEO
Kako se bodo nadaljevala...
VIDEO
SDS in NSi pozivata ostal...
VIDEO
Tonin se je sestal z Janšo

Dodaj v

Je bil za odstop NSi-ja od pogajanj ključen spor med Cerarjem in Židanom? Židan spor zanika.

Koalicijski pogovori med SDS-om in NSi-jem
17. julij 2018 ob 08:26,
zadnji poseg: 17. julij 2018 ob 18:58
Ljubljana - MMC RTV SLO, STA

Predsednik NSi-ja Matej Tonin se je po odstopu NSi-ja od pogajanj s Šarcem na pogovoru glede sestave koalicije sešel s predsednikom SDS-a Janezom Janšo.

V NSi-ju so sicer po odločitvi dejali, da je bil ključen razlog za odstop spor med nekdanjimi koalicijskimi partnerji, kjer naj bi bilo neuradno največ trenj med predsednikom SMC-ja Mirom Cerarjem in predsednikom SD-ja Dejanom Židanom. Ta je sicer dejal, da spora ne pozna in da s Cerarjem dobro sodelujeta.

Kot so sporočili iz SDS-a, sta delegaciji SDS-a in NSi-ja pod vodstvom predsednikov strank Janeza Janše in Mateja Tonina nadaljevali pogovore o sodelovanju v prihodnosti. "Obe stranki delita stališče o politiki odprtih vrat in potrebnosti dialoga med vsemi parlamentarnimi strankami. Nerazrešeni razvojni in strukturni problemi zadnjega mandata k sodelovanju še posebej kličejo parlamentarne stranke, ki niso sodelovale v upravljanju države v obdobju 2014–2018. SDS podpira stališče NSi-ja, predstavljeno na ponedeljkovi novinarski konferenci, da sta prvi dve stranki po rezultatu še posebej odgovorni za oblikovanje nove vlade," so navedli v SDS-u, ki namerava NSi-ju poslati programski del osnutka koalicijske pogodbe.

V NSi-ju so potrdili, da so osnutek koalicijske pogodbe prejeli, a njegove vsebine še ne komentirajo. Pogovor je sicer potekal za tesno zaprtimi vrati, so pa iz NSi-ja sporočili, da so s SDS-om že skorajda usklajeni.

LMŠ: Na potezi je Janša
Iz LMŠ-ja, ki je vodil pogajanja o koaliciji šestih strank, so sporočili, da ponedeljkovo odločitev NSi-ja, da se s teh pogajanj umakne, spoštujejo. Trenutno pa je po njihovem mnenju na potezi relativni zmagovalec volitev, torej prvak SDS-a Janez Janša. Ob tem so dodali, da dozdajšnja pogajanja ocenjujejo "kot konstruktivna, saj smo v petih tednih dosegli velik napredek pri usklajevanju koalicijske pogodbe".

SD: Vsak, ki se pogaja, mora vztrajati do konca
Predsednik SD-ja Dejan Židan je dejal: "Verjamemo, da ima vsak, ki se pogaja in pride do takšnega osnutka koalicijske pogodbe, dolžnost pred državljani, da vztraja do konca," je dejal Židan in dodal, da je v nasprotnem primeru lahko razumeti, da tudi prvi korak ni bil narejen z zavedanjem, da "je treba trdo delati in tudi nekaj narediti." V SD-ju po njegovih besedah ugotavljajo, da je pogodba v marsikateri točki realizirala pričakovanja stranke.

SMC: Zgodba še ni končana
Na odločitev NSi-ja so se v torek dopoldne odzvali v SMC-ju, kjer odločitev NSi-ja obžalujejo, vendar razumejo, "da zgodba o koaliciji 5+1 še ni končana". "V tednu, ko pričakujemo več podobno odmevnih sporočil, bomo vsi, ki smo dobili zaupanje volivcev, gotovo opravili premislek o tem, kako lahko prispevamo k stabilnemu razvoju naše države," so zapisali na Twitterju.

SAB: NSi ni rekel zadnje besede
Vodja poslanske skupine Stranke Alenke Bratušek (SAB) Marko Bandelli je ob odstopu NSi-ja od koalicijskih pogajanj šesterice prepričan, da ne gre za dokončen umik in da je treba počakati, kaj se bo zgodilo v prvem krogu iskanja mandatarja. Ne vidi pa smisla, da bi se začeli pogajati s SDS-om, dokler pogajanja vodi predsednik LMŠ-ja Marjan Šarec.

Bandelli je pojasnil, da so bili tudi pogajalci iz NSi-ja na pogajanjih izredno korektni. Po njegovih besedah ima seveda vsaka stranka na pogajanjih svoje cilje in načrte, kako bo v koaliciji dobila čim več, a to po njegovem mnenju ni največja težava. Kot je dejal, je bilo med njimi veliko skupnih točk, zato je prepričan, da to ni zadnje, kar so rekli v NSi-ju.

Na vprašanje, ali so jih iz NSi-ja seznanili, da jih motijo konflikti med posameznimi pogajalci za zaprtimi vrati, je Bandelli odgovoril, da ne verjame, da bi to lahko označili za konflikte. Po njegovem mnenju gre za pogajalska izhodišča, pri katerih morajo najti skupni jezik.

"Mislim, da bi bila ta širša koalicija izredno pozitivna in konstruktivna. Naša stranka je konstruktivno naravnana, gleda naprej, na jutri, in mislim, da tudi sami vedo, da je to pomemben del za razvoj naše države," je še dejal o NSi-ju.

Ali je napočil čas, da Šarec za skupno mizo s predstavniki LMŠ-ja, SD-ja, SMC-ja, SAB-a in DeSUS-a povabi tudi predstavnike Levice, pa je odgovoril, da je to Šarčeva stvar. "Mislim, da je korektno, da povabi tudi njih. Mi nimamo nič proti, pomembna so izhodišča in kaj se bodo dogovorili," je pojasnil.

Levica: Odstop NSi-ja je pozitiven
V Levici odstop NSi-ja od koalicijskih pogajanj ocenjujejo kot pozitiven. Na vprašanje, ali so pripravljeni pristopiti k pogajanjem, je koordinator Luka Mesec odvrnil, da bodo počakali na klic oziroma ponudbo. Ob tem je namignil na portugalski scenarij, kjer je levica podpornik manjšinske sredinske vlade.

Po besedah Mesca taka vlada "recimo ni prodala banke, polne davkoplačevalskega denarja, ampak si je pri Evropski komisiji izpogajala umik zaveze". Mesec meni, da je izstop NSi-ja pozitiven tudi zato, ker je "ne nazadnje to stranka, ki zagovarja amerikanizacijo zdravstva, privatizacijo in nižanje davkov". Ključno vprašanje po njegovih besedah pa je, ali so to res samo politike NSi-ja ali nekaj, kar druži NSi in preostale sredinske stranke.

SNS: Jelinčič se zanaša na informacije iz Nemčije in Francije
Predsednika SNS-a Zmaga Jelinčiča odstop NSi-ja od koalicijskih pogajanj ni presenetil, saj ga je pričakoval. Po njegovem mnenju je prvak NSi-ja Matej Tonin trezen in pameten politik, ki je ugotovil, da v družbi peterice ne bo mogoče prispevati k reševanju Slovenije. Po informacijah, ki naj bi jih prvak SNS-a dobil iz kroga političnih svetovalcev francoskega predsednika Emmanuela Macrona in nemške kanclerke Angele Merkel, bi bila za Slovenijo najboljša možnost in zagotovilo, da bo vlada trajala štiri leta, koalicija med SDS-om, NSi-jem, LMŠ-jem in SNS-om.

Predčasne volitve bi namreč bile najslabša možnost za večino strank, ki bi po Jelinčičevi napovedi dosegle slabši izid. Predsednik na volitvah zmagovalne stranke SDS Janez Janša se tega zaveda, zato s koalicijskimi pogajanji ne hiti, je še dodal. Napovedal je, da se bosta z Janšo pogovarjala.

G. C., L. L.
Prijavi napako
Komentarji
BAD
# 17.07.2018 ob 08:48
@SamoRes
Možakar je povedal pošteno ; "prejšnji koalicijski partnerji" se ne razumejo in ne zaupajo kot prvo in kot drugo da jih je "strah" preglasovanja kar je zapisano s pomočjo Levice v DZ.

Sedaj pa ti meni razloži kako naj gre v to zadevo ?? Ne govorim da more iti z SDS ampak samo da je povedal pošteno in realno....
Slo_v_k
# 17.07.2018 ob 08:52
ce bodo predcasne izpade zagotovo Desus, ZAB, SNS
Nadja92
# 17.07.2018 ob 08:54
Madonca, pišete pa take, kot da bi bili na drugi strani čisti kot solza.
anny22
# 17.07.2018 ob 08:52
No, Šarec naj povabi v vlado Levico. Kaj drugega mu niti ne preostane. :)
Mi pa se bomo počasi začeli pripravljati na predčasne volitve.
Guinness
# 17.07.2018 ob 08:49
Sokanten razplet :)
maja kibira
# 17.07.2018 ob 08:41
Zelo premisljeno so tole izpeljali in pokazali svoj pravi obraz..tukaj se kaze tudi Sarceva neizkusenost in naivnost.
Disfenocingul
# 17.07.2018 ob 08:52
Ne glede na politicno pripadnost je treba priznat, da je ta poteza NSI prezira vredna, oportunisticna in hinavska. Upam, da bodo to prepoznali tudi volilci...

Kaj pa, če se njeni volivci s tem identificirajo?
shadyman
# 17.07.2018 ob 08:51
Dosegel je svoje ... malo je zavlačeval in porabil dragocen čas, zdaj pa hitro k tatkotu v objem in v lov za nove volitve!
Mitja80
# 17.07.2018 ob 08:56
tedni tečejo, tile se pa še vedno niso zmenili kdo ima koga rad in kdo bi s kom delal... če bi se mi v službah toliko menili v prazno namesto delali tisto za kar smo plačani bi se nam slabo pisalo...
Arnolfus
# 17.07.2018 ob 08:54
Po Židanovo bi lahko rekli, da bo nova vlada zmes totalitarne skrajne in ekstremistične levice.

Še dobro da smo v EU.
Jerica
# 17.07.2018 ob 09:01
Zdaj bomo dva meseca spremljali jajčkanje nakar bodo razpisane ponovne volitve. Večini navadnih smrtnikov nam je bil potek jasen že v večernih urah 3. junija. Meni je ravno za slovenske politike, da ne bo pomote- za VSE "naše" politike. Najljubše bi mi bilo, da bi nas vodila kakšna satelitska vlada...recimo islandska- ne poznam ljudi, ampak jim na slepo bolj zaupam kot celotni slovenski politični nomenklaturi od obstoja države naprej. Hodim volit, zato vam sporočam: "J***** s*!"
bayerncsu
# 17.07.2018 ob 09:02
Levi pol lahko prevzame vlado s lahkoto saj imajo en skupen trden program antijanša !
Vse ostalo ni pomembno,razdelijo si stolčke po želji v dobrobit Slovenske elite !
Joker
# 17.07.2018 ob 08:49
Bo moral Tonin za nekaj časa v arest, da se bo lahko enakovredno pogovarjal s svojima novima koalicijskima partnerjema.
qmara
# 17.07.2018 ob 09:02
Res ne razumem, zakaj ste tako proti odločitvi NSi-ja? Ima stranka pač jajca, je pokazala, da noče za vsako ceno na oblast. In cena bi bila visoka, saj bi jih koalicijski "partnerji" do naslednjih predčasnih volitev totalno raztrgali, skupaj z opozicijsko Levico. NSi v taki "koaliciji" ne bi mogla doseči nič, kar bi bila voda na mlin kakšni levosredinski stranki, ali pa Janši. Skratka, zaklali bi se v koleno s tem, da ne bi nič pripomogli k boljši Sloveniji. V levo"sredinski" koaliciji pa se bodo zdaj do naslednjih volitev samo spotikali...na naslednjih volitvah pa bodo ovčice spet volile "za spremembo" - iste stranke.
reader
# 17.07.2018 ob 08:52
Ideologija nad vsebino, še posebej korupcijo. V tej stranki ima edino Ljudmila Novak jajca. Prijedorski kredit, orbanovsko financiranje, ti pa kot da ni bilo nič.

Sramota.
kislec
# 17.07.2018 ob 08:55
" ... iz Šarceve "

GC-jeve učlteljice slove pa v jok: " Saj smo vedele, da iz njega nič ne bo..."
pepitko
# 17.07.2018 ob 08:47
Bravo NSI, pravilno ste se odločili. Slovenija gre naprej !!!
deželan
# 17.07.2018 ob 09:26
Tonin je s svojim dejanjem odprl vrata Levici.
Sedaj je odgovornost na pogajalcih Levice ter Šarca... bosta sodelovala ali gremo na volitve !
fritaja
# 17.07.2018 ob 09:23
knedlck
# 17.07.2018 ob 09:13
In zakaj bi bila katastrofa ce je SDS na oblasti.


Zato, ker je Janša enak kot Kaczynski, Orban, Strache, Erdogan. Če tega ne razumeš, potem nima smisla razlagati dalje ...
Binder Dandet
# 17.07.2018 ob 09:22
@SamoRes:
Janša ima 4 otroke, 3 sinove in 1 hčero. Tonin je lahko kvečjemu 4 sin.
Wasabi
# 17.07.2018 ob 09:19
Konflikti znotraj prejšnje koalicije niso nič v primerjavi s konflikti med Janšo in ostalimi. Zato se je Tonin tukaj izdal, ko govori, da bi bilo dobro, če bi sestavili veliko koalicijo. Ker tam so konflikti tako ene 10 x večji. In ga nič ne moti. Jaz sem od začetka vedel, da je Tonin pač Janšev mikrofon na pogajanjih in lažno upanje Šarca.
Sklonjen
# 17.07.2018 ob 08:47
Končno ena modra in državotvorna poteza, ki je za povrh še v skladu z voljo Slovencev!
kislec
# 17.07.2018 ob 09:02
Zdajzdaj nas bodo začeli tolažiti, da se na primerih zrelih demokracij Nemčije in Italije (ki sta vladi sestavljali kar nekaj mesecev/pol leta) vidi, da je tudi naša demokracija že dozorela...
fritaja
# 17.07.2018 ob 09:19
The Stig
# 17.07.2018 ob 09:10
Komaj čakam, da gre vse v tri...pol pa mogoče streznitev
Živela Venezuela :)


Kje ti vidiš, da gredo stvari po venezuelski poti? Lani 5% gospodarska rast, predlani tudi, rast zaposlovanja, industrije, potrošnje, inflacija stabilno malo pod 2% ... Če upoštevamo, da je bilo to zaradi nedelovanja vlade, potem se nam v bodoče obeta enako, če vlade še dolgo ne bo ;)
P1X3L
# 17.07.2018 ob 08:58
Kaj se še niste naučil da je use skup le en šov
vonko
# 17.07.2018 ob 15:21
Jelinčiča grabi panika, parlament se izmika.
slovenc1
# 17.07.2018 ob 15:28
Kaj pa Jelinčič naklada hahaha,ta je še boljša od tiste,da njegova žena peče torte za burmanskega kralja.
lojal
# 17.07.2018 ob 13:41
Sicer pa mlatenje prazne slame. Parlamentarni prag je treba dvigniti na 6%, pa bo hitro bolje.
gstk
# 17.07.2018 ob 09:07
Nevem zakaj tak rompompom okoli Šarca. Ob podpori vse medijske mašinerije je izgubil dvakrat zapored na volitvah. Sam je brez mandata začel zbirati neko koalicijo, ki jim je skupno samo to da se borijo za svoje položaje in da znajo uporabljati frazo "ne gremo z Janšo v koalicijo"

NSI menim, da je odločitev pravilna, edini ste povedali da ni vsebinske uskladitve sploh pa ne vsebne, drugi se pogojno strinjajo samo za razdelitev mest zase.
fritaja
# 17.07.2018 ob 09:06
BAD
# 17.07.2018 ob 08:48
@SamoRes
Možakar je povedal pošteno ; "prejšnji koalicijski partnerji" se ne razumejo in ne zaupajo kot prvo in kot drugo da jih je "strah" preglasovanja kar je zapisano s pomočjo Levice v DZ.

Sedaj pa ti meni razloži kako naj gre v to zadevo ?? Ne govorim da more iti z SDS ampak samo da je povedal pošteno in realno....


Pošteno bi bilo, če bi to povedal že pred začetkom pogajanj, kajti to ni nekaj novega, kar bi nastalo med pogajanji. Da se ne razumejo in da bi bili lahko s pomočjo Levice preglasovani, so vedeli že na dan volitev. Tako da so v bistvu samo zavlačevali. Meni se celo zdi, da so le užaljeni, ker niso uspeli s čisto vsemi zahtevami. Čeprav so, vsaj kot je Tonin včeraj povedal, uspeli s skoraj vsemi svojimi zahtevami, kar je mnogo več, kot je njihova "teža".
zamudnik
# 17.07.2018 ob 22:50
je bil ključen razlog za umik spor med nekdanjimi koalicijskimi partnerji, kjer naj bi bilo neuradno največ trenj med predsednikom SMC-ja Mirom Cerarjem in predsednikom SD-ja Dejanom Židanom.

Kar slišim razlago:

"Volivcem in volivkam moramo jasno povedate, da ni bilo nobenega spora, morate pa tudi vedete, da mi ne bomo odstopili od stališč, ki smo jih pripravljeni branite tudi za ceno spora, do katerega je prišlo."
Živela pamet in "Teran - Hrvatska Istra"!
Sussudio
# 17.07.2018 ob 15:50
V kolikor bi NSi vstopila v levo vlado bi njena usoda bila ista kot SLS-ova.
Levi so že ploskali pogajanjem NSi z levo vlado, so že ploskali Novakovi... a kdo od teh pa bi volil NSi? Nihče! Tisti, ki pa so danes volili NSi bi v veliki večini na naslednjih volitvah volili SDS.
Z aplavzi z leve strani si NSi nima kaj pomagat.

Sicer pa slovenska levica od leta 2004 histerično obuja pretekle populizme in pridno izkorišča opranoglave ljudi bivšega režima. Rezultat pa je tak da je danes primitivna Levica v parlamentu in to z 10 poslanci. Sedaj pa naj slovenska leva-"sredina" lepo poje kar je skuhala in naj sestavi vlado z Levico! PA da vidimo kako bodo lahko sestavili vlado kjer po eni strani morajo igrati hlapce Nemčije, na drugi strani pa morajo igrati hlapce 70 let starih nebuloz, sovraštva do zahoda itd.
deželan
# 17.07.2018 ob 10:13
burgman
Torej dvignit prag za vstop v parlament na 10 % in potem naj društva polemizirajo za šankom, stranke pa v parlamentu.

Po letih izsiljevanja za lastne potrebe zaradi 3 ali 4 glasov je to dozorel ukrep !
Ali je prag za vstop v DZ 7, 8, 9 ali 10% je stvar dogovora, vsekakor je 4% preživeto.
Churchill W.
# 17.07.2018 ob 09:46
Kaj je @SamoRes? Sem te "užalil" in si me prijavi ter zahteval izbris?
Kje je tvoja "levičarska" drža o pravicah? Vsi enaki vsi enakopravni?

Aja, to velja ko gre samo za vam enako misleče. Če pa vsa kdo okara, se ne strinja z vami takrat pa postane sovražnik.

Bom še enkrt rekel - ne prenesem Janše in njegovih tvitkov, žaljenja vseh povprek ki se ne strinjao z njim in z njegovo politiko. In vedno se vtakneš v vse to - upravičeno. A sam nisi nič boljši in si svojo selektivno držo kaj je dovoljeno enak kot on!
Če on lahko potem pa lahko tudi jaz!
Nesprejemanje s strani Janše (in njegovih sledilcev) + nesprejemanje s streni Levice (in njenih slediclev) = isti šmorn samo da se imajo eni za desne drugi pa za leve.
fritaja
# 17.07.2018 ob 09:33
Arndovia
# 17.07.2018 ob 09:26
Nic, jeseni bodo spet predcasne volitve. Slovenija si s svetlobno hitrostjo sama spodkopava svoj ugled in se priblizuje italijanskim scenarijem, kjer bomo hodli vsakih 6 mesecev na volitve ... V Evropi in drugod pa nas bodo lepo dali v kategorijo drzav "Others" - nepomembni.


Ker zdaj nas imajo v kategoriji "pomembni" ... LOL
copcop
# 17.07.2018 ob 09:10
Tudi Janez ni v zavidljivem poližaju. Laten ego bo moral precej potlačiti, če bo želel sestaviti koalicijo. Kar bo težko ali celo nemogoče.
pobrisan
# 17.07.2018 ob 09:10
Pogajanja so pokazala, da konflikti iz stare koalicije niso pozabljeni in so izredno obremenjujoči. V nekaterih delih so zelo osebne narave
-------------------------

100% drži. Bi pa bilo zanimivo poslušat kaj se je dogajalo na teh pogajanjih.
severnik
# 17.07.2018 ob 09:09
Zelo premisljeno so tole izpeljali in pokazali svoj pravi obraz..tukaj se kaze tudi Sarceva neizkusenost in naivnost.

Itak, Šarec je kriv, ker jih je povabil na pogovore in oni so odklonili???? Smešni ste.
ČRNIGAD
# 17.07.2018 ob 09:00
Kdor misli da je to storil Tonin sam se moti. Tonin je le za piar NSI, ki ga iz ozadja vodi stric SDS-a Aleš HOJS in strici iz RKC. Zaradi tega je morala Ljudmila NOVAK odditi. Me je pa Tonin zeznil sem napovedoval da bo to storil po podpisu koalicije. Sedaj je na vrsti novo sajenje rožic in pripovedovanje pravljic o delovanju za Slovenija ki bo boljša in prijaznejša do njenih prebivalcev-državljanov
social
# 17.07.2018 ob 22:44
v Sloveniji bi morali sprejti zakon,da se morajo naslednji dan po volitvah vsi izvoljeni poslanci obvezno namestiti v protokularnem objektu na brdu, tam bi jim lahko uredili vse kar rabijo za pogajanja. Pravilo bi bilo enostavno, dokler se ne zmenijo ni izhoda ! Dlje kot trajajo pogajanja slabša je hrana ! Če se ne zmenijo v enem mesecu samo še kruh in voda.

Glede na to, da se jim mudi na počitnice bi že imeli vlado ... vsi državljani pa bi veliko privarčevali.
gabi.blatnik
# 17.07.2018 ob 22:42
br50, dobro si povedal Popolnoma se strinjam.
Židan ne more, da ne laže.
monk.
# 17.07.2018 ob 14:28
Torej levica bi davke še višala??
The Stig
# 17.07.2018 ob 09:10
Komaj čakam, da gre vse v tri...pol pa mogoče streznitev

Živela Venezuela :)
fritaja
# 17.07.2018 ob 09:08
Slo_v_k
# 17.07.2018 ob 08:52
ce bodo predcasne izpade zagotovo Desus, ZAB, SNS


Morda, a Janša kljub temu ne bo dobil 46 glasov.
Demosten18
# 17.07.2018 ob 08:50
NSI se je pogajala s figo v zepu, zdaj bodo pa (sicer zaupno) koalicijsko pogodbo nesli na SDS...ki bo z njo poskušal prepricati nekatere stranke in jih s tem stisnil v kot (glede na to, da so se z njo ze strinjale v pogajanjih z LMS, bodo izpadle nekonstruktivno, ce jo bodo zavrnile, ko jo bo na mizo dal SDS).

Ne glede na politicno pripadnost je treba priznat, da je ta poteza NSI prezira vredna, oportunisticna in hinavska. Upam, da bodo to prepoznali tudi volilci...
slovenc1
# 17.07.2018 ob 14:48
Ta namig Mesca pomeni to,da bi se morali pogoditi z EU,da NLB ne prodamo. Torej se bo že takoj na začetku zapletlo,ker to prodajo zdaj podpirajo več ali manj vsi.
gospod iskreni
# 17.07.2018 ob 14:31
Ko Tonin noce v levo koalicijo ker bi ga unicili, je izdajalec. Ko nihce noce v desno je pa resitelj. Neumna logika
mare...k
# 17.07.2018 ob 09:13
en mesec nisem spremljal ničesar razen fuzbala...

ja hudiča...a še vedno se niste zmenili?
ja kaj ste pa počeli en mesec?
a ste gledal fuzbal?

he,he...
'Johnny's in the basement
Mixing up the medicine
I'm on the pavement
Thinking about the government...'
(B.Dylan)

p.s. I'm gonna join Johnny...
HOR
# 17.07.2018 ob 09:09
"...Po umiku iz Šarčeve koalicije NSi odhaja na pogovore k Janši..."

So odhajali, odhajajo in bodo odhajali po navodila k Janši...
NSi se je utrdil, kot SDS-ov "Mini Me"...
mooodeeel
# 17.07.2018 ob 08:56
N.SI, se te bomo volili!!!
Kazalo