Klemenčič je povedal še, da je bil v povezavi s preiskavami v petek v Bruslju deležen tudi vprašanj kolegov, ministrov za pravosodje iz drugih evropskih držav. Foto: BoBo
Klemenčič je povedal še, da je bil v povezavi s preiskavami v petek v Bruslju deležen tudi vprašanj kolegov, ministrov za pravosodje iz drugih evropskih držav. Foto: BoBo

Minister za pravosodje je na novinarski konferenci ob predstavitvi novele kazenskega zakonika odgovoril tudi na novinarsko vprašanje v povezavi s preiskavami glede suma zlorabe položaja Bratuškove pri njeni kandidaturi za evropsko komisarko in dejal, da "ta primer spet kaže, kam smo prišli s histerijo v tej državi in kako se nam je vsem malce zmešalo". "Stvari in izjave posameznikov so se približale temu, da bodo pustile nevarne brazgotine, in vsak se je zakopal v svoj rov," je dejal.

Po njegovih besedah je seveda nesporno, da smo pred zakonom vsi enaki, naj bo to poslanec ali klošar. Na drugi strani pa je seveda vredno premisleka, ko se neka taka stvar, ki je precedens, zgodi proti instituciji, ne osumljencem. "Na prvo žogo je mogoče pritrditi policiji, ki je bila oborožena z usmeritvami tožilstva kot z odredbo sodišča, in ni mogoče reči, da je bilo nekaj nezakonito, smiselno pa je, da se pogleda tovrstna praksa in da se to ne počne prek takšnih ali drugačnih izjav v medijih, ker to k ničemur ne bo pripomoglo," je dodal.

Povedal je, da je bil v povezavi s temi preiskavami v petek v Bruslju deležen tudi vprašanj kolegov, ministrov za pravosodje iz drugih evropskih držav, "kar kaže na to, da je postopek izjemen, in o izjemnih stvareh se velja pogovarjati". "Ne trdim pa, da bi bil postopek nezakonit ali sporen, saj za to nisem pristojen," je še poudaril.