Slovenija
Janša in Šarec
Predsednik republike se bo z Janezom Janšo še posvetoval, Šarec pa je predsedniku sporočil, da še nima 46 glasov, a pričakuje, da bodo pogajanja uspešna. Foto: BoBo
Marjan Šarec
Marjan Šarec je predsedniku republike sporočil, da še nima zagotovljenih 46 glasov podpore. Foto: BoBo
VIDEO
Mandat Janši, če ga bo sprejel

Dodaj v

Pahor namerava za mandatarja predlagati Janšo. Šesterica strank verjame v uspeh pogajanj.

Šesterica strank nadaljuje pogajanja
6. julij 2018 ob 07:57,
zadnji poseg: 6. julij 2018 ob 12:30
Ljubljana - MMC RTV SLO, STA

Predsednik republike Borut Pahor je po drugem krogu posvetovanj o izboru kandidata za mandatarja z vodji poslanskih skupin LMŠ-ja, SD-ja, SMC-ja, NSi-ja in Levice sporočil, da namerava za mandatarja predlagati Janeza Janšo. Šarca bodo podprli v LMŠ, SD in SMC, Levica pa Šarca ne bo podprla.

Pahor namerava za mandatarja predlagati Janeza Janšo, a se bo pred tem še posvetoval s prvakom SDS-a. Predsednik republike je namreč po drugem krogu posvetovanj ugotovil, da nihče od morebitnih mandatarskih kandidatov ne uživa zadostne podpore za izvolitev. Pahor se bo sicer naslednji teden še posvetoval s predsednikom državnega zbora Matejem Toninom, ob koncu tedna pa se bo sestal še z Janšo in posvetoval o možnosti, da ga predlaga za mandatarja.

Predsednik LMŠ-ja Marjan Šarec pa je po zadnjih usklajevanjih šestih strank dejal, da še nima potrebnih 46 glasov, pogovori pa se bodo nadaljevali. Podobno pa je potrdil tudi vodja poslanske skupine LMŠ-ja Brane Golubović, ki je po posvetu s Pahorjem dejal, da je predsednika obvestil o tem, da pogajanja še potekajo in še ni zagotovljenih 46 glasov. "Predsednika republike sem obvestil, da pogajanja še potekajo in da v LMŠ-ju podpiramo Marjana Šarca za mandatarja," je še dejal Golubović in dodal, da si v LMŠ-ju želijo izvolitev predsednika vlade z isto koalicijo, kot bo v vladi, ko bo zagotovljenih 46 glasov, bo tudi podano soglasje za kandidaturo Šarca.

Han: Vse stranke so imele možnost iti v vlado
Vodja poslanske skupine SD-ja Matjaž Han je po sestanku s Pahorjem dejal, da se je spremenilo le to, da so zdaj v SD-ju prepričani, da bodo podprli Šarca za mandatarja tudi zaradi poteka pogajanj. "Tako SD kot NSi in preostale štiri stranke uspešno in korak za korakom premagujemo ovire, ki so pred nami. Mislim, da lahko pride do parafiranja koalicijske pogodbe in lahko vse stranke pridejo pred svoje organe povedat, kaj so dosegle in česa ne, potem pa imamo čim prej vlado, ki bo reševala težave ljudi."

Na vprašanje glede iskrenosti sodelovanja NSi-ja v koaliciji je Han odgovoril, da misli, da Matej Tonin s pogajanji misli resno. Glede Levice pa je Han dejal, da so imele vse stranke možnost iti v vlado in da v politiki svoj program lahko uresničiš le, če greš v koalicijo. "Bom povedal v njihovem jeziku, če bi se partizani na tak način odločali, kako naprej, ne bi bili nikoli osvobojeni," je še dejal Han.

Zorčič: Glasu ni zagotovil le Brglez
Vodja poslanske skupine SMC-ja Igor Zorčič je po pogovoru s Pahorjem podobno dejal, da bo SMC zagotovil devet glasov Marjanu Šarcu, kar pomeni glasove vseh poslancev, razen pred kratkim iz stranke izključenega Milana Brgleza. O koalicijskih pogajanjih šesterice strank je Zorčič dejal, da gre za skupino strank, ki lahko skupaj sodelujejo kljub programskim razlikam. "Pogajanja so še v začetni fazi, ampak glede na potek pogajanj verjamem, da obstaja možnost, da bo ta koalicija ustanovljena."

Na vprašanje o sodelovanju z Levico pa je Zorčič dejal, da ima občutek, da sami nočejo v koalicijo oziroma želijo ostati v opoziciji glede na nekatera stališča, ki so bila nesprejemljiva za vse stranke, kot je referendum o Natu. "So pa nekatera programska izhodišča Levice taka, da so blizu tudi nam, zato bi, če bi do sodelovanja prišlo, to sodelovanje bilo mogoče," je dejal Zorčič.

Vatovec: Očitno so se stranke že odločile za izključitev Levice
Vodja poslanske skupine Levice Matej Tašner Vatovec je po sestanku s Pahorjem poudaril, da so se z LMŠ-jem dogovorili, da jim bodo posredovali osnutek predvidenih ključnih ukrepov, na podlagi katerega bi se pogovarjali o morebitnem sodelovanju. "To se do danes ni zgodilo, kar kaže, da si ta združena sredina ne želi Levice v vladi." Vatovec je ob tem dejal, da je bilo že na samem začetku sestankov jasno, da si koalicija sprva petih, pozneje pa šestih strank Levice v koaliciji ne želi.

Zaradi odsotnosti pogovorov je Vatovec dejal, da Levica ne bo podprla Marjana Šarca. "Vlada, ki gre v času konjunkture v nižanje davkov, prodajo NLB-ja na zastavljen način in razgradnjo javnega sistema v zdravstvu, kaže na kompromise, ki ne bodo dobri za državljanke in državljane." Vatovec je ob tem dejal, da so v Levici jasno povedali, da si želijo pogovorov. "Lahko bi s pogovori z Marjanom Šarcem kot mandatarjem izpostavili, kaj so naše želje in naši projekti, a teh pogovorov ni bilo. Brez teh pogovorov se pa težko odločamo." V odgovor Hanu pa je izpostavil programsko točko SD-ja, ki govori o gradnji dobre družbe, in ob tem omenil naložbe, kot je bil Teš 6.

V nadaljevanju pogovorov šestih strank o koaliciji pod vodstvom LMŠ-ja bosta svoje predloge podala še SAB in DeSUS. Šarec računa, da bodo sklenili vsebinske pogovore, prihodnji teden pa prešli na kadrovski razrez.

Ljudmila Novak Janše ne bo podprla
Pahor je že napovedal, da bo, če se bo izkazalo, da jasnega stališča vodij poslanskih skupin tudi danes ne bo, kot kandidata za predsednika vlade predlagal relativnega zmagovalca volitev, predsednika SDS-a Janšo. Pri čemer je negotova podpora Janši tudi v NSi. Vodja poslanske skupine Jožef Horvat po sestanku s Pahorjem ni dajal izjav, je pa zato poslanka NSi Ljudmila Novak povedala, da Janše ne bo podprla.

Prvi krog posvetovanj z vodji poslanskih skupin je predsednik republike opravil na začetku tedna, a ni dobil jasnega stališča, kdo od morebitnih kandidatov za mandatarja bi lahko na glasovanju v DZ-ju dobil zadostno podporo. Tako predsednik SDS-a Janez Janša kot predsednik LMŠ-ja Marjan Šarec namreč nimata zagotovljenih potrebnih 46 poslanskih glasov za izvolitev za predsednika vlade.

Pahor je napovedal še, da se bo pred posredovanjem predloga prepričal, da kandidat ne bo umaknil soglasja, kar se je tudi omenjalo kot možnost, pravna mnenja o tem, ali mora biti v prvem krogu iskanja mandatarja glasovanje v državnem zboru ali ne, pa so različna. Svoje odločitve Pahor danes še ne bo sporočil, predvidoma bo ta znana na začetku prihodnjega tedna. Za vložitev predloga za izvolitev mandatarja ima Pahor čas do 22. julija.

L. L., Al. Ma.
Prijavi napako
Komentarji
eFact
# 06.07.2018 ob 08:44
Kot kaže Šarcu tudi ne bo ratalo, tako kot ne Janši. Glede na to, da bo prvi krog pripadel Janši (ki se bo verjetno odpovedal mandatarstvu), bo drugi krog pripadel Šarcu. Ker oba ne moreta sestaviti vlade, bo rešitev brez predčasnih volitev možna samo v povezovanju tistih, ki si tega trenutno ne želijo. V vsakem primeru, Sloveniji se ob trenutni izbiri ne piše najbolje, predčasne volitve pa dvomim, da bi rešile karkoli. Realno, vlada teh 6 strank je utopija, 3 obstoječe, ki se že zdaj niso zmenile med seboj, naj bi se razumele s še dodatnimi tremi? Malo morgen.
STANE
# 06.07.2018 ob 09:22
Homer
Do jeseni bodo itak šolniki počakali,saj šele takrat lahko štrajkajo....
gesan
# 06.07.2018 ob 09:15
Dokler bo pahor na odgovornem položaju, je ta država in njen sistem, milo rečeno, neresna pojava!
STANE
# 06.07.2018 ob 09:25
br50
Ne primerjaj Merklove z Janšo.Ženska nikogar ne zmerja,drugače misleče spoštuje.Če bi bil Janša nemški politik,ga že zdavnaj ne bi bilo več na politični sceni !!!
Homer.
# 06.07.2018 ob 08:18
Koliko mesecev je Merklova sestavljala vlado?
Dobre 4 mesece!
Koliko mesecev je poteklo od volitev v Sloveniji?
Eden!

Če primerjamo z Nemčijo (saj se radi primerjamo, a ne?), imamo časa do jeseni.
In celo ne bomo nič izgubili, saj zaradi parlamentarnih počitnic (čeprav pravijo, da jih ne bo), ne bo nobenega dogajanja in nič ne bomo zamudili.

Če pa ne bo razrešena usodna dilema o javnih uslužbenkah in uporabi parfumov, pa bomo že potrpeli.
Pa tudi tista potencialna rudarka bo počakala še kak mesec...........
STANE
# 06.07.2018 ob 09:30
Paradoks...Ljudmilo so odmaknili,da bi lahko sklepali koalicijo z Janšo,sedaj jo bodo pa z Šarcem
ali pa sploh z nikomer.Mimogrede...pokončna ženska tale Ljudmila ! Ena redkih,ki je "pogruntala" Janšo.No tudi ostalim bo prišlo,slej ko prej....
Nikec3
# 06.07.2018 ob 10:31
Temu naj bi podporo zagotovili v NSi-ju, a zgolj s šestimi poslanci. Njihova poslanka Ljudmila Novak je namreč napovedala, da Janša na njeno podporo ne more računati, so potrdili v NSi-ju.

Zdaj ko Janše še NSi ne podpira v celoti, je res čas, da se človek zamisli, kaj počne narobe.
urle
# 06.07.2018 ob 10:28
kaj bi tale Borut brez vseh teh posvetovanj....
Nikec3
# 06.07.2018 ob 10:35
Primerjat Merkovo z Janši je pa res nesmiselno. A je šla Merklova slučajno k Turškemu Ahmedu po kredit, tako kot je šel JJ k Dudički?

Janša v nemški politiki zaradi koruptivnosti ne bi zdržal niti pol leta.
Bivši uporabnik
# 06.07.2018 ob 09:36
@SamoRes
"Samo skrajna levica je leva. Če si bolj desen od Mao Cetunga si desničar."
gesan
# 06.07.2018 ob 09:20
br50
# 06.07.2018 ob 08:53
Angela Merkel je res nekaj casa sestavljala koalicijo...samo v Nemciji se vse stranke vedo medseboj pogovarjat in se nikogar ne izkljucuje tako kot v nasi drzavi...
------------------------------------------------
Ma tam ni v praksi, da bi nekdo, ki noče dvigovat sodne pošte, ki mu ne ustreza, druge lahko tako žalil kot to počne naš največji patriot in ortodoksni povezovalec vse strani.

in tako je janezek postal za svoje goreče vernike in gardo, sinonim povezovalnosti in razumevanja.

hahaha, videno samo v Buthalah!
Bivši uporabnik
# 06.07.2018 ob 08:10
SamoRes@
in razlika med Janšo,Ljudmilo,Toninom,Mesecem,Židanom
,Šarcem,Cerarjem...in seveda Pahorjem je ?

'razsvetli me' ,prosim...
SLObunkeljn
# 06.07.2018 ob 10:42
Bravo Ljudmila! Ohranila si svoj ponos i hrbtenico!
Lovec
# 06.07.2018 ob 10:24
Predstava za javnost se nadaljuje. Lutkovno gledališče dela s polno paro. Ko se je potrebno odločiti za malo bolj resne zadeve Pahor cinca, in to niti PR več ne pokriva.

Je pa te dni zaslediti, kako uskljano in kaj vse daje od sebe medijska mašinerija Pravih, da pelje davkoplačevalce v štalco. Tudi servilnost novinarjev in urednikov je sedaj na vrhuncu.
hexen
# 06.07.2018 ob 09:05
Njihova poslanka Ljudmila Novak je namreč napovedala, da Janša na njeno podporo ne more računati, so potrdili v NSi.

A jo bodo zdaj vrgli iz stranke tako kot desničarji to delajo, že videno pri SMC?
STANE
# 06.07.2018 ob 09:50
gesan
Ne razumem,kaj si hotel povedati...jaz mislim,da bi nemški volivci že zdavnaj izločili iz politike in posledično seveda stranka nekoga,ki ima toliko afer od preprodaje orožja,do Patrije, nepojasnenega premoženja,plačilo položnic,sporno financiranje strank in svojih medijev,zmerjanja sodržavljanov, da ne bi bil več na politični sceni....
jezevec
# 06.07.2018 ob 18:19
Virantovanje je na obzorju
RibičIČ
# 06.07.2018 ob 11:07
Take gordijske vozle bi rešil večinski volilni sistem. Tisti, ki zmaga takoj prevzame oblast. Čez štiri leta se plača davek. Ne pa tole sranje dogovarjanja in cincanja in nategovanja in....

Večinski sistem bi v Sloveniji deloval tako, da bi Stranka zaradi razdeljenosti političnih nasprotnikov pobrala ustavno večino mandatov, spremenila volilni sistem po svoji meri in se nikoli več ne umaknila z oblasti. Ne hvala.
Applecore
# 06.07.2018 ob 10:34
Tonin le orodje Janše? Uf, bom zvedel še kaj novega, a ni bil kakšno leto nazaj še Kučanov podtaknjenec? :)

Je pa pač dejstvo, da so si programsko blizu z SDSom, tako da bodo vsaj v pretežni meri podprli Janšo. In to ne glede na to, da je NSi izpadla iz parlamenta ravno po mandatu, ko je sodelovala v Janševi koaliciji.
ketner
# 06.07.2018 ob 10:32
V začetku sem bil skeptičen do Ljudmile. Sčasoma mi je bila njena drža vedno bolj simpatična. Z NSi, stranko njej podobnih ljudi bi celo nasprotna politična opcija našla skupne točke in sodelovanje. Žal se je Tonin obrnil k Janši in če bo pri tem vstrajal adijo NSi.
gesan
# 06.07.2018 ob 09:24
mikimiška1
# 06.07.2018 ob 09:21
Šarec je prosil predsednika da naj počaka do petka!
Toda ne do katerega hahaha!!
Najbolj bi mu pasal petek 14.12., prej itak ne more našteti 46 glasov!!!! Do takrat bomo pa že vsi ušli!
----------------------------------
in to se dela norca nekdo, ki podpira nekoga, ki ima še krajši domet za sestavo vlade.

Bravo! Temu bi jaz rekel po novem "jelinčićev sindrom kroničnega lažitisa"!
gesan
# 06.07.2018 ob 09:22
sloslehernik
# 06.07.2018 ob 08:31
Potrebujemo vlado s polnimi pooblastili TAKOJ. In to tako, ki bo delala v korist Slovencev in državljanov Slovenije. Tile gospodje in gospa pa imajo pred svojimi očmi le "stolček" na katerih bi radi sedeli in bili pomembni. Njihov veliki EGO pa jim pogled na pereče probleme povsem zakriva. Dajmo, začnite že delat!
------------------------------
A nam razložiš lepo prosim, kdo to potemtakem od trenutnih na razpolago, nima tega "velikega egota"?
SKing
# 06.07.2018 ob 08:44
Hahahha, JJ - kmalu boste čisto, čisto sami!

Še Ljudmila vam je odrekla podporo.

Adijo JJ no!!!! Zaradi vas v politiko prihajajo LMŠ, ZaHEC, PS, SMC, SAB in podobno.

Ko je čas za odhod - je čas za odhod. Adijo Veliki Vodja JJ.
london1982
# 06.07.2018 ob 16:25
Čestitke Ljudmili Novak za pokončno držo!
levibober
# 06.07.2018 ob 11:31
BarakOrkbama

Dolg ni kriterij. Državna poraba je.

Državna poraba Somalije je bila še pred nekaj leti blizu 0 dolarjev - torej je bila to desničarska utopija?
SUGS
# 06.07.2018 ob 10:51
Jaz imam občutek, da Šarec ni sposoben.

Njegova mimika, odgovori in deljenje zares površinskih odgovorov me mal strašita.

Tip dobesedno izgleda kot lutka, ki so ga nastavili oldboysi.
Cerar je vsaj etiko prodajal.

hm.
bori
# 06.07.2018 ob 21:06
vihraviuporabnik
EDINI, ki lahko izpelje SLO iz utopije komunizma je J.J.

Naš Janez.
lojal
# 06.07.2018 ob 19:51
Borči bi rad poravnal dolg do velikega vodje, ampak mu najbrž ne bo uspelo.
garmond
# 06.07.2018 ob 18:58
A bi res radi zopet imeli Janšo? Spomnite se leta 2012, ko smo živeli pod izredno velikim političnim pritiskom, enakem kot v neki diktaturi. Ustvarjanje izrednih razmer, klicanje trojke, uvajanje policijske države...
Ne, normalni slovenski državljani si še ene Janševe vladavine ne želimo, NE HVALA!!!
firbec111
# 06.07.2018 ob 17:25
Hrvati bodo veseli še ene 10 let, dokler se Janša ne odloči iti v pokoj, takrat bo pa Slovenija sposobna narediti levo/desno koalicijo ,ki bo odlična za vse državljane. DO takrat bomo pač trpeli zaradi enega sebičneža, ki skrbi samo za svojo rit
CimeBine
# 07.07.2018 ob 00:03
SDS naj si svoj Škandal 24 zatakne v gumbnico, Janša pa v zadnjico.
Marko Crnkovič
Sponzorja primitivizma ne moremo resno jemati kot odposlanca preporoda Slovenije. Kaj šele kot možnega mandatarja. Fuj!

Pred mesecem dni smo že začeli odpirati šampanjec, da bi nazdravili povolilnemu prenehanju izhajanja SDS-ovega Škandala 24. Mislili smo namreč, da se bo slovenska medijska krajina brez tega paramadžarskega tabloidnega podna mentalno de-ku-klux-klanizirala nazaj.

Optimizem je bil na žalost preuranjen. Revija je nehala izhajati samo v tiskani obliki, internetna verzija pa veselo svinjá še naprej — da uredniku v senci ja ne bo zmanjkalo štofa za tvitanje.

Tako so včeraj po zaslugi anonimnega državljanskega fotoreporterja — ki so mu morda res plačali obljubljenih 50€ — “zasačili” Dejana Židana, ki z roko sega mlajšemu moškemu okrog vratu in se nagiba k njemu, kot da mu hoče nekaj povedati.

Ampak ne, to ni bilo to! “Avtor je k fotografijam pripisal,” pišejo v Škandalu, “da ima občutek, kot da poskuša Židan moškega, ki ga objema, poljubiti.”
Duhovit? Prijazno ciničen? Hudomušen? Janša? Hahaha!

“Dejan Židan se fantov v svoji bližini očitno rad dotika, o čemer priča tudi fotografija v nadaljevanju,” nadaljuje Škandal in objavi še eno Židanovo fotko, na kateri spet enemu mlajšemu moškemu popravlja ovratnik od suknjiča.
Če nihče drug, je to resno vzel — oz. razumel tako, kot je treba — vsaj Janez Janša himself. Retvital je namreč Škandalov share z linkom na zgornji članek in pripomnil:

“Zdaj vsaj vemo, kakšno obnašanje je za @ZidanDejan ne-radikalno in ne-ekstremno.”

Hmm. Ali je Janša hotel biti duhovit? Prijazno ciničen ali vsaj hudomušen?

Najbrž res: “neradikalnost” in “neekstremnost” namreč letita na levičarske očitke desničarjem, da so radikalni in ekstremni, Janša pa se je očitno hotel pošaliti na račun Židanovega ljubeznivega dotikanja človeka istega spola — češ, zdaj pa vemo, kaj s tem mislijo.

No, Janša ne zna biti niti duhovit, niti prijazno ciničen, niti hudomušen. V javni komunikaciji že ne.
Nakar se Janša začne delati norega

Pa tudi če bi znal. Kaj hudiča je v tem človeku, da se čuti dolžnega retvitati slaboumen in za lase privlečen članek, ki bazira na Janševemu (re)tvitu?

Potem so seveda sledile tipične svinjarije iz slovenske sekcije tega butastega socialnega omrežja. V tem stilu: “slovenija je polna prikritih pedrov,ki jih udbomafija izsiljuje, potem se pa včasih vprašamo ali je v glavah politikov vse v redu, ko sprejemajo škodljive odločitve.” Itd.

Židanu samemu se je kdo ve zakaj celo zdelo vredno odgovoriti. No, saj vemo zakaj. Seveda ni hotel zamuditi priložnosti za protiudarec, ki se mu je ponudila na pladnju:

“Ko misliš, da je radikalna desnica @strankaSDS @JJansaSDS s svojimi mediji in napadi na posameznike že dosegla dno, ugotoviš, da gre še slabše. Zato je tako pomembno, da so laži, podtikanja in podobno v državi razumljena kot nedopustna ravnanja v političnem prostoru.”

Na to pa se je Janša začel delati norega in odgovoril:

“Če prav razumem @ZidanDejan, so fotke ponaredek? Ali v čem je problem?”

Nakar Židan nazaj Janši s fotografijo, na kateri drži Orbána čez ramo:

“@JJansaSDS Je ta slika ponaredek? Pa se ne spomnim, da bi jo uporabljal za osebne napade…”
Ne mine dan

Ni minil dan, odkar je Škandal pod naslovom FOTO: “RJUHARICE” PREPLAVILE SREDIŠČE LJUBLJANE: Pri sosedih kazen 150 evrov, pri nas očitno ni problema objavil fotografijo skupine najmanj šestih muslimanskih žensk (v družbi enega moškega) na Cankarjevi ulici. Fotografijo je poslala bralka z naslednjim retoričnim vprašanjem: “Kaj se dogaja v tem našem prelepem glavnem mestu?”

Škandal jo je pomiril, da gre “najverjetneje” za turistke in dodal:

“Velja pa ob tem spomniti, da je v sosednji Avstriji v javnosti prepovedano nošenje burk in nikabov. Kazen 150 evrov!”

In ni minil niti en dan, odkar je Škandal pod naslovom FOTO: KAJ POČNEJO TI LJUDJE V MARIBORSKEM EUROPARKU? Ženske zadelane do oči, moški temne polti, tarča pa tri leta stara punčka objavil tole:

“‘Sedeli smo (jaz nosečka, partner ter družinska prijateljica z otrokoma, starima 3 leta in 2 meseca), ko v enem lokalu pride mimo skupina šestih tujcev, ženske zadelane do oči, moški temne polti. Ena izmed žensk s prsti pritiska na telefon in zdi se, da prikrito snema prijateljičino triletno hči. Prijateljica je zahtevala telefon in res je bila njena hči posneta. Ko so zahtevali, da posnetek izbriše, kar so storili, je bil očitno že poslan nekomu po Instagramu,’ se glasi naravnost grozljiv povzetek zgodbe, v kateri so omenjeni tujci, ki so ugotovili, da so opaženi, nato pobegnili s taksijem, ki se je vzel od nikoder.”
Fuj!

Ne morem verjeti, da so desničarji lahko tako primitivni. Karkoli že si človek misli o muslimanih — dopuščam možnost, da nič lepega, zlasti ne o teh pri nas —, takšno pisanje je totalna populistična hujskaška histerija — in to pri vsem skupaj še neumna in nepismena, neglede na vsebino.

SDS naj si svoj Škandal 24 zatakne v gumbnico, Janša pa v zadnjico. Človek, ki simpatizira, aktivno podpira in moralno ali kako drugače sponzorira tako gnusno novinarstvo za informacijsko in civilizacijsko masturbiranje najnižjih organizmov družbe, si ne zasluži, da bi ga kdorkoli resno jemal kot odposlanca družbenopolitičnega preporoda Slovenije, pa če je dobil na volitvah še ne vem koliko glasov — kaj šele kot možnega mandatarja. Fuj!
gorcin
# 06.07.2018 ob 19:49
Baje je Pahor že sprejel odgovornost. Če bo okroglo, bo Janša, če bo špičasto, bo pa Šarec.
figlio
# 06.07.2018 ob 13:28
Ali smo pripravljeni na reset sistema?
"+" = da
"-" = ne
Bivši uporabnik
# 06.07.2018 ob 12:42
@SamoRes
Dobesedno nič od tega, kar zagovarja Levica ni "pravično" in ta prihodnost bo zelo temna. Razočaran bom pa samo nad tem, da smo namesto prosperitete izbrali bedo, če se res zgodi to, kar praviš. Sicer pa me ne skrbi kaj preveč, ker tudi če se to res zgodi, se bo končalo isto kot vsakič prej. Ko bo zmanjkalo tujega denarja bo vse propadlo, potem pa lahko začnemo na novo.
Nikec3
# 06.07.2018 ob 11:09
Razlogi zakaj nihče ne želi iz v koalicijo z Janšo niti najmanj niso programski. V koalicijo z njim nihče ne želi, ker:
1. Je JJ žaljiv
2. Kjer je JJ, tam je korupcija
3. Ker jemlje kredite preko svojega Dobovskega kolega Snežiča in Đuđićke
4. Ker se stranka financira iz Madžarske
5. Ker ima stranka dobesedno hordo svojih medijev, za katere se tudi pohvalijo, da so jih sami ustanovili.

To so razlogi, da stranke ne bodo šle v koalicijo z SDS, ne pa program.
Mats
# 06.07.2018 ob 10:54
@Sklonjen: tebi pa matematika nekako ne gre, kaj? Večinska izvolitev pomeni, da bi morala v tem primeru dobiti SDS 50,1% vseh glasov ob 100% volilni udeležbi. Tako pa so dobili 25% ob 50% udeležbi, kar predstavlja 12,5% vseh glasov. To pa ne pomeni večine. Je pa res, da so dobili največ glasov ;-) Malo manj "statističnega" zavajanja, pa bo vse lepše :-)
Zoro27
# 06.07.2018 ob 10:20
Če so vsi načelni in se držijo obljub, vlade v takšni sestavi parlamenta ne morejo sestaviti.
Če se jim gre za oblast in ne za program, pa se vse da. Tudi koalicija SDS in SMC, z dodatkom NSi in SNS.
slamič
# 06.07.2018 ob 09:38
Naš predsednik se na vse pretege trudi pripelajti na prestol JJ ampak bo težka...
samogledam
# 06.07.2018 ob 22:14
kako bo sest strank vodilo drzavo, ce do sedaj niti tri stranke v koaliciji niso prenasale druga druge.
Ivan Ivanovič
# 06.07.2018 ob 22:03
Nekateri trdite, da se v Nemčiji nobene stranke ne izključuje iz pogajanj za sestavo vlade. Ni res, avtomatsko je izključena AfD in tudi die Linke....to pa res že spominja na situacijo s Sloveniji..
zeus-zengg
# 06.07.2018 ob 18:53
Nemogoče bi bilo, da imamo za premieja Serpetinška.
Pa nje se hecat pje.
----------
si mislil dosedanjega župana Šarca ali samo nakladaš ? Sicer pa - Janša ni prilezelkaj več od JLA - desetarja ....
mb128
# 06.07.2018 ob 16:10
Mislim ojoj prejoj zakaj mu mandata že ni podelil včeraj?! Samo čas izgubljamo na tak način!
Sicer pa glede na javno znano konstelacijo smo tako ali tako obsojeni na predčasne volitve. Vsi tisti, razen Tonina in morebiti še Plemenitega, ki bi šli skupaj z Janšo so obsojeni na politično smrt če pa Šarec še zdaj ne more skupaj spraviti vsaj 46. glasov jih tudi nikoli ne bo! Manjšinska vlada odpade ker je dejansko talec tistega, ki bi jo podpiral tako, da razen predčasnih volitev obstajata še dve več ali manj teoretični možnosti. Prva je vlada narodne enotnosti druga pa tehnična vlada. Za slednjo navijam tudi jaz čeprav so možnosti zanjo že kar v -. Torej ali nekakšna vlada narodne enotnosti čeprav si mize za katero bi sedela Janša in Mesec niti zamisliti ne morem tako, da nas po vsej verjetnosti čakajo predčasne parlamentarne volitve!
Misli poglejte si kaj se samo dogaja. Brglez je že solo za Novakovo pa je samo vprašanje časa kdaj bo solo!
Prešvican
# 06.07.2018 ob 15:43
Zdravstvo gnije pri živem telesu in prvi kilometer drugega tira se je že podražil za 25%.(!!!) Ta dva alarma kličeta k trdni vladi, ki bo znala narediti red z železno pestjo. Nemudoma.
Rabimo vlado akcije in ne stolčkov, kompromisov in dodatnih ministrstev, s katerimi se kupuje stabilnost.
Nha Trang
# 06.07.2018 ob 15:03
@GORILA
Povprecni volilci Levice pa so mladi izobrazenci...pa ceprav tebi to spet ni vsec!
Povprečni volilec Levice je družboslovec, večni študent do 30 tega leta, ali dela na kakšni agenciji, inštitutu, zavodu... in misli da si plačo zasluži s svojim delom.
levibober
# 06.07.2018 ob 11:39
BarakOrkbama
Vlada ne financira privatnega sektorja. Ravno nasprotno.

Internet, zaslon na dotik, polprevodnik, GPS - kdo je to plačal? Privatni sektor? Kdo plačuje raziskave zdravil?
Radoveden
# 06.07.2018 ob 10:45
Hehe, Samores, samo da ne sestavi vlade Janša, četudi je potem tudi levi ne. Slepi in slabovidni. Naj te razsvetlim. Poraženci teh volitev smo vsi.
gkamin
# 06.07.2018 ob 10:37
Če ni izvoljeni po volji ljudstva, pa naj bodo nove predčasne volitve. Tega vašega jajcanja imamo dovolj. Kaj ni dober pokazatelj že nizka volilna udeležba in nezaupanje v VSE kar počnete in govorimo samo še o krajah ter nategovanju? Kako vas ni sram?
Bivši uporabnik
# 06.07.2018 ob 10:34
@levibober
Ne. Če nobena stranka ne bi bila pripravljena sprejeti nobenega kompromisa ne bi prišli nukamor, ker ne bi čisto nobena stvar prišla čez parlament.
levibober
# 06.07.2018 ob 10:34
Nikec3
Zdaj ko Janše še NSi ne podpira v celoti, je res čas, da se človek zamisli, kaj počne narobe.

Tokrat je bila njegova napaka ta, da ni šel full throttle na begunsko karto, kot so to storili Kurz, Orban, Salvini itd. Neoliberalcem so skrajneži zbežali s ketne, tako da je sedaj zadnji čas, da stranke začno igrati na begunsko karto, preden se narod zave, da ni v dreku zaradi beguncev, pač pa neoliberalnega sistema.
sloslehernik
# 06.07.2018 ob 08:31
Potrebujemo vlado s polnimi pooblastili TAKOJ. In to tako, ki bo delala v korist Slovencev in državljanov Slovenije. Tile gospodje in gospa pa imajo pred svojimi očmi le "stolček" na katerih bi radi sedeli in bili pomembni. Njihov veliki EGO pa jim pogled na pereče probleme povsem zakriva. Dajmo, začnite že delat!
Kazalo